jan 15, 2022 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

De meeste dranken zijn pure scheikunde: vergif in de fles!

We moeten meer drinken, want de meeste mensen zijn gedehydrateerd. Maar je kan niet zomaar om het even wat drinken. Maar wat dan wel? Want omdat drank niet alleen wordt gekozen en gedronken omdat het organisme er om vraagt maar ook omwille van de smaak en het genot, worden erg veel manipulaties uitgehaald om de smaak en het uitzicht te verbeteren, maar tegelijk de winst te verhogen. Bier dat troebel is kan perfect gezond zijn, maar omdat het oog ingesteld is op helder parelend bier met een stabiele schuimband, worden stoffen uit de hoge hoed gehaald die minder fraai zijn en op de duur het organisme kunnen schaden. Wettelijk is alles geregeld, maar die kleine toelaatbaarheden kunnen op den duur een schadelijke cocktail worden van stoffen waar de lever en de nieren het steeds lastiger mee hebben om te elimineren.

Een brouwerij in Tourpes is een tiental jaar geleden overgeschakeld op biologische productie. Men bevestigde dat de toevoegsels aan dranken vaak meer zieken maken dan de hoeveelheid alcohol en bier dat wordt geconsumeerd.

Aan bier worden bijvoorbeeld anti-oxidanten toegevoegd, soms is dat ascorbinezuur, soms zijn dat andere stoffen. Ook schuimstabilisatoren zoals ijzergluconaat. Bij Trappistenbieren en bieren met nagisting in de fles wordt minder geknoeid. Het zijn natuurlijke bieren waarvan de houdbaarheid beperkt is. Aan industriële bieren die een stabiel karakter moeten hebben, wordt zelfs vaak sulfiet toegevoegd. Ook kleurstoffen aan bieren toevoegen is een veel gebruikte procedure. Vooral in Engeland hebben ze daar het handje van weg met hun bruine bieren.

Jammer genoeg wordt met voedsel en drank te veel geknoeid. Het geld is belangrijker dan de gezondheid. Vaak worden dranken vervalst en gekleurd, bewaard met scheikundige middelen. We krijgen op die manier een ongezonde cocktail naar binnen.

Biologische bieren bevatten ook polyfenolen vanwege de hopplant voor het brouwen en geen hopextract zoals in de meeste grote industriële brouwerijen. In bier waarbij van deze extracten gebruik wordt gemaakt, komen geen polyfenolen meer voor.

Niet enkel in bieren, likeuren, wijnen, dus alcoholische dranken worden bewaarstoffen en kleurmiddelen gebruikt, ook de zogenaamde fruitsappen en limonades bevatten erg veel synthetische producten en suikers. Ook dat is wettelijk allemaal geregeld, maar de wet houdt meer rekening met zuiverheid en hygiëne dan met wat goed is voor de natuur en de gezondheid.”

Alarm: Broom in fruitsap

Er bestaat tegenwoordig in de handel meer fruitsap zonder fruit, dan omgekeerd. Een schande.

Tegenwoordig wordt aan industriële fruitsappen broom toegevoegd om de versheid na te bootsen. Het is een ideale kleurverbeteraar, je krijgt de indruk dat je mooi ogend vers fruitsap drinkt. Maar broom is een halogeen en is dus nog agressiever dan chloor. Ze zijn kankerverwekkend net als de andere halogenen: chloor, broom, jodium en fluor.

De minst agressieve is jodium omdat we het in minieme hoeveelheden nodig hebben voor de schildklier. Fluor zit in een laag percentage in de beenderen en de tanden hebben het ook nodig, maar die halen dat uit gezond voedsel. Toen men leidingwater ging fluorideren zag men in hoge mate kanker toenemen. Men is er gelukkig van afgestapt. Door dergelijke stoffen aan dranken toe te voegen zoals broom, krijgen we een enzymatische ramp over de hele lijn. Ook sulfiet wordt kwistig gebruikt. Het wordt met de vinger gewezen in vlees, maar het zit vaak in dubbele of drievoudige dosis in wijn en frisdranken. Het wordt er niet enkel aan toegevoegd, maar er blijven reststoffen achter door het reinigen van de vaten. Sulfiet is op de duur toxisch voor de hersenen. Want het lichaam moet van die sulfiet sulfaten maken om deze toxische stof te kunnen elimineren. Daarvoor is molybdeen nodig als katalysator. Mensen met een tekort aan molybdeen krijgen steevast problemen, dat is ook de reden waarom astmapatiënten eliminatieproblemen hebben, ze vertonen een tekort aan molybdeen. Door sulfieten treden uiteindelijk psychische afwijkingen op… Tel al die kleine dosissen samen en je krijgt een catastrofe.”

Wat moet men dan drinken?

Het is natuurlijk erg gesteld met de maatschappij, want het probleem is wie je nog mag vertrouwen. Met sterke drank moet je voorzichtig zijn omdat de lever slechts een beperkte hoeveelheid alcohol per dag kan elimineren. Bovendien worden aan fantasielikeuren erg veel bewaarmiddelen en kleurstoffen en smaakaromaten toegevoegd. Alcohol is al een probleem, maar op die manier wordt het nog meer een ongezond product vol gekleurde rommel, vol smaakmiddelen en kleurstoffen.

Met likeuren en korte drank moet je ook dubbel voorzichtig zijn vanwege de biogene aminen. Ze komen ook in bepaalde soorten gefermenteerde kaas voor. Ze zijn verantwoordelijk voor allergieën en migraine. Ook zeevruchten zoals oesters en mosselen bevatten ze. De tyramine kan aanvallen uitlokken die zeer hevig kunnen zijn. Alle aminen hebben trouwens kans allergieën uit te lokken, in het lichaam.”

Meeste fruitsappen absoluut niet gezond

Alcohol is schadelijk, terwijl fruitsap normaal gezond is, of zou moeten zijn, maar de meeste fruitsappen zijn dat absoluut niet, want je moet er zeker van zijn dat je nog fruitsap drinkt. Veel sappen die het nog beweren te zijn bevatten helemaal geen fruitsap meer, zijn geconcentreerde aromaten en siropen aangelengd met water, suiker en bewaarmiddelen. Soms worden vlokmiddelen gebruikt om de indruk te wekken dat er echte vruchten hebben in gezeten.

Prof De Neve van de VUB onthulde een tijd geleden op een kankercongres in Brussel dat de meeste fruitsappen die in de warenhuizen te koop zijn helemaal geen vitamine C meer bevatten. Het zijn puur smaakstoffen en fantasieartikelen.

Niet te verwonderen als men weet dat veel tropische vruchten groen worden geplukt en onrijp worden ingevoerd, door gas rijp worden gemaakt en dan geperst. Er kunnen zich geen vitamines meer vormen, want de zon komt er amper nog aan te pas. Men heeft een compleet natuurlijk proces verlaten om tot een industrieel product te komen dat aan een zeker uitzicht en smaak beantwoordt en veel geld opbrengt, maar dat niets meer met de natuur te maken heeft en nog minder waarvoor het bedoeld is: ons gezond te houden en te voeden.

De mandarijntjes die met Sinterklaas overal kwistig worden rondgestrooid, zullen niet veel vitamine C meer bevatten in vergelijking met vroeger. Maar heb je daarentegen wel gezonde vruchten die je zelf perst, dan krijgt je gezondheid een echte boost. Een glas versgeperst fruitsap om te ontbijten is dus heel gezond, hoewel de gehele vrucht eten zoals ze van de boom of de struik komt, nog veel gezonder is. De zuren in de fruitsappen hebben een mineraliserende rol. Het belast de maag niet, integendeel het prikkelt de maagsappen en het bevordert de spijsvertering.

Wie evenwel niet goed meer kan bufferen moet opletten met fruitsap, anders gaan de vruchtenzuren naar het skelet om daar het calcium vandaan te halen. Er moeten voldoende basische stoffen in het lichaam aanwezig zijn om die buffering aan te kunnen. Basisch makend of alkaliserend zijn: alle groenten (behalve asperges), en veel fruitsoorten. Ook aardappelen zijn alkaliserend.

Ontzuren

Wie een te zuur lichaamsmilieu heeft, doet er goed aan ook groentesappen te drinken, maar dan niet tegelijk met fruit, want dan krijg je gisting. Een glas versgeperst wortelsap of rode bietensap is een weldaad voor het organisme. Voor de maaltijd genomen prikkelt het de maag om sappen aan te maken en af te scheiden. De spijsvertering wordt erdoor bevorderd. Groentesoep is ook ideaal om het lichaam te alkaliseren op voorwaarde dat er geen vlees of vleesbouillon in verwerkt is. Vandaar het belang van verse groenten bij de maaltijd: de middag- en avondmaaltijd met een vers rauwkostschoteltje beginnen, is ideaal en een abonnement nemen om honderd jaar te worden.

’s Morgens vruchten- en vruchtensappen is een goed principe omdat dan langzaam absorbeerbare suikers in het lichaam komen die de pancreas niet overbelasten, maar tegelijk veel energie geven zonder dat het hart en de bloedsomloop in gevaar komen.

Onze voorouders hebben het nog zo slecht niet gedaan. Ze aten kastanjes met mandarijntjes en eendenborst. Welnu kastanjes zijn bijzonder alkaliserend. Ideaal voor wie een verzuurd organisme heeft. Ze voegden er ook ananas aan toe en de typische enzymen bromelaïne begunstigden de spijsvertering en waren ook nog goed voor hart- en bloedvaten. Ook pompoen is zeer alkaliserend of basenvormend. Pompoensoep is dus goed voor de kantoormensen die veel koffie drinken en hun lichaam verzuren.

Ook het eten van artisjok was verstandig, omdat de vervetting van de lever werd tegengaan. Pastei van ganzenlever is een aanslag op de lever. Door artisjok wordt de vertering vergemakkelijkt.

En, zoals prof. Paul Bouts het zei: vers fruit, vruchten- en groentesappen realiseren een onbetaalbare detox van ons organisme.

Of anders gezegd: Eet zo natuurlijk mogelijk, zo ongekleurd en onbehandeld mogelijk, zo weinig mogelijk geraffineerd en zo weinig mogelijk suiker. Dat zal ook zijn met deze feestdagen waarin je echt naar hartenlust mag genieten van de weldaden en de spijzen van de natuur maar niet van de scheikunde. Als jouw gezondheid er wel bij vaart zal de bankrekening van de grote producenten er misschien iets minder mee gebaat zijn, maar daar hebben wij dan toch minder last van dan van een zieke lever en een kwakkelend organisme!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft niet enkel invloed om het presteren, het werk en het geluk, maar...

Lees meer