nov 6, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Ziek worden of gezond blijven: je immuniteit is de baas

Hoe komt het dat in hetzelfde gezin de man een verkoudheid krijgt en de vrouw niet, of andersom? Dat gebeurt vaak en de uitleg is: immuniteit. Die is uiteraard voor een deel erfelijk bepaald, maar je kunt er ook aan werken: ze verspelen of versterken.

Wapen je tegen winterse aanvallers, want antistoffen of je weerstand beslissen erover of je ziek wordt of gezond blijft.

We worden allemaal zonder uitzondering aangevallen door agressoren: virussen, bacteriën, schimmels, vervuiling, voeding enz. Maar niet iedereen reageert er op dezelfde wijze op. Een aantal onder hen heeft een slecht werkend immuunsysteem en wordt bij de minste aanval geveld, ziek, soms onherroepelijk. Dan kun je hopelijk nog overleven door symptomen de kop in te drukken.

Denk daarbij aan HIV, want een antiviraal middel om HIV te genezen is er niet. Je kunt enkel beletten dat het je helemaal ten gronde richt.

Maar ook “eenvoudige” problemen zoals griep, verkoudheid, of een ontsteking van de luchtwegen kunnen voor sommigen fataal zijn, omdat ze geen antistoffen hebben ontwikkeld dat het virus herkent en meteen aanvalt en neutraliseert. Dat gebeurde met de Indianen ten tijde van de conquistadores. Deze brachten ongekende virussen mee vanuit Europa naar Amerika met het gekende gevolg.

Het belang van een sterke immuniteit

Daarom is het van groot belang dat we een sterk immuunsysteem ontwikkelen, maar ook niet zo sterk dat dit het eigen lichaam aanvalt. Denk aan wespensteken waar sommige mensen aan overlijden vanwege het histamine die een overreactie inzet. Gelukkig zijn er antihistaminica, ook natuurlijke.

Wat staat ons dan te doen tegen overreacties, of gevaarlijke gevolgen: ontwikkel een sterk immuunsysteem. De natuur kun je niet wijzigen, en je erfelijke aanleg evenmin, maar je kunt wel beletten dat je immuniteit en erfelijk cadeau zo flauw wordt dat het geen initiatief meer neemt om je te beschermen en te verdedigen.

Hoe doe je dat?

  • Tank zonlicht, ook in de winter.
  • Ga dagelijks bewegen, liefst in de natuur.
  • Adem diep en pas de diepe buikademhaling toe.
  • Zorg voor kracht door goede training (trappenlopen en de plank).
  • Gezonde voeding met voldoende vitamines en vezels.
  • Vermijd dehydratatie en drink voldoende water.
  • Mijd roken en alcohol.
  • Denk aan vitamine D3 zoals in vette vis, zonlicht en een goed supplement.
  • Slaap voldoende. `
  • Mijd stress.
  • Neem een goed preparaat om de immuniteit te versterken.
  • Honing verzacht de hoestreflex.

Een tip: Immunibell van Fytobell, het beste uit de natuur om je weerstand te versterken.

Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968.

Of je kunt Immunibell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Geen aanvaller kan het opnemen tegen je versterkte natuur.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Als vrouwen klagen is dat doorgaans terecht

Veel vrouwen krijgen van hun omgeving dikwijls het verwijt dat ze emotioneel zijn, dat ze hun ongemakken zelf fabriceren in hun fantasie en dat ze positiever moeten denken. Vrouwen klagen niet zo gemakkelijk als mannen en als ze een probleem ervaren is dat doorgaans...

Lees meer

Epidemie op komst? Geen last van!

Elke dag hoor je iets over een epidemie: verkoudheid, griep, RSV, covid, buikgriep, diarree, maagaandoeningen… het houdt niet op. Dat alles met de feestweken die in aantocht zijn, geen leuke vooruitzichten. Ontelbaar zijn de patiënten die de feestweken in bed moeten...

Lees meer

Ben je ook op zoek naar “het geluk”?

Het heeft natuurlijk geen betekenis, maar vooral in deze periode van het jaar, de feestweken, de glitter en lampjes, de muziek, vragen veel mensen zich af of het allemaal wel echt is, een betekenis heeft of klatergoud is. Vooral de tegenstellingen vallen vaak zwaar,...

Lees meer