jun 23, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Neen, het coronagevaar is niet weg. Blijf dus werken aan je weerstand!

Als je jongeren bezig hebt gezien op het Flageyplein zaterdagnacht en ook nog in andere grote steden, zelfs in Duitsland, zou je niet zeggen dat er een gezondheidsprobleem is. De WHO waarschuwde dat het coronavirus een versnelling hoger schakelt en aan snelheid toeneemt. Dat bewijzen nieuwe cijfers in Zuid-Amerika, waar al tienduizenden doden te betreuren zijn. En in Duitsland is de besmettingsgraad van het virus weer toegenomen nadat gebleken is dat er meer dan 700 werknemers aangetast zijn met corona in één vleesverwerkend bedrijf.

Neen, we zijn er nog lang niet van verlost en sommigen vrezen dat we zelfs volgend jaar nog door het virus zullen achtervolgd worden en de economie al heel zeker. Naar aanleiding daarvan zijn er trouwens denkmodellen opgestart om die helemaal te hervormen. Neen, de wereld zal niet meer dezelfde zijn en hoe die er gaat uitzien hangt ook helemaal van ons gedrag af. Er zijn bijzonder pessimistische scenario’s waarbij er rekening mee wordt gehouden dat de helft van de wereldbevolking en zelfs meer, zal getroffen worden door het coronavirus en dat het aantal overlijdens in de tientallen miljoenen zou kunnen lopen, zelfs meer dan dat.

Corona is lang niet voorbij. We moeten ons dus veilig houden en onze immuniteit versterken met vitamine C en vooral ook vitamine D.

Laten we hopen dat het zo’n vaart niet loopt en dat iedereen zijn gezond verstand gaat gebruiken. We hebben ons maanden geleden geërgerd aan de crazy lockdownparty’s om nog snel voor middernacht er het maximum uit te halen. Dat hebben ze toen bekocht met een maximum aantal besmettingen. Laten we nu hopen dat niet weer hetzelfde gebeurt met de un-lockdown bijeenkomsten waarbij veel jongeren zich gedragen alsof er geen virus bestaat. Akkoord, ze behoren niet tot de doelgroep die het zwaarst getroffen is, maar ze kunnen wel zwakkere categorieën besmetten en de hele gezondheidszorg en economie weer op hun kop zetten.

Waar moeten we dan wel op letten?

Het blijft zoals de virologen hebben aangegeven nog altijd van kracht:

 • Geen handen geven, niet hoesten en niezen in de handen.
 • Regelmatig handen wassen met water en zeep.
 • Een handgel gebruiken en leg die altijd in de auto of neem die mee in je handtas of jaszak.
 • Draag buiten bij voorkeur een mondmasker en zeker als je gaat winkelen.
 • Doe geen onnodige verplaatsingen.
 • Rook niet en gebruik geen alcohol.
 • Versterk de immuniteit en dat doe je door de darmflora te verzorgen.
 • Drink voldoende water.
 • Gebruik wat extra vitamines: vooral C en D zijn van groot belang.
 • Eet vitaminerijke kost: veel groenten en vruchten en mijd suiker en fantasiekost.
 • Ga dagelijks een wandeling maken, dat ontspant en maakt fitter en versterkt de immuniteit.
 • Vermijd grote groepen van mensen en houd je aan de richtlijnen van de overheid.
 • Maak een veilige bubbel en ga daar bij voorkeur niet buiten.
 • Kies voor een veilige vakantie. Waarom niet in eigen land?

Onderzoek heeft uitgewezen dat de oorzaak bij patiënten die er het ergst aan toe waren, niet enkel te wijten was aan de risicogroep, maar vooral ook aan onderliggende problemen: diabetes, kanker,  hart- en vaatziekten, obesitas. Al deze patiënten vertoonden ook een bijzonder vitaminetekort.

Linus Pauling, de tweevoudige Nobelprijswinnaar heeft jaren geleden gewezen op het uitzonderlijke belang van vitamine C.

Dokter Lenkei, de vitaminearts bij uitstek wijst in deze tijden vooral op het bijzonder grote belang van vitamine D. Hij heeft er trouwens een boekje over geschreven :”Wat moet U weten over vitamine D”. Je kan het trouwen bestellen op www.lenkeiboeken.nl.

Al de corona patiënten hadden trouwens een gemeenschappelijk kenmerk: een groot te kort aan vitamine D. Daarom de zon in (maar beveilig je tegen verbranding) en kies voor voedsel dat rijk is aan vitamine D: levertraan, vette vis, roomboter, eieren.

Een tekort aan vitamine D leidt trouwens ook tot een verhoogd risico op kanker, diabetes, multiple sclerose en Alzheimer. Vitamine D is trouwens ook belangrijk ter preventie van osteoporose, omdat het de absorptie van calcium uit de voeding regelt. Maar dus ook voor de immuniteit is het van groot belang.

Wat is de conclusie?

Blijf je aan de veiligheidsmaatregelen houden. Gebruik vitamine C en D en versterk je immuniteit door op je darmen te letten en gebruik eventueel een immuunversterkend middel op basis van Echinacea.

De combinatie met zink, Echinacea, vitamine C en bètaglucaan, vlier en katsklauw, is daarom aan te bevelen.

Een tip: Echinacea4Max van Alkfarma. Met CNK-bestelcode 3139-581 voor de apotheek.

Je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer