jan 19, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Cranberry: voor een gezonde plas

Urologie is de medische specialiteit die zich bezighoudt met de behandeling van ziekten of afwijkingen van de urinewegen, nieren, blaas, prostaat, … Doordat de bevolking veroudert, nemen ook deze problemen steeds meer toe.

Steeds meer volwassen en oudere patiënten krijgen te maken met ongewild urineverlies, terwijl er nochtans gemakkelijk iets kan aan gedaan worden.

In de urologie heeft de behandeling van ongewild urineverlies de laatste jaren heel wat vooruitgang geboekt. De specialisten zijn het erover eens dat vrijwel iedereen die last heeft van urineverlies, kan worden geholpen. Velen kunnen worden genezen en altijd kan de toestand sterk worden verbeterd. 

Toch blijven steeds meer mensen met deze problemen sukkelen en zijn angstig of beschaamd om er met de arts over te spreken.  Dit is zowel te wijten aan de mensen zelf -die gewoon geen hulp (durven) zoeken- als aan ons gezondheidsbeleid dat geen enkele belangstelling toont voor deze groep.

Dit is typisch een probleem waarmee je liever niet in de media komt. Het is bijgevolg geen “politieke” prioriteit. Tegemoetkomingen voor de behandeling zijn zo goed als onbestaande en niemand doet daar wat aan.

Urine verliezen is niet normaal, op geen enkele leeftijd. Maar het is ook niet iets om zich over te schamen. Het is een medisch probleem waar oplossingen voor bestaan.

De behandeling van urineverlies verschilt naargelang van de oorzaak. Het is dus belangrijk dat een ervaren arts de juiste oorzaak vaststelt. Vaak kan dat al aan de hand van enkele vragen. Is het probleem wat ingewikkelder, dan kan de oorzaak via geavanceerde technieken worden opgespoord. Voor de meeste mensen is de behandeling ook relatief eenvoudig. Speciale oefeningen bijvoorbeeld waarbij de bekkenbodemspieren worden getraind of middelen of een kleine heelkundige ingreep. In andere en vaak ook in ernstige gevallen moet de uroloog een beroep doen op meer ingrijpende chirurgie of hightech. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval als gevolg van blaaskanker waarbij uit weefsel van de dunne darm een “nieuwe” blaas kan worden gemaakt. De chirurgie vordert, maar je kan maar beter voorkomen, want roken is de grootste oorzaak van blaaskanker.

En natuurlijk bestaan er ook uitstekende natuurlijke middelen om de blaas gezond te houden. Denk aan Cranberry dat ontstekingen en irritatie van de blaas gemakkelijk kan doen keren.

Een tip: Cranberry-Plus van Fytobell.

Je vindt Cranberry-Plus van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2595-825.

Of je kunt Cranberry-Plus ook online bestellen via www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Parodontose bedreigt je hart en immuniteit

Niet de gaatjes in de tanden zijn de grootste bedreiging van ons gebit, maar wel de achteruitgang van de gezondheid van ons tandvlees. Ziekten aan het tandvlees zijn veel bedreigender voor de volksgezondheid, dan cariës. Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO)...

Lees meer

Tegen helse tandpijn: blokje ijs en probiotica

Pijn is nooit welkom en zeker niet leuk, maar wat als het ergst van al wordt ervaren is tandpijn. Daar kun je radeloos van zijn om met je hoofd tegen de muur te bonzen. Als je dat op vakantie overvalt of tijdens een uitstap of op familiebezoek, dan is de lol er...

Lees meer

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer