sep 19, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Ook last van een slap gevoel?

Een slap gevoel? Misschien ligt het wel aan uzelf? Veel mensen weten niet dat ze door hun gedrag en voeding roofbouw plegen op hun energie. Als u zich geregeld slap en afgemat voelt moet u eens nagaan of u zich niet aan volgende „slechte gewoonten” bezondigt.

Veel mensen voelen zich afgemat en moe, doordat ze verkeerde leefgewoonten hebben: te veel koffie en te veel zonnebaden zijn afmattend, om maar twee voorbeelden te noemen.

  • Te veel koffie drinken vernauwt de bloedvaten en prikkelt de pancreas. Na een eerste kopje voelt u zich fit en monter vanwege de cafeïne. Na het volgende kopje voelt u zich nerveus, overspannen, geprikkeld en moe worden. Dan krijgt u neiging naar zoetigheid te grijpen en wordt het alleen maar erger.
  • Te veel alcohol heeft hetzelfde effect als te veel cafeïne: eerst verwijden de bloedvaten zich, nadien vernauwen ze weer.
  • Te veel zout gebruiken, houdt vocht vast in de weefsels en verstoort de natrium-kaliumbalans. Daardoor raakt de energiebatterij in de war.
  • Door geraffineerde suiker en zoetigheden moet de pancreas een insulinestoot geven. Daardoor stijgt het hongergevoel en ontstaat hyperinsulinemie. U voelt zich slap en ongemakkelijk. Door de insuline wordt de vetverbranding ook problematischer. Dikker worden is het gevolg.
  • Wie veel in de zon ligt, verzwakt het bindweefsel. Zonlicht is een oxyderende factor. Te veel zonnebaden bevordert het ontstaan van cellulitis.
  • Stress is een sterke oxidant. Daardoor wordt het immuniteitssysteem ondergraven. U voelt zich sneller moe worden en een beetje grieperig. Door stress krijgen de vetcellen meer kans zich te ontwikkelen. De meeste patiënten verdikken dan ook door stress.
  • Ook niet goed voor de energiebalans is het jojo-effect van het steeds maar willen vermageren, gevolgd door dikker worden. Het tast in de reserves en het bindweefsel verslapt. Door het verzwakte bindweefsel is er ook een storing van de waterhuishouding en dus ook van de energiehuishouding in het lichaam.

En dan is er sport

Matige sport zoals wandelen, zwemmen, fietsen, dagelijks een halfuurtje naar buiten gaan, veel rauwkost, groenten en vruchten eten, geen suiker en suikerhoudende dranken gebruiken, matig zijn met koffie garanderen u daarentegen meer energie en vitaliteit. Het geheim ligt dus een stukje op uw bord.

En wie toch een zoet mondje heeft? Dan is er een ideale suikervervanger, zoet, maar zonder calorieën: Stevabell van Fytobell met CNK-bestelnummer: 2950-988

voor de apotheek.

Ook te bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom is hepatitis zo gevaarlijk?

Als je door een ongeval één been verliest, dan ziet je leven er nadien helemaal anders uit: je hinkt en je kunt bepaalde sporten of activiteiten niet meer uitoefenen. Toch kun je nog perfect verder leven, zij het met beperkingen. Maar als je lever ziek wordt en...

Lees meer

Help, ik weeg te veel

Obesitas is een probleem van de tijd. Het is eigenlijk een ziekte van de welstand. Tijdens de oorlogsperiode was het fenomeen onbekend en lange jaren nadien ook niet. De weelde stapelde zich niet op in de heup- en buikregio’s, gewoon omdat er geen weelde was. Intussen...

Lees meer

Hoe veeg je de rimpels uit je gezicht?

Niemand haalt het in zijn hoofd om als je iemand lagere tijd niet hebt gezien uit te roepen: “ho, ben jij dat, je ziet er ouder uit, ik had je niet herkend”. Het zou onfatsoenlijk zijn en bovendien kwetst het iedereen. Vooral vrouwen n zijn er mee bezig. Vandaar dat...

Lees meer