sep 12, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Ik blijf slecht slapen, wat hapert er toch?

Meer dan de helft van de volwassen bevolking heeft slaapproblemen. Daardoor neemt de kans op allerlei ziekten toe zoals depressiviteit en hart- en vaatziekten.

Sommige artsen menen het probleem te kunnen oplossen met een voorschrift van slaappillen, maar daar ligt de oplossing eigenlijk niet.

Veel mensen slapen slecht om dat ze problemen niet opgelost krijgen.

Want als de ziel ziek is, helpen meestal geen tabletten. In dat geval heb je vooral nood aan een goed gesprek en vooral aan vat op de situatie. Meestal duiken er tegelijk verschillende problemen op: je baan komt in het gedrang, zodat het professioneel leven misschien wel op een abrupte wijze kan eindigen. Je leeft in de onzekerheid over je job en misschien ook over je inkomsten.

Daarnaast kan jarenlange ergernis over een of ander probleem met de collega’s of de familie, het probleem nog vergroten. Veel mensen worden daardoor depressief en als niemand hen een luisterend oor leent en een helpende hand reikt, ziet er dat niet goed uit.

Je moet natuurlijk in de eerste plaats voor jezelf zorg dragen. Verdrongen problemen en conflicten verbitteren de ziel, zorgen voor stress, dat een geweldige oxidant is en dus fel veroudert en ziek maakt. Praat er met je huisarts of een specialist over en zoek een vriend op waarmee je van gedachte kan wisselen. Praten over zijn problemen is de halve genezing!

Er zijn natuurlijke middelen die ook daarbij kunnen helpen, als Ginkgo Biloba. Ook vitamines van de B-groep plus vitamine C zijn nuttig tegen stress. Wandelen in de natuur is van het grootste belang. Hoe meer je beweegt, des te vlugger ben je van de problemen verlost. Zoek samen met je partner naar een ontspannende bezigheid: af en toe op weekend aan zee of in de Ardennen, op bezoek gaan bij familie en vooral gaan wandelen.

Wie bij de pakken blijft zitten gaat er aan kapot. Ook belangrijk is dat je creatief bezig blijft. Je kunt het huis geen driemaal schilderen per jaar, en ook geen tienmaal op bezoek gaan bij familie die je al jaren niet meer heeft gezien.

Dus moet je nu al zoeken of bezig zijn met activiteiten waarmee je je gelukkig zult voelen. Op die manier kunnen de problemen worden aangepakt. Zo zal het slapen ook vlotter verlopen. Natuurlijk moet cafeïne zoveel mogelijk na de middag worden vermeden.

En een tip om beter te slapen: Escholcin van Fytobell met CNK-bestelnummer: 2899-912 voor de apotheek.

Je kunt Escholcin van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

En je slaapt weer als een roos.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer

Zeven zonden veroorzaken aderverkalking

We weten het wel allemaal een beetje, maar we zetten ze nu toch eens op een rijtje: de top zeven die leidt naar aderverkalking. Roken, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn de belangrijkste oorzaak van aderverkalking. Om te beginnen hoge bloeddruk, die vooral...

Lees meer