mei 30, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

De beste en goedkoopste tips tegen depressie

Veel mensen zien het niet meer zitten, of hebben het tegenwoordig toch lastig. Het alledaagse leven ziet er heel anders uit en dat hebben we niet zien aankomen, konden er ons niet op voorbereiden en het uitzicht op een spoedige verandering is er niet. Corona heeft ervoor gezorgd dat we ons gedrag helemaal hebben moeten wijzigen. Dat is voor een deel ten goede, denk aan het milieu, maar voor een deel gaat het ook in tegen onze natuur. We zijn sociale wezens en zo lang onze kinderen, kleinkinderen, vrienden, clubleden moeten missen, is harder aangekomen dan de meesten onder ons verwacht hadden.

Bovendien evolueren de cijfers wel gunstig wat betreft sterfgevallen en ziekenhuisopnamen, maar het aantal besmettingen blijft toch hoog en door de installatie van een telefoonunit die alle contacten moet nagaan, lijkt het erop dat er niet spoedig een grondige beterschap mag verwacht worden. Integendeel, er wordt gewaarschuwd voor een tweede golf, mogelijks een derde.

Intussen blijven de voorstanders van vaccinatie dit als enige redmiddel aanprijzen, terwijl anderen de zaak minimaliseren, het afdoen als een hoax, een griepachtige toestand, of een natuurlijke selectie van “de natuur” die je niet kan tegenhouden.

Het is begrijpelijk dat veel mensen nu sombere gedachten hebben. Ze zijn door het bos de bomen kwijtgeraakt in deze coronacrisis. Maar gelukkig heeft de natuur heel wat mogelijkheden ter beschikking gesteld om weer positief te kunnen denken en het ellendige gepieker van zich af te schudden.

Kortom het is geen nieuws om er vrolijk van te worden en bovendien maakt de veelheid van gedachten, suggesties en verhalen het moeilijk om de juiste keuze te bepalen en te handelen.

Wat is de beste keuze op dit moment dan?

Wel, voorzichtig blijven, zoveel mogelijk afstand houden en zeker handen wassen met zeep en veel water en van je gezicht afblijven zolang je de handen niet gewassen hebt. Uiteraard niemand de hand drukken en een mondmasker opzetten als je gaat winkelen, de straat opgaat en geen afstand kunt houden.

Wat is het resultaat van dat alles?

Dat veel mensen slecht slapen, depressief worden, het niet meer zien zitten.

Moet je meteen naar een psychiater stappen? Zeker niet, want je kan er zelf veel aan doen om de zaak wat positiever te bekijken en minder last te ondervinden van deze nare toestand.

Er is trouwens een heel eenvoudig, spotgoedkoop en doeltreffend middeltje om je wat meer ontspannen te voelen en minder depressief te worden: een warm ontspannen bad.

Het klinkt misschien wat simpel en naïef, maar dat is het niet.

Onderzoek door Duitse wetenschappers heeft aangetoond dat wie een half uurtje per dag (bij voorkeur ’s avonds voor het slapen gaan) een warm bad neemt en daarna nog een klein half uurtje in een wollen deken of kamerjas nazweet en ontspant terwijl naar muziek geluisterd wordt, de zenuwcentra in de hersenen worden geactiveerd om serotonine te produceren, het zogenaamde feel-good-hormoon. Dezelfde hormonale stimuli kun je bekomen door aan sport te doen: flink te stappen, wat te lopen, of te trainen. Maar een warm bad is dan wel gemakkelijker.

Ideaal is om de twee te combineren: maak ’s avonds een lange wandeling in de natuur en ga daarna genieten van een warm bad. Laat telkens het bad wat afkoelt, heet water bijlopen. Een opstijgend warm bad versterkt ook de immuniteit. Maar vooral: het geeft je de kans positieve gedachten te ontwikkelen en daar hebben we in deze tijd echt nood aan.

Je kan de natuur nog een handje helpen met een plantje dat de positieve kracht van de zon heeft opgenomen: Sint-Janskruid. Daarvan heeft Fytobell een uitstekend preparaat gemaakt met een aantal kruiden die een positieve invloed uitoefenen op de gedachten en stemming: Hyperibell.

Dankzij Hyperibell worden sombere gedachten verjaagd en win je aan kracht om positief te denken, ook in moeilijke tijden.

Je kan Hyperibell van Fytobell bestellen in de apotheek met CNK-bestelcode: 2899-938. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De natuur: het beste antidepressivum

Voel je je een beetje depri? Kies dan bij voorkeur een ander moment om dat te worden. Dat klinkt ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje belachelijk, want feit is dat je niet gedeprimeerd kan worden op commando en dat je het tijdstip uiteraard zelf niet kunt kiezen....

Lees meer

Ook je huid neemt giftige stoffen op

Als je een huis koopt, moet het eerst onderzocht worden op schadelijke stoffen. De grond moet gecontroleerd worden op verontreiniging en desnoods worden afgevoerd, vervangen en uiteindelijk worden gezuiverd. Als er asbest wordt in aangetroffen, ben je verplicht de...

Lees meer