jun 17, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Zwangere vrouwen: opgepast voor tekort aan foliumzuur

Heel wat mensen hebben een tekort aan bepaalde vitamines zonder het zelf te weten. Zo bleek deze week dat meer dan 80 percent van de Belgische bevolking een tekort heeft aan vitamine D. Dat is niet verwonderlijk vooral na zo’n lange grijze winter.

Maar ook foliumzuur oftewel de vitamine B11 is een vitamine waaraan veel mensen een gebrek hebben. Vrouwen die zwanger zijn doen er goed aan daarom meer groenten en fruit en volkorenproducten te eten, omdat dit de ideale bronnen zijn van foliumzuur.

Alle groene groenten, maar vooral broccoli, spinazie, spruiten en ook citrusvruchten, aardappelen en volkorenproducten zijn bronnen van foliumzuur.

Zwangere vrouwen moeten goed voor zichzelf zorgen niet enkel om de zwangerschap vlot te laten verlopen, maar ook om de gezondheid van de toekomstige baby veilig te stellen.

Zo blijkt dat stress een negatieve invloed heeft zowel op toekomstige moeder als kind.

Volgens Dr. R. Mattison wordt het geboortegewicht negatief beïnvloed door stress, terwijl ook vroeggeboorten veel voorkomen bij vrouwen die bloot staan aan stress.

Om de effecten van stress voldoende het hoofd te bieden, worden volgende maatregelen aangeraden aan zwangere vrouwen:

  • Eet gezond voedsel op regelmatige tijdstippen.
  • Drink per dag minstens zes glazen water.
  • Reserveer tijd voor rust en ontspanning.
  • Vermijd ongezonde praktijken zoals roken en alcohol.
  • Gebruik geen drugs en gevaarlijke medicijnen. 
  • Ook met sommige kruiden moet men voorzichtig zijn en bij twijfel een deskundig arts raadplegen.
  • Zorg voor voldoende foliumzuur en Omega 3-vetzuren, dat is ideaal voor de ontwikkeling van een sterk en gezond zenuwstelsel en bloedvaten bij de toekomstige baby.

En een tip: Omega-3 visolie van Nutribell.

Je vindt Omega-3 visolie van Nutribell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2751-485.

Je kunt Nutribell visolie ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer