nov 6, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarschuwing van WHO: Meer Parkinson en Alzheimer door gif in voedsel

De WHO of de Wereld Gezondheid Organisatie heeft ervoor gewaarschuwd dat de ziekte van Parkinson de snelst toenemende zenuwziekte ter wereld is. Men dacht vroeger dat dit enkel oudere mensen overkwam en vooral mannen met zwakke zenuwen. Daar is intussen onderzoek naar gevoerd en wat bleek dat onze levensstijl er in hoge mate verantwoordelijk voor was, met name gifstoffen en bewaarmiddelen die overal in het voedsel gepropt worden.

Ons voedsel komt tot stand of wordt bewaard door middel van gifstoffen, bestrijdingsmiddelen, kleur- en smaakstoffen. De natuur wordt verschalkt, maar daarvoor moeten we vaak onze gezondheid inruilen.

Dat is niet ingegeven uit belangstelling voor de consument, maar voor de lieve centen. Niemand vraagt erom dat zijn lever, darmstelsel, pancreas en zenuwstelsel beschadigd wordt.

De vraag is: “wie kun je nog geloven”, want Facktcheckers verdienen er ook geld aan en is zelfs een instituut geworden waar redacties en opiniemakers een onderzoek kunnen “kopen” al naargelang de uitslag waar het blad en zijn lezers belangstelling voor heeft. Bovendien verkopen halve waarheden beter dan hele waarheden.

Wassen niet voldoende

Zo werd tientallen jaren geleden verkondigd dat fruit dat bespoten was met bestrijdingsmiddelen, gemakkelijk schoon kon worden gemaakt onder de kraan, of volkomen veilig was. Stromend water loste zogenaamd alle gifstoffen op en werd zo weer naar de riolering gevoerd.

Wat blijkt nu: de WHO waarschuwt voor deze leugen, want bepaalde gifstoffen zoals glyfosaat laten zich niet zomaar wegspoelen.  Dat wegspoelen moet bovendien langdurig gebeuren, want even onder de kraan en stromend water houden, heeft geen zin. Je krijgt niet zomaar het gif weg. Ook de harde schil van grapefruit, sinaasappelen en citroenen krijg je niet verwijderd met water alleen. Best is dit te wassen met een natuurlijke zeep en dan grondig na te spoelen. Biologisch geteelde groenten en fruit zijn daarom veruit te verkiezen, omdat de stoffen die gebruikt worden niet giftig zijn of verwijderd kunnen worden.

Oxidatieve stress

Fruit is gezond, noten zijn zeer gezond en noodzakelijk en zelfs eieren zijn gezond, hoewel vroeger beweerd werd dat je niet te veel eieren mocht eten omwille van de cholesterol. Dat blijkt achteraf een foute bewering of een leugen te zijn geweest. Eieren bevatten namelijk luteïne, een stof die de pigmentatie van de macula, het centrale deel van het netvlies nodig heeft, zodat je levenslang goed en helder kunt blijven zien. Wie het sprookje van de gevaren van eieren toegepast heeft, is eraan voor de moeite.

Luteïne is zowel aanwezig in eieren, vis, bessen, pistache. In het blad “The Journal of Nutrition” werd een uitgebreid onderzoek vermeld. Na een drietal maand was het pigment in de ogen meer dan verdubbeld en dit enkel met noten die luteïne bevatten of eieren. De oxidatieve stress die alles bedreigt en ten gronde richt, wordt ten opzichte van de cel met meer dan de helft verminderd.  Luteïne zorgt niet enkel voor een heldere kijk en de bescherming van de ogen, ook voor het zenuwstelsel en het geheugen zijn luteïne en resveratrol van kapitaal belang. Het is belangrijk dat kinderen al van jongsaf wordt ingeprent dat gezonde voeding essentieel is voor de ontwikkeling, de gezondheid, de capaciteit om te studeren en een toekomst uit te bouwen. Waarom vluchten veel jongeren in drugs? Niet enkel omdat ze het niet meer zien zitten en vandaag een roes willen, liever dan zicht te moeten inspannen om een toekomst uit te bouwen, maar omdat hun hersenen ziek gemaakt worden door gifstoffen.

Hoe pak je het aan?

  • Opvoeding is belangrijk, zelfs essentieel. Als je kinderen laat kiezen wat ze eten, en hoe ze zich gedragen, krijg je een tegendraads kind terug.
  • Vermijd stress.
  • Slaap voldoende, want te weinig slaap in de midlife vergroot de kans op Alzheimer en Parkinson.
  • Gebruik antioxidanten tegen de oxidatieve stress die de cel enorm veroudert.
  • Zoek de natuur op en mijd vervuiling.
  • Beweeg elke dag minstens een half uur.
  • Eet meer fruit en groenten.
  • Mijd ultrabewerkt voedsel.

Een tip: Groene Thee van Fytobell, mar antioxidanten en vitamines.

Je vindt Groene Thee van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2963-718.

Of je kunt Groene Thee van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Zo spaar je je zenuwstelsel en je gezondheid.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast met grapefruit bij medicatie

Natuurlijk is het lekker en gezond: grapefruit, ook wel pompelmoes geheten. Ondanks het feit dat grapefruit ideaal is vanwege de vitamines (vooral C) en ook de vezels wat darmproblemen en verteringproblemen, plus kanker helpt te voorkomen, kan het erg nadelig zijn om...

Lees meer

Kun je ook te veel water drinken?

Jazeker. Er zijn patiënten die onder een dwang of een neurose wel tot tien liter water dronken. De nieren en de cellen kunnen dat niet aan waardoor de patiënt snel kan overlijden. Afhankelijk van de leeftijd en de gezondheid kunnen nieren ongeveer driekwart liter per...

Lees meer

Maak een vuist tegen de winterkwaaltjes

We weten intussen wel dat de kou je niet ziek kan maken en geen verkoudheid kan bezorgen. Dat nemen bacteriën en virussen voor hun rekening. De vraag blijft: hoe komt het dan dat sommigen in dezelfde omstandigheden wel ziek worden en anderen er helemaal geen last van...

Lees meer

Kan de winter of de kou je ziek maken?

Ouders zijn bezorgd over de gezondheid van hun kinderen. Logisch en normaal. Daarom krijgen ze in wintertijd, bij mist, tocht, wind en regen altijd de aanbeveling: “Kleed je warm aan, anders maakt de kou je ziek”. Of… “Blijf niet met natte voeten rondlopen, trek droge...

Lees meer