okt 7, 2023 | Huishoudcoach | 0 Reacties

Zonnebloemen brengen de zon in huis

Misschien verwacht je zonnebloemen enkel in de zomer, maar ook in de winter brengen ze de sfeer die we zo nodig hebben in huis: zon en kleur. Het is een trend die helemaal in is. Een boeket van zonnebloemen roept helemaal de zomerse sfeer van het landleven op.

Zonnebloemen brengen de sfeer en de kleur van de zon in je living.

Zonnebloemen kun je combineren met siergrassen en fijne bloemschermen van Limonium en Sedum. Daardoor krijgt je interieur een sterke verbondenheid met de natuur. Ook erg mooi is het om zonnebloemen heel kort af te snijden en dicht tegen elkaar aan te zetten in een lage schaal of kom van ruw aardewerk of glad materiaal zoals glas en metaal.

Buiten kan de zonnebloem wel vier meter hoog worden. Ze werd al sinds de middeleeuwen uit Noord Amerika in Europa ingevoerd. In Peru werd de zonnebloem vereerd als een heilige bloem.

Zonnebloemen moet je met een schoon scherp mes afsnijden en als je ze koopt ,altijd een stuk van de stelen wegsnijden vooraleer ze in het water te zetten.

Voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water. Daardoor blijft het water schoon. Let erop dat er altijd voldoende water aanwezig is.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde