Zo blijft zwarte feestkleding altijd mooi zwart

Je moet maar eens rondkijken welke kleur de meeste auto’s hebben? Zwart natuurlijk! Waarom? Omdat de meeste mensen zwart een feestelijke kleur vinden, de kleur chique staat en een plechtig karakter heeft. Zwart is de kleur van smoking, van jacquet, van huwelijkskleren van de man, van galakleding voor de vrouw enz.

Zwart moet ook zwart zijn en niet rossig, of een beetje koffie met melk, of afgebleekt tot donkergrijs. Zwart moet echt diep zwart zijn, maar dat blijft niet zo, vooral niet als de zon en het ultraviolet licht zich er gaat mee bemoeien. Dan verliest zwart echt zijn diepzwarte feestelijke kleur. Dat is natuurlijk om zwarte gedachten van te krijgen of zwartgallig te worden, om in het juiste kleurengamma te blijven.

Zwart is de kleur van feestelijke kleding. Jammer genoeg vertoont die af en toe een “schijntje” onder invloed van het licht. Dat kan je meteen verhelpen met de “koffietruc”.

Maar wat kan je doen om zwarte kleding echt mooi zwart te houden? Je kan het natuurlijk lichtdicht verpakken in blauw papier of in een koffer of een donkere kast, maar het is zonde om iets moois te verbergen. Maar toch kan je niet om de feiten heen: het licht gaat alles verbleken en veranderen van kleur.

Daar moet je iets aan doen, want zwarte kleding die een andere schijn krijgt en waarvan je zegt : het is wel zwart, maar er zit ook een blauwe schijn, een groene, of een rossige schijn bij… dat gaat niet.

Wat kan je dan doen? Je moet de zwarte kleur fixeren als je de kleding aantrekt. Neem daarom wat koude koffie en doop daar een kleerborstel in. Borstel nu het zwarte kleed of het kostuum met de vochtige borstel gedoopt in de koffie. De vervelende schijn zal als sneeuw voor de zon verdwijnen en je kan weer met opgeheven hoofd en rechtmatige trots je zwarte “feestkleding” aantrekken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer

Klop van de klok of van de lente?

Waarom is de wereld toch zo moe? Of tenminste de halve wereld, want vooral op het noordelijk halfrond manifesteert zich een merkwaardige soort vermoeidheid: een mengeling van burn-out, depressie, winterkwaaltjes die maar niet overgaan, depressieve gevoelens, en...

Lees meer