okt 28, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Hoe leverkanker voorkomen?

Elke dag vernemen we via kranten en zenders dat de kans op overleving voor patiënten met kanker toeneemt. Borstkanker, leverkanker, huidkanker enz. Dat geeft veel patiënten moed en terecht, want dat is het begin van de genezing. Maar tegelijk ontbreekt het aan informatie waarom dan wel het aantal kankergevallen in twintig jaar verdubbeld is.

Veel leverproblemen kunnen worden voorkomen door een gezonde levensstijl.

Er wordt weinig gedaan aan preventie, want dat is niet interessant, noch voor de politiek, noch voor de lobby’s.

Moeten we dan research een halt toe roepen? Zeker niet! Maar wel de preventie aanmoedigen.

Wel heeft men bijvoorbeeld vastgesteld dat proeven met een therapie tegen leverkanker hoopgevend zijn. Hierbij worden in de lever kleine elektroden ingeplant in de buurt van het tumorweefsel. Daarop worden lichte elektrische stroompjes door de elektroden gejaagd. Het gevolg is dat het tumorweefsel afsterft, net zoals dat gebeurt bij elektrische ontharing door elektrolyse, waarbij de haarfollikels vernietigd worden. Deze therapie heeft als voordeel dat minder leverweefsel wordt vernietigd dan bij de klassieke bestralingstherapie.

Met deze techniek wordt geëxperimenteerd door een team van Australische chirurgen aan de Zuid-Australische universiteit van Adelaïde. Bij zeven van de tien patiënt werd op die manier de kankerwoekering gestopt. In elk geval is dit hoopgevend nieuws voor zieken voor wie een bestralingstherapie te riskant of te agressief zou zijn.

Maar het verstandigst van al is preventie:

  • niet roken
  • geen alcohol
  • meer bewegen
  • voldoende slapen
  • gezond voedsel
  • gezonde vetten
  • geen geraffineerde suikers.
  • en gebruik maken van de middelen die de natuur verschaft

Een tip: Cardubell van Fytobell met mariadistel, ideaal voor de lever.

Je vindt Cardubell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Ook te bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer

Zeven zonden veroorzaken aderverkalking

We weten het wel allemaal een beetje, maar we zetten ze nu toch eens op een rijtje: de top zeven die leidt naar aderverkalking. Roken, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn de belangrijkste oorzaak van aderverkalking. Om te beginnen hoge bloeddruk, die vooral...

Lees meer