jan 16, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wie gezonde kinderen wil, laat zich niet vergiftigen

We denken er te weinig over na en we staan er dan ook niet bij stil, maar eigenlijk vergiftigen we onszelf, ons gezin en zelfs onze huisdieren elke dag beetje bij beetje. Niet dat we echt vergif toedienen, maar de toevoegsels in de voeding, de bewaarmiddelen in dranken en lekkernijen, maar ook de gassen die afgegeven worden door meubels, gordijnen, verven, vloeren, brandstoffen enzovoort maken van onze omgeving een giftige cocktail.

Alle stoffen die in het milieu terecht komen, hebben invloed op onze gezondheid en die van ons nageslacht.

Die effecten worden pas opgemerkt als het al in een gevorderd stadium zit. De meest kwetsbare huisgenoten zoals kinderen en huisdieren, honden, katten, vogels en zelfs planten, signaleren ons vaak het eerst dat er wat aan de hand is.

Dat is het gevolg van het feit dat de industrie, of liever de geldzucht ons welzijn heeft overgenomen en bepaalt hoe we zullen eten, drinken, denken leven en sterven.

Onbegrijpelijk is het dat bijvoorbeeld het fameuze ontbladeringsmiddel dat zoveel ellende heeft veroorzaakt in de Vietnamese oorlog, nadien een geweldige afzetmarkt vond in de landbouw: het wereldberoemde onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat.

In Frankrijk was het al eerder verboden en ook in ons land werd het verboden voor amateurs, voor particulieren, maar het werd nog altijd toegestaan in de landbouw, door professionals.

En ook Europa heeft zich nu uitgesproken voor het middel dat nog minstens vijftien jaar op de markt mag blijven.

In wiens belang? Niet dat van de particulier of de gezondheid van de mens, want het was al langer gebleken dat het kanker kon veroorzaken.

Schadelijk voor wie kinderen wil

In het bekende medische tijdschrift The Lancet stond een tijd geleden een alarmerend artikel over het mannelijk sperma. Volgens een bijdrage in dat vakblad laat het sperma bij vier op de tien mannen veel te wensen over. De hoofdschuldige blijkt het vrouwelijk oestrogeen-hormoon te zijn dat bij het vetmesten van dieren wordt gebruikt. Andere boosdoeners zijn chemisch gelijkaardige stoffen die in verdelgingsmiddelen worden gebruikt. Overblijfselen van deze stoffen blijven generaties lang in ons milieu aanwezig en worden in het menselijk weefsel opgeslagen.

Ook het gedrag van veel mensen wordt erdoor beïnvloed. Pesticiden die in het milieu terecht komen belanden uiteindelijk in het water, waar zelfs vissen een ander gedrag gaan vertonen, minder vruchtbaar zijn en zelfs homoseksuele gedrag vertonen als gevolg van de pesticiden.

Op school kunnen leerlingen dan wel verplicht worden om alle vormen van omgang normaal te vinden, maar ze krijgen geen uitleg over het feit dat de hormonale werking beïnvloed wordt door stoffen in het milieu, in de voeding, waardoor uiteindelijk zowel het gedrag als de gedachten worden beïnvloed.

Dat is een duivelskring die moeilijk te doorbreken is, tenzij voor wie nadenkt, de oorzaak en het gevolg weet te onderscheiden en dus gezonder gaat leven om niet het slachtoffer te worden van de geldindustrie. Gezond leven heeft altijd voordelen, ook voor het nageslacht. Want wie gezonde kinderen op de wereld wil zetten, kan best nadenken over wat de gezondheid en de kwaliteit van de bevruchting kan bepalen.

En omdat de lever het ontgiftingscentrum van het lichaam is, kun je daar beter rekening mee houden en de lever helpen bij het elimineren van gif.

Een tip: Cardubell van Fytobell dat de ontgifting van de lever een steuntje zal geven.

Je vindt Cardubell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Of je kunt Cardubell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer