jan 27, 2022 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Je immuniteit bepaalt of je ziek wordt

Zowel Pasteur als prof Vincent wisten het al: het is niet de bacterie of het virus dat bepaalt of je ziek wordt, maar het “terrein”. Dat wil zeggen dat je immuniteit van vitaal belang is voor je gezondheid. Die immuniteit wordt op veel manieren opgebouwd of afgebroken. Goed gekozen, gezond voedsel is een belangrijk element daarbij. Roken, alcohol, suiker en gedenatureerde junkfood kunnen wel beantwoorden aan een smaakverslaving, maar berokkenen je eigenlijk meer schade.

De intelligentie van de schepping

Het lichaam en de natuur hebben een intelligentie opgebouwd die door niets te evenaren is. We proberen daarachter te komen, maar bootsen toch maar fracties na. Op het ogenblik dat men in een natuurlijk proces intervenieert, schrikt men vaak van de gevolgen. We hebben het vaak niet in de hand. Massale screenings en massale behandelingen verschalken het immuunsysteem en soms kan men beter een aantal ziekten doormaken waardoor een natuurlijke weerstand wordt opgebouwd, zonder dat het lichaam antigenen gaat vormen tegen lichaamsvreemde stoffen. Niet te verwonderen dat er zoveel allergische patiënten bijkomen. Het is hoogst ongemakkelijk, maar in feite moeten we dankbaar zijn voor allergie, want het is een verdedigingsmechanisme dat de patiënt behoedt voor meer onheil tegen de hypervervuiling van de wereld van vandaag. Mocht iemand uit de middeleeuwen vandaag weer op de wereld komen, dan sterft hij onmiddellijk vanwege een ontoereikende immuniteit tegen alle schadelijke stoffen uit de omgeving.

Junkfood, behandeld en bestraald voedsel maken dat onze weerstand verzwakt. Fruit en groenten vormen de basis van ons voedsel. Op die manier krijgen we lichaamsnoodzakelijke stoffen binnen om minder gauw ziek te worden. Een gezonde dikke darm is de beste waarborg om zo weinig mogelijk ziek te zijn en over een sterke weerstand te beschikken…

Het gevaar is dat iedereen allergisch aan het worden is, veroorzaakt door de vervuiling, junkfood, bestraald voedsel, de gewijzigde elektromagnetische velden die ons immuunsysteem aantasten. Veertig jaar geleden lachten de huisartsen allergie een beetje weg, want het was amper bekend. Intussen zitten we al een eind verder en maken we het al mee dat allergieën dodelijk kunnen zijn.

Emoties spelen mee

Psychische factoren spelen ook mee. Je ziet het vaak: kinderen van gescheiden ouders worden plots allergisch aan de hond van de ouder waar ze niet graag op bezoek willen. Sommige kinderen krijgen plots een astma-aanval om op die manier af te dwingen wat ze normaal anders niet zouden kunnen krijgen. It’s all in the mind. Sommigen noemen zelfs kanker in dat opzicht een elegante manier om aandacht te vragen of zelfmoord te plegen. Kankerpatiënten zijn destructieve types.

Ze verkankeren letterlijk en zien alles negatief, behalve bij prostaatkankers waar o.m. te weinig seks mee te maken heeft.

Ook de moderne geneeskunde treft grote schuld, want van bij de conceptie al begint men alle mensen te volgen, of liever te vervolgen. Gevolg: de iatrogene intoxicaties nemen met de dag toe. Voor een eenvoudig probleem gaan sommigen al antibiotica en cortisone voorschrijven. Hetzelfde met het voedsel dat massaal wordt bestraald om te bewaren. Ons organisme aanvaardt bepaalde dingen niet meer. Kinderen van drie maanden krijgen soms al aerosols. Veel artsen noemen dat wraakroepend! Mensen met eczeem krijgen cortisone… en even later zitten ze met astma. Eczeem is eigenlijk een soort harnas, dat wordt weggenomen door cortisone. Dan is de patiënt helemaal onbeschermd.

En de beste raad van een allergoloog met jarenlange ervaring:

  • Drink zuiver water volgens de bio-elektronische normen, Volvic bijvoorbeeld.
  • Gebruik gezonde voeding waarbij volle melkproducten en glucose onder alle vormen volledig te mijden zijn. Suikers in alle vormen moet je mijden.
  • Probeer altijd eerst natuurlijke en fytotherapeutische behandeling vooraleer je met klassieke middelen wordt vergiftigd en een iatrogene intoxicatie krijgt onder vorm van een allergische reactie.

De tien geboden om gezond te blijven

Een patiënt die last heeft van aandoeningen van de luchtwegen of allergie kan zelf heel wat doen om zijn gezondheid te verbeteren.

1- Een gezonde leefwijze zal bijdragen tot een verbetering van de toestand. Beweging in de natuur staat op het voorplan. Wandelen, fietsen en zwemmen (maar niet in een chloor bad) behoren tot de gezondste sporten.

2- Voldoende slaap in een goed verluchte kamer.

3- Berglucht, vooral in de winter is aanbevolen maar dan wel op een hoogte hoger dan 1500 meter. Allergenen moeten zoveel mogelijk worden gemeden. Huisdieren zet je best buiten en zeker buiten de slaapkamer. Huisstofmijt beperken door veel te stofzuigen en te wassen. Antibiotica niet nemen, tenzij in geval van nood. Er zijn zelfs patiënten die een overgevoeligheid hebben opgebouwd ten opzichte van antihistaminica.

4- Roken is compleet uit den boze en tv-kijken moet tot een minimum worden beperkt en vooral ontspannende en interessante programma’s moeten worden uitgekozen.

5- Gezond voedsel is essentieel. De basis van het voedsel is verse groenten en vers fruit. Zo weinig mogelijk dierlijk eiwit, eventueel wel verse vis. Volgende stoffen en producten moeten compleet worden vermeden: geraffineerde suiker, snoep, geraffineerde deegwaren, gebakjes, wit brood, oude kaas en marsepein. Ook geen gefrituurde producten, dus geen frieten met mayonaise, geen varkensvlees en bij voorkeur ook geen eieren. Vlees en groenten uit blik moeten worden geschrapt. Zout, munt en scherpe specerijen moeten worden geschrapt. Cosmetische producten, bevatten vaak conserveermiddelen en kleurstoffen. Het is meestal een scheikundige cocktail. Eet rauwkost.

6- Emotioneel evenwicht is belangrijk. Conflicten moeten worden vermeden of uitgepraat, want: it’s all in the mind. Patiënten die zich geïsoleerd en eenzaam voelen moeten hun relaties met oude vrienden weer oprakelen en intensifiëren. Relaxatietechnieken, verblijf in de natuur, zinvolle gesprekken, interessante lectuur kan bijdragen om hier een goed evenwicht te verkrijgen.

7- Het zuur-base-evenwicht van het lichaam moet worden hersteld. Daarom meer groenten en fruit, geen suiker, maar wel probiotica.

8- De redox-potentiaal moet beter worden gemaakt. Om de rH2 te verbeteren wordt gebruik gemaakt van de reductie-capaciteit van bepaalde geneesmiddelen. Door opname van elektronen wordt de redox-potentiaal beïnvloed. Dat kan door middel van citroenzuur, want de vrij geplukte citroen bevat salicylzuur, wat andere zuren zoals urinezuur, ureum en glucose uit het bloed verwijdert. Ook vitamine B complex (van 1 tot B15) verbetert de redox-potentiaal. Lecithine (komt voor in sojascheuten) en vitamine E hebben hierop een gunstige uitwerking.

9- Stoorvelden moeten worden uitgeschakeld. Deze zijn energetische blokkades en remmen de zelfgenezende kracht van het organisme. De Chinezen wisten trouwens al dat er een wisselwerking was tussen allergieën en darmproblemen. Een grondige zuivering van de dikke darm eventueel door middel van hoge darmspoelingen, waarbij onder lichte druk water verrijkt met ozongas in de dikke darm wordt ingebracht, plus vastenkuren, fruitkuur, schrappen van dierlijke eiwitten en een herstel van de normale darmflora zijn gunstig.

10- De vervuiling van onze omgeving maakt dat weldra iedereen allergisch zal zijn. Vermijd de stad en als je kan, kies dan ontspanning in de natuur, weg van het verkeer en de industrie. En versterk je natuurlijke immuniteit en dat is in deze tijd dubbel van belang.

Een tip: Immunibell van Fytobell om je immuniteit een natuurlijke boost te geven. Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968.

En probiotica kunnen de immuniteit enkel maar versterken. Denk aan Digesbiose van Fytobell.

Digesbiose heeft het CNK-bestelnummer: 1752-278.

Zowel Digesbiose als Immunibell kun je online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer