jun 17, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Zwangere vrouwen: opgepast voor tekort aan foliumzuur

Heel wat mensen hebben een tekort aan bepaalde vitamines zonder het zelf te weten. Zo bleek deze week dat meer dan 80 percent van de Belgische bevolking een tekort heeft aan vitamine D. Dat is niet verwonderlijk vooral na zo’n lange grijze winter.

Maar ook foliumzuur oftewel de vitamine B11 is een vitamine waaraan veel mensen een gebrek hebben. Vrouwen die zwanger zijn doen er goed aan daarom meer groenten en fruit en volkorenproducten te eten, omdat dit de ideale bronnen zijn van foliumzuur.

Alle groene groenten, maar vooral broccoli, spinazie, spruiten en ook citrusvruchten, aardappelen en volkorenproducten zijn bronnen van foliumzuur.

Zwangere vrouwen moeten goed voor zichzelf zorgen niet enkel om de zwangerschap vlot te laten verlopen, maar ook om de gezondheid van de toekomstige baby veilig te stellen.

Zo blijkt dat stress een negatieve invloed heeft zowel op toekomstige moeder als kind.

Volgens Dr. R. Mattison wordt het geboortegewicht negatief beïnvloed door stress, terwijl ook vroeggeboorten veel voorkomen bij vrouwen die bloot staan aan stress.

Om de effecten van stress voldoende het hoofd te bieden, worden volgende maatregelen aangeraden aan zwangere vrouwen:

  • Eet gezond voedsel op regelmatige tijdstippen.
  • Drink per dag minstens zes glazen water.
  • Reserveer tijd voor rust en ontspanning.
  • Vermijd ongezonde praktijken zoals roken en alcohol.
  • Gebruik geen drugs en gevaarlijke medicijnen. 
  • Ook met sommige kruiden moet men voorzichtig zijn en bij twijfel een deskundig arts raadplegen.
  • Zorg voor voldoende foliumzuur en Omega 3-vetzuren, dat is ideaal voor de ontwikkeling van een sterk en gezond zenuwstelsel en bloedvaten bij de toekomstige baby.

En een tip: Omega-3 visolie van Nutribell.

Je vindt Omega-3 visolie van Nutribell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2751-485.

Je kunt Nutribell visolie ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer