okt 28, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Hoe leverkanker voorkomen?

Elke dag vernemen we via kranten en zenders dat de kans op overleving voor patiënten met kanker toeneemt. Borstkanker, leverkanker, huidkanker enz. Dat geeft veel patiënten moed en terecht, want dat is het begin van de genezing. Maar tegelijk ontbreekt het aan informatie waarom dan wel het aantal kankergevallen in twintig jaar verdubbeld is.

Veel leverproblemen kunnen worden voorkomen door een gezonde levensstijl.

Er wordt weinig gedaan aan preventie, want dat is niet interessant, noch voor de politiek, noch voor de lobby’s.

Moeten we dan research een halt toe roepen? Zeker niet! Maar wel de preventie aanmoedigen.

Wel heeft men bijvoorbeeld vastgesteld dat proeven met een therapie tegen leverkanker hoopgevend zijn. Hierbij worden in de lever kleine elektroden ingeplant in de buurt van het tumorweefsel. Daarop worden lichte elektrische stroompjes door de elektroden gejaagd. Het gevolg is dat het tumorweefsel afsterft, net zoals dat gebeurt bij elektrische ontharing door elektrolyse, waarbij de haarfollikels vernietigd worden. Deze therapie heeft als voordeel dat minder leverweefsel wordt vernietigd dan bij de klassieke bestralingstherapie.

Met deze techniek wordt geëxperimenteerd door een team van Australische chirurgen aan de Zuid-Australische universiteit van Adelaïde. Bij zeven van de tien patiënt werd op die manier de kankerwoekering gestopt. In elk geval is dit hoopgevend nieuws voor zieken voor wie een bestralingstherapie te riskant of te agressief zou zijn.

Maar het verstandigst van al is preventie:

  • niet roken
  • geen alcohol
  • meer bewegen
  • voldoende slapen
  • gezond voedsel
  • gezonde vetten
  • geen geraffineerde suikers.
  • en gebruik maken van de middelen die de natuur verschaft

Een tip: Cardubell van Fytobell met mariadistel, ideaal voor de lever.

Je vindt Cardubell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Ook te bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer