Betere concentratie en sterk geheugen met Ginkgo Biloba en visolie

Voor lagere en middelbare scholen zijn de examens bezig of bijna gedaan, maar de partiële voor de hogescholen en universiteiten komen eraan en zullen veelal na nieuwjaar van start gaan. Een groot aantal studenten zit nu al onder hoogspanning, want zeker als het om het eerste jaar gaat, is het altijd wat afwachten en dus spannend.

Maar de ervaring is niet de enige factor die van belang is. Ook de studiemethode, de dagelijkse repetitie, het volgen van de opdrachten, en vooral ook het memoriseren zijn van groot belang. Een goed en snel geheugen is daarbij een belangrijk pluspunt.

Dat geheugen kan ook geholpen worden. De levenswijze van de student is hier doorslaggevend: roken, alcohol, gebrek aan slaap en mindere motivering zijn vaak spelbrekers.

Ginkgo Biloba en visolie hebben wel degelijk invloed op de functie en de kwaliteit van het geheugen. Een goede tip voor studenten: Ginkgosan van Fytobell en visolie Omega-3 van Nutribell.

Bovendien moet je aan het organisme voldoende stoffen geven om een goed geheugen op te kunnen bouwen en goed te laten functioneren. Hoe beter de doorbloeding van de fijne haarvaten in de hersenen, des te beter kan het geheugen functioneren. Daar zijn goede hulpmiddelen voor: Ginkgo Biloba en visolie staan er voor bekend het geheugen te verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat de hersenen genieten van een betere doorbloeding na het innemen van Ginkgo Biloba, of extract van Japanse tempelboom. Het heeft zelfs een preventieve activiteit in verband met hersentrombose. Patiënten die gedurende een aantal weken dit middel trouw innemen, vertonen een betere hersenactiviteit en ook een beter geheugen. Datzelfde geheugen lijkt ook nog te verbeteren als tegelijk vitamine B12 wordt ingenomen en visolie vanwege de Omega-3 vetzuren.

Volgens orthomoleculaire studies zou 60 percent van de oudere mensen een licht tot ernstig tekort aan vitamine B12 vertonen. Dit brengt ook een verhoogd risico op hartinfarct en vaatstoornissen mee. Als een vitamine B12 supplementair wordt toegepast, krijgt meer dan de helft van de patiënten een significante verbetering van het geheugen. Visolie helpt trouwens ook de bloedsomloop te verbeteren, evenals de viscositeit van het bloed. Omega-3 vetzuren verminderen de ontstekingen, ook in de bloedvaten, terwijl Omega-6 de ontstekingen bevordert.

Uiteraard is een goed geheugen ook functie van voldoende training. Net als bij de ontwikkeling van spierweefsel, moeten ook de hersenen voldoende getraind worden, wil men blijkbaar over een goed geheugen beschikken. Dierlijke producten bevatten van nature vitamine B12: vlees, vis en zuivel. Orgaanvlees zoals lever is er zeer rijk aan. Maar studenten hebben er dus alle belang bij een goed preparaat met Omega-3 en Ginkgo Biloba te kiezen.

Een tip: Omega-3 visoliecapsules van Nutribell en Ginkgosan van Fytobell.

Je vindt beide producten in de apotheek.

Ginkgosan heeft het CNK-bestelnummer: 3002-458 voor de apotheek. Je kan ze ook online bestellen via www.almed.be en www.boverte.com .

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer