apr 8, 2023 | Actueel, Gezondheid | 0 Reacties

Hoop voor wie kanker wil voorkomen

We zijn al jaren bezig met acties zoals “Kom op tegen kanker”. Dat is een heel mooi initiatief, maar de kans op het krijgen van kanker vermindert daardoor nog niet. Het ligt in de handen van de mensen zelf. Natuurlijk moet je wat geluk hebben met goede genen, natuurlijk helpt het als je geboren wordt in een streek waar weinig vervuiling en gezond voedsel voorhanden is en natuurlijk helpt het als je vanwege de voorgeschiedenis van je ouders en grootouders niet moet starten met negatieve elementen. Maar voor de rest helpt het zeker als we ons houden aan een aantal principes.

Veel groenten en vruchten eten, is een must. Ze bevatten ruwvezelstoffen en vitamines die helpen kanker te voorkomen. Wie meer vruchten en groenten eet, zal niet enkel helpen kanker te voorkomen, maar ook minder kans lopen op hart- en vaatziekten.

Iedereen kent er wel een paar: niet roken, voldoende vitamines, goed bewegen, opletten met agressieve zonnebaden, rust en ook goed slapen en alcohol vermijden. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het natuurlijk niet, want sommigen moeten daardoor hun hele leven omgooien.

Maar er zijn nog meer gewoonten of toepassingen die er kunnen voor zorgen dat de kans om kanker te krijgen fel vermindert.

Tank zuurstof

Voor kanker is er geen algemene therapie. Tot die conclusie is zelfs de academische geneeskunde gekomen, omdat de ontsporing van de lichaamscel eigenlijk door veel factoren kan worden veroorzaakt en bij vele patiënten ook een verschillende vorm kan aannemen. Wel is er een aantal algemene conclusies te trekken die voor iedereen opgaan.

Zo is een kankercel een zuurstofarme cel. Vandaar het belang om het lichaam voldoende zuurstof te laten opnemen. Zolang of van zodra het mogelijk is moet de ademhaling van de lichaamscel worden geactiveerd. Absoluut rookverbod, borstelmassages, wandelingen of lichte oefeningen en goede ademhalingsoefeningen zijn daarbij van vitaal belang.

Ook is gebleken dat sapvasten en een eiwitarm dieet, naast koorts -zelfs als die kunstmatig wordt opgewekt- een merkwaardig genezend effect heeft op kanker. De natuur heeft nog talloze verborgen krachten waar vaak niet aan gedacht wordt bij de behandeling.

De natuur helpt

Natuurartsen zoals Dr. Bircher-Benner hebben jarenlang schitterende resultaten behaald met sap- fruit- en rauwkostkuren bij de behandeling van reuma- en jichtpatiënten. Ook Vogel berichtte in zijn kankerboek dat hij in Mexico natuurartsen had ontmoet die met dezelfde kuur ook gunstige resultaten behaalden bij kanker. Het lichaam heeft aminozuren nodig om de cellen op te kunnen bouwen. Als het lichaam die niet van buitenaf toegediend krijgt, gaat de cel die in het lichaam zelf zoeken op plaatsen waar het minst schade wordt veroorzaakt. In dat geval is dat in de kankercel.

Zo ziet men vaak dat een eiwitloos dieet samen met een sapvastenkuur of rauwkostkuur leidt tot een vermindering van de kankercelwoekering. Algeheel suikerverbod natuurlijk. Op die wijze nemen ook cysten en goedaardige gezwellen af. Artsen staan menigmaal perplex bij de vaststelling dat patiënten die door de reguliere geneeskunde waren opgegeven en naar huis werden gestuurd, uiteindelijk weer opknapten en kracht kregen door sapvastenkuren in combinatie met andere behandelingen. Zo was er in Zuid-Afrika een vrouw die volgens de artsen nog maar kort te leven had, maar die in de plaats van stervende te zijn, weer kwiek en energiek werd nadat ze ettelijke weken leefde op uitsluitend verse, biologisch gekweekte druiven. Ze at twee kilo per dag, maar verwijderde wel het vel en de pitjes. Na een poosje kon ze op rauwkostvoedsel overstappen om uiteindelijk weer wat licht verteerbare eiwitten te gebruiken.

Het succes lag hier duidelijk in een eiwitloze en vetloze voeding en een dieet vrij van geraffineerde suikers en de geneeskracht uit respect voor de natuur en de wetten van de schepping.

Ook hitte en dus ook koorts

Professor Zaleb en prof Lampert hadden ook merkwaardige ervaringen opgedaan met hun oververhittingstherapie. Hieruit bleek dat een kankercel veel gevoeliger op hitte reageert dan een gezonde cel. Uit de ervaringen van een hoogleraar bleek dat een kankercel begint af te sterven bij een temperatuur vanaf 40,5 graden Celsius. Kankerpatiënten die een paar dagen hoge koorts hadden, bleken naderhand de kankercellen te overwinnen.

Zieken die enige dagen hoge koorts maken, konden de ziekte naderhand overwinnen, omdat een kankercel niet kan overleven bij hoge lichaamstemperatuur. Vandaar wellicht de verklaring dat mensen die geregeld sauna nemen, minder de neiging vertonen kanker te krijgen. Een kankercel die arm aan zuurstof is, begint al te schrompelen bij 40 graden. Vandaar dat sommige artsen er hun over-verwarmingstherapie hebben op gebaseerd: kunstmatig het lichaam aan hoge temperatuur onderwerpen in over-verwarmingsbaden.

Het dieet moet tegelijk worden aangepast. Sapkuren belasten bovendien de lever niet, die ontzien wordt aangezien hij zich niet met vetten en eiwitten moet bezighouden. Bovendien heeft het verse sap een basenoverschot, waardoor de oververzuring van het lichaam gunstig wordt beïnvloed om terug te keren tot een normale pH-waarde. Druivensap, grapefruit, bosbessen- en appelsap geven goede resultaten. Uiteraard daarnaast ook rode bietensap en melkwei vanwege het melkzuur. Ook voor niet-zieke mensen is een wekelijkse sap vastendag een weldaad en draagt bij tot het voorkomen van vele beschavingsziekten, waaronder kanker.

Eigen geneeskracht

Er mag dus niet uit het oog worden verloren dat het eigenlijk de lichaamseigen afweerkracht is, die bepaalt wanneer iemand ziek of gezond wordt. Gezondheid is nooit het resultaat van een medicijn. Dat middel kan er alleen maar toe bijdragen dat de lichaamskracht toeneemt, dat de eigen weerstand weer wordt opgebouwd, maar het is altijd de natuur die moet genezen.

Een geneesmiddel kan daar enkel bij helpen. Moest gezondheid afhankelijk zijn van een geneesmiddel alleen, dan zouden geen zieken meer zijn. De natuurlijke afweerkracht alleen bepaalt het verloop en de afloop van een ziekte.

Betekent dit dat we machteloos zijn? Geenszins!

We hoeven slechts te kijken naar de natuurvolkeren. Bij hen komt vrijwel nooit darmkanker voor. Dat gebeurt pas op het moment dat ze zich westers gaan gedragen en geïndustrialiseerd voedsel gebruiken.

Het grote verschil tussen ons voedsel en dat van natuurvolkeren is dat zij met hun niet geraffineerd voedsel nog voldoende plantenvezels, of ballaststoffen naar binnen krijgen. Wij veredelen alles, maar in feite is dat een grote verarming.

Die ballaststoffen verteren wel niet, maar ze helpen bij de transit van het voedsel door de darmen naar de endeldarm. Daardoor wordt de peristaltiek of automatische voortstuwende beweging gestimuleerd. Bovendien zijn vezels ideaal voedsel voor goede bacteriën en als de darmflora gezond is, ben je helemaal gezond.

Als de darmen goed functioneren kunnen giftige eindproducten van de stofwisseling op die manier tijdig het lichaam verlaten. Geraffineerde producten helpen daardoor mee het lichaam zichzelf te vergiftigen: wittebrood, fijne gebakjes, suikerzoete snoepjes, vette geoxideerde spijzen, gebakken producten vol vrije radicalen en vooral ook veel vlees en suiker, maken dat het lichaam een ideale broeikas wordt van rotting en gisting. Ontstekingen en verstopping zijn nog maar een klein gevolg, vergeleken met de kiem van de kanker die hierdoor wordt gelegd.

Als jarenlang de darmen geïrriteerd worden en een martelgang moeten ondergaan met gedenatureerd, geraffineerd, artificieel gekleurd en gezoet voedsel dat sterk op smaak werd gebracht met kunstmatige middelen, hoeft het ons niet te verwonderen dat de natuur zijn tol opeist. Kiezen voor gezondheid en het leven is kiezen voor de natuur.

Bovendien is ook duidelijk geworden dat voldoende vitamines, vooral vitamine C, de cel beschermt tegen kanker. Dat heeft Nobelprijswinnaar Linus Pauling aangetoond.

Daarom zijn verse groenten en vruchten zo belangrijk. Eventueel kun je gebruik maken van een goed supplement om tekorten aan te vullen.

Een tip: Ester-C, de ideale opneembare vitamine C van Fytobell.

Je vindt Ester-C van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4415-501.

Of je kunt Ester-C van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je lichaamscel zal er wel bij varen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer