nov 21, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Zeven zonden veroorzaken aderverkalking

We weten het wel allemaal een beetje, maar we zetten ze nu toch eens op een rijtje: de top zeven die leidt naar aderverkalking.

Roken, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn de belangrijkste oorzaak van aderverkalking.

  1. Om te beginnen hoge bloeddruk, die vooral in de hand wordt gewerkt door te zout eten. Stress is eveneens een factor die hoge bloeddruk in de hand werkt.
  2. Een hoog cholesterolgehalte. Dit wordt voornamelijk bepaald door de erfelijkheid, maar de voeding speelt eveneens een rol. Vooral de geoxideerde LDL-cholesterol is gevaarlijk, terwijl de HDL een beschermende werking heeft en die kunnen we verhogen door meer aan sport te doen.
  3. Vetzucht is een risicofactor. Wie te zwaar weegt belast hart en bloedvaten enorm. Vermageren is de boodschap, maar het moet wel op een verantwoorde, geleidelijke manier gebeuren.
  4. Suikerzieken hebben een hoger risico op hart- en vaatziekten. Zij moeten meer nog dan de anderen op hun dieet letten en voorzichtig zijn. Ook moeten zij hoge bloeddruk en zout vermijden.
  5. Roken is de grootste boosdoener. Tabaksrook vernauwt de bloedvaten en draagt rechtstreeks bij tot het ontstaan van atherosclerose.
  6. Wie niet beweegt, bewijst zijn hart geen goede dienst. De pompbeweging vermindert en de bloedvaten slibben geleidelijk dicht. Kijk naar rivieren die niet bevaren worden, ook daar zet zich slib neer.
  7. Stress heeft natuurlijk met alle soorten van ziekten te maken, maar is vooral nadelig voor hart en bloedvaten. Wie stress vermijdt, tegelijk meer beweegt en gezond leeft, zal zich jonger voelen, minder gauw ziek zijn en vooral hart en bloedvaten beter beschermen.

En een tip om hart en bloedvaten gezond te houden: Omega-3 vetzuren uit vette vis.

Daarom: Nutribell Omega-3 visolie met CNK-bestelnummer: 2751-485, voor de apotheek.

Ook te bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer