Solidago: wonderkruid voor de nieren

We weten allemaal dat je zonder water niet lang kan blijven leven. Dorst is een alarmsein, een noodsignaal, maar geen preventieve raadgever. Als je dorst hebt, is het lichaam al gedehydrateerd. Daarom is het zo belangrijk om voldoende te drinken: voor de huid, de bloedsomloop, het hart, de cellen, de energievoorziening van het organisme, de darmen, de lever en beslist ook voor de nieren. Die hebben water nodig om gifstoffen en resten van de stofwisseling uit het lichaam te verwijderen. Doe je dat niet, dan krijg je problemen.

Water is de beste drank. Die kan je nog verbeteren door bepaalde kruiden die vriendelijk zijn voor de nieren en die ondersteunen. Daar hoort absoluut geen alcohol bij. Dat moet je mijden, want het is een toxische drank, zelfs in kleine hoeveelheden, onafgezien van wat men vroeger dacht en propageerde. Alcohol is een drug en zowel schadelijk voor de nieren als de lever.

Solidago of guldenroede is ideaal om de nierwerking te ondersteunen, toxische stoffen te helpen verwijderen, maar ook om de nieren gezond te houden of te maken en zelfs schrompelnieren weer te activeren.

Gelukkig zijn er wel kruiden die je kan gebruiken voor de nieren.

Kruiden kunnen meer dan sommigen vermoeden. Ze kunnen niet enkel lekker zijn, maar ook gezond maken. Een daarvan is Solidago, de zogenaamde guldenroede, ook heidens wondkruid genoemd en rijk aan etherische oliën. Guldenroede of Solidago is uitstekend voor de nieren en heel wat zieken zouden er baat bij vinden hiervan dagelijks gebruik te maken.

Hoe gebruik je Solidago?

Er bestaan van Solidago kant-en-klaar tincturen. Die kun je gebruiken als nierdruppels (3 x 10 tot 20 druppels per dag in wat water). Guldenroedethee is het betrouwbaarste middel voor een verbetering van de nierfunctie en om zowel blaas als nieren schoon te maken, ideaal voor de “afvoer” van urine.

Solidago helpt stofwisselingsslakken en urinezuur te elimineren. Het is dan een goede ondersteuning voor patiënten die last hebben van psoriasis en ook jicht.

Wie sukkelt met zwetende handen, voeten, en oksels, zal er baat bij vinden om de nierwerking te stimuleren door middel van Solidago.

Ook als wondheelmiddel is het bekend. Het gaat ontsteking tegen en versnelt de wondgenezing.

Bacteriën laten toxines achter in het lichaam en zijn zeer schadelijk voor de nieren. Bij infectieziekten onder andere van mazelen, roodvonk, difterie, angina, is het altijd veiliger om de nierwerking te stimuleren met een veilig middel zoals Solidago.

Het kan helpen bij huidziekten, vooral met droge, schilferachtige uitslag.

Ook bij artritis, eczeem, maagzweer, jicht, niersteenkolieken, bij diabetes en witte vloed is het een uitstekende praktijk om de nierwerking te stimuleren.

Schitterende guldenroede

Solidago of guldenroede kan je zowel als tinctuur als onder vorm van gedroogde planten kopen. Er bestaan ook goede natuurlijke preparaten waarvan Solidago een onderdeel is en dus uitstekend voor de nieren. Denk aan Orthoren van Fytobell. Om de verse planten te oogsten en te gebruiken moet je natuurlijk wachten tot het ideale tijdstip en dat duurt nog wel even. Tijdens de zomer en in de herfst zie je op wandeltochten in bossen en velden en in de Alpenweiden heel wat waardevolle geneeskrachtige planten. Eén hiervan is Solidago virga-aurea. De naam guldenroede dankt de plant aan de slanke groeiwijze en de goudgele bloemen. Als de zon erop schijnt, glanst ze werkelijk als goud tegen de donkere bossen.

In Alpengebieden is de plant meestal laag en gedrongen, ze past zich dus perfect aan de omgeving aan, als zocht ze tussen bergdennen en blauwe bosbessenstruikjes bescherming tegen de koude wind. De „hoogtezon” daar helpt haar evenwel de voortreffelijke stoffen te produceren.

Om een ideaal extract te kunnen maken wordt in principe gebruik gemaakt van planten die op verschillende hoogten en in diverse omstandigheden zijn gegroeid. Eigenlijk is er geen betere plant voor de nieren dan Solidago. Als je gaat wandelen en je ontdekt een guldenroedeplant, neem je ze mee als er toch voldoende andere zijn, zodat je er een uitstekende tinctuur of thee kan van maken. De bloemen zijn trouwens eetbaar. Het is ook een lekkere plant en je kan ze onderweg bij wijze van gezond snoepje gerust proeven. Sommigen plukken de bloemen om er een likeur van te maken en toe te voegen aan jenever. Beter is gebruik te maken van een recept zonder alcohol, omdat dit niet zo best is voor de nieren. Bij ontstekingen aan de nieren is het ook een goede tip om ter afwisseling van Solidago ook Echinacea te nemen, omdat deze middelen samen betrouwbare resultaten opleveren. Vergeet ook Curcuma niet tegen mini-ontstekingen.

Zelfs schrompelnieren activeren

Wie een nierkwaal heeft die reeds chronisch is geworden, zou de hoop op herstel niet moeten opgeven. Je kan best een goed resultaat verwachten van volgende werkwijze:

  • Probeer nergens zout aan toe te voegen, daar houden de nieren niet van.
  • Drink wel voldoende water: tussen anderhalve en twee liter, maar geen alcohol of frisdrank.
  • Driemaal per dag 20 tot 30 druppels Solidago (uit verse planten) innemen, of een prepraat op basis van Solidago zoals Orthoren, dat de nieren stimuleert en helpt bij het zuiveren.
  • Mijd prikkelende stoffen en scherpe of pikante kruiden.
  • Roken is compleet taboe.
  • Ook alcohol is verboden en alles waaraan suiker is toegevoegd.
  • Kou vatten is nadelig en de onderrug moet goed warm worden gehouden.
  • Zelfs bij een beginnende verschrompeling van de nieren kun je met deze methode nog verbazende resultaten verwachten. Ook in gevallen waar de huisarts of de nierspecialist de kwestie somber inzag en dus weinig of geen hoop meer had, bleef nog steeds de mogelijkheid dat Solidago erin slaagde zelfs een nier, die ernstig afgetakeld was, opnieuw te doen functioneren.
  • Veel artsen gaan aan de mogelijkheden en de kracht van kruiden en planten voorbij, maar laten op die manier kansen liggen om patiënten te helpen en hun gezondheid te verbeteren. Solidago is daarom voor de nieren een wonder kruid.

Doe een kuur

Zelfs gezonde mensen moeten het niet als een luxe beschouwen op zijn minst eens per jaar een kuur van 3 tot 4 weken met Solidago te doen, ofwel door middel van thee en gedroogde kruiden, ofwel met een preparaat op basis van Solidago. (Orthoren)

Elke morgen 10 tot 20 druppels tinctuur (Orthoren) in wat water of een andere kruidenthee innemen. Vooral rozebottelthee is hiervoor geschikt, evenals groene thee. Ondanks de voortreffelijke krachtige werking is Solidago zeker ongevaarlijk. Het mag zelfs aan kinderen en baby’s worden gegeven.  Hier moet je de dosis natuurlijk aanpassen: 2 tot 3 druppels zijn beslist voldoende.

Hoe herken je echte guldenroede?

Solidago heeft smalle stengelbladeren en een breder blad aan de voet en in de nazomer dichte bloempluimen. De bovenste delen zijn slijmoplossend, ontsteking werend, vocht afdrijvend. Kompressen bevorderen de genezing van wonden en hardnekkige zweren. Solidago mag ook worden aangeprezen voor mannen om prostaatontsteking te helpen voorkomen.

Een tip: Een goed natuurlijk preparaat is Orthoren van Fytobell.

Je vindt Orthoren van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-946.

Of je kan Orthoren van Fytobell ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be.

Je nieren zullen eeuwig jong blijven!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde