apr 13, 2022 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Als je kind agressief of zenuwachtig is: let op zijn immuniteit

Dat het lichaam een complex geheel is , daarvan hoeven we niemand te overtuigen. Dat we lang niet alles weten, is evenmin een geheim. Maar dat de natuur de beste genezer is zullen sommigen misschien wel tegenspreken. Maar wie er geen belang bij heeft en onbevooroordeeld kan concluderen weet dat dit de waarheid is.

Geen enkele wetenschapper heeft ooit gezien hoe de natuur tot stand gekomen is en de mens in het universum terecht kwam, maar sommigen gedragen zich wel als god-de-vader en beweren het geheim van het leven en het lichaam te kennen. Daar zijn we nog lichtjaren ver van verwijderd, want we spraken onlangs met een prof van de Gentse universiteit die zei: “we weten over een aantal organen al behoorlijk veel, maar over de meeste dingen weten we heel weinig”. Zelfs over de immuniteit weten we nog geen vijf percent. Dat geeft te denken, vooral als men weet welke verplichtingen er door de politiek uitgevaardigd worden, en hoe men het mensen die actief zijn in de natuurlijke sector aartsmoeilijk maakt.

Kinderen zijn extra gevoelig voor vervuilende stoffen omdat hun immuniteit nog moet opgebouwd worden.

En immuniteit heeft nu wel heel veel, zoniet alles te maken met allergie. Er komen inderdaad elk jaar honderden, misschien duizenden nieuwe stoffen bij die door de industrie worden gefabriceerd. Hoe wil je dat onderzoeken, beoordelen en uitmaken of het al dan niet schadelijk is voor de mens. Gewoonlijk komt dat jaren, of tientallen jaren later aan het licht. Vooral kinderen zijn daar het slachtoffer van, omdat hun immuniteit nog moet ontwikkelen.

Het is bekend dat allergieën thans het meest voorkomen bij baby’s en kinderen. De moeders onderkennen niet altijd het probleem en verwarren het met plantrekkerij of zelfs met griep en verkoudheid.

Maar als volgende symptomen worden waargenomen kan je best bij een allergoloog laten controleren of, er geen allergie in het spel is: bleekheid, donkere kringen onder de ogen, kwijlen, neiging tot kroepvorming, onregelmatig gewicht, bedwateren, koorts, schrapen van de keel, loopneus, jeukende neus, trekken van gekke snuiten, dwarse neusgroef, algemeen gevoel van ziekte.

Let op tekenen bij je kind

De voeding heeft er vaak mee te maken en als de moeder dan merkt dat er glazige ogen aanwezig zijn bij haar kind, rode oren, roodachtige wangvlekken, donkerblauwe tot zwarte oogranden, plotse oorpijn, steeds terugkerende hoofdpijnen en als het kind ook voortdurend met wiebelende benen over de stoel bengelt, overmatige dorst heeft en recidiverende infecties krijgt, extreem labiel is, huiduitslag krijgt, vooral in de arm en de knievouw, been- en spierpijnen krijgt, vaak misselijk is, diarree krijgt of geconstipeerd is, een slechte adem heeft, gezwollen lippen heeft, vaak moet kuchen dan moet gedacht worden in de richting van een allergie. Een hele boterham, maar allergie is dan ook een heel complex gegeven en een proces dat meestal niet in één, twee, drie toeslaat.

Huilbuien of agressief gedrag

Deze kinderen voelen zich altijd moe, hebben concentratieverlies, kunnen niet stil zitten, kunnen zich niet concentreren en dus ook niet bij hun lectuur blijven, terwijl deze symptomen vaak plots optreden na het gebruik van irriterende voeding: snoep, chocolade, fruitsappen, popcorn, melk en dierlijke producten spannen hierbij de kroon. Deze kinderen vertonen ook vaak een agressief gedrag. Zeer jonge kinderen hebben daardoor frequente en langdurige huilbuien, periodes van drift en onrust en kennen een korte en zeer oppervlakkige slaap. Ze zijn vaak het slachtoffer van infecties van keel, neus en oren.

Dagboek bijhouden

Het beste is een voedingsdagboek bij te houden zodat op de duur zal blijken welke stof verantwoordelijk moet worden gesteld. Om een omschakeling van het organisme te realiseren is het best het lichaam een 2 tot 3-tal weken zonder het allergisch voedingsmiddel te zetten. In elk geval is het beter om kleurstoffen, bewaarmiddelen en smaakversterkers ALTIJD te vermijden en enkel verse en onbehandelde producten te gebruiken, ook voor de snoep.

Zo is banaan en tomaat heel gezond, maar deze producten worden vaak onrijp geplukt en nadien „begast” met etyleen om ze kunstmatig te laten rijpen en daardoor krijgt de patiënt een aantal stoffen binnen waar hij geen vermoeden van heeft, maar toch allergie bevorderend werken. Het verdient ook aanbeveling de verpakking van het voedsel goed te controleren. Soms gaan monomeren van de plastic verpakking over in het voedsel. Glas is nog altijd het allerbeste.

Suiker en zoetstoffen

Ook suikers en zoetstoffen moeten aan het lijstje worden toegevoegd. Dr. Richard Wurtman van de Center for Brain Science (MIT) waarschuwt al jaren voor de gevaren die kleven op het gebruik van aspartaam. Daarover werd in de Artze Zeitung in 1987 al gewaarschuwd. De lobby zal dat niet graag horen, maar daar hoort men toch liever enkel het geluid van rinkelende kassa’s.

Niet te vergeten is dat alcohol elke voedingsallergie verergert door dilatatie van de bloedvaten en een versnelling van de voedselabsorptie in het bloed. Ook leidingwater verergert allergieën bij gevoelige mensen.

Opgepast als je zwanger bent

Zwangere en zogende vrouwen kunnen beter allergieën onder controle houden, want deze stoffen passeren ook de placenta. Hoe langer een kind koemelk vermijdt, des te kleiner is de kans op allergie later! Voor de zesde maand mag een baby zeker geen dierlijk voedsel krijgen. Er mag slechts heel langzaam worden overgeschakeld op vast voedsel.

In huis waar baby’s zijn, moet de lucht extra stofvrij zijn, dus geregeld afstoffen, stofzuigen en schuren en dweilen. Kies gezonde materialen voor meubelen, wees voorzichtig met vezelplanten die formaldehyde bevatten. Vermijd ook over-isolatie, controleer de vochtigheidsgraad en zet geregeld deuren en ramen open, ook in de winter.

Kinderen kunnen best een bloedonderzoek laten toepassen om te zien of ze voldoende vitamine C en magnesium opnemen. Anders moet het als voedingssupplement worden toegediend, best door een arts die bekwaam is in de orthomoleculaire onderzoeken. Het is trouwens bekend dat er lage calcium-, ijzer- en seleniumspiegels zijn bij een allergie. Zink en vitamine B zijn sleutelstoffen voor een gezonde huid. En eigenlijk is het eenvoudiger dan men doorgaans denkt, want in feite kan een goed arts een allergie genezen met vitamines A, D, E plus zink”.

En zoals we weten hebben de darmflora een masterfunctie in de immuniteit.

Die flora kan je gezond houden of maken met de juiste voeding en de juiste, goede bacteriën.

Een tip: Allobiose van Fytobell met miljarden perfect gekozen bacteriën.

Je vindt Allobiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2121-226.

Of je kan Allobiose van Fytobell ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Ook voor kinderen is dit geschikt en ze zullen zich snel beter voelen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer