jan 19, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Cranberry: voor een gezonde plas

Urologie is de medische specialiteit die zich bezighoudt met de behandeling van ziekten of afwijkingen van de urinewegen, nieren, blaas, prostaat, … Doordat de bevolking veroudert, nemen ook deze problemen steeds meer toe.

Steeds meer volwassen en oudere patiënten krijgen te maken met ongewild urineverlies, terwijl er nochtans gemakkelijk iets kan aan gedaan worden.

In de urologie heeft de behandeling van ongewild urineverlies de laatste jaren heel wat vooruitgang geboekt. De specialisten zijn het erover eens dat vrijwel iedereen die last heeft van urineverlies, kan worden geholpen. Velen kunnen worden genezen en altijd kan de toestand sterk worden verbeterd. 

Toch blijven steeds meer mensen met deze problemen sukkelen en zijn angstig of beschaamd om er met de arts over te spreken.  Dit is zowel te wijten aan de mensen zelf -die gewoon geen hulp (durven) zoeken- als aan ons gezondheidsbeleid dat geen enkele belangstelling toont voor deze groep.

Dit is typisch een probleem waarmee je liever niet in de media komt. Het is bijgevolg geen “politieke” prioriteit. Tegemoetkomingen voor de behandeling zijn zo goed als onbestaande en niemand doet daar wat aan.

Urine verliezen is niet normaal, op geen enkele leeftijd. Maar het is ook niet iets om zich over te schamen. Het is een medisch probleem waar oplossingen voor bestaan.

De behandeling van urineverlies verschilt naargelang van de oorzaak. Het is dus belangrijk dat een ervaren arts de juiste oorzaak vaststelt. Vaak kan dat al aan de hand van enkele vragen. Is het probleem wat ingewikkelder, dan kan de oorzaak via geavanceerde technieken worden opgespoord. Voor de meeste mensen is de behandeling ook relatief eenvoudig. Speciale oefeningen bijvoorbeeld waarbij de bekkenbodemspieren worden getraind of middelen of een kleine heelkundige ingreep. In andere en vaak ook in ernstige gevallen moet de uroloog een beroep doen op meer ingrijpende chirurgie of hightech. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval als gevolg van blaaskanker waarbij uit weefsel van de dunne darm een “nieuwe” blaas kan worden gemaakt. De chirurgie vordert, maar je kan maar beter voorkomen, want roken is de grootste oorzaak van blaaskanker.

En natuurlijk bestaan er ook uitstekende natuurlijke middelen om de blaas gezond te houden. Denk aan Cranberry dat ontstekingen en irritatie van de blaas gemakkelijk kan doen keren.

Een tip: Cranberry-Plus van Fytobell.

Je vindt Cranberry-Plus van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2595-825.

Of je kunt Cranberry-Plus ook online bestellen via www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer