apr 4, 2022 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Toerisme Leiestreek: een smaakvol jaar

Waarom het ver gaan zoeken als het zo dichtbij te vinden is: Toerisme Leiestreek vzw pakt uit met tien lekkere thema’s, veertien nieuwe fiets- en wandelroutes en tientallen unieke lekkere adressen. Ze nodigen bezoekers uit tot een uitstap naar de Leiestreek in het teken van smaak.

“De Leiestreek is al langer een topregio voor bierfanaten en liefhebbers van culinaire restaurants. Maar het valt op dat er ook een groeiend aanbod is van ondernemers die inzetten op duurzaamheid en gezondheid. Daar spelen we maximaal op in,” aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek vzw.

Smaakmakers 2022

Onder de noemer Smaakmakers lanceert Toerisme Leiestreek vzw tien thema’s die telkens smakelijke ervaringen aanbieden met een eigen thema. Elk van die tien thema’s biedt een waaier aan activiteiten, te ontdekken adressen en unieke belevingen. Over de verschillende thema’s heen worden in totaal veertien nieuwe fiets- en wandelroutes gelanceerd. Ze bestaan uit drie eco-cyclo routes, een supergezonde fietsroute, twee bierwandelroutes, drie bierfietsroutes, een zoete route en vier korte-keten fietsroutes. Dankzij het uitgebreide aanbod aan lekkers en activiteiten maken bezoekers makkelijk een meerdaagse uitstap naar de Leiestreek. Dat kan op basis van thema of op basis van locatie (bv. regio Kortrijk, Roeselare, Deinze, Gent, …). De tien smakelijke thema’s zijn:

1.   Op eco-vakantie in de Leiestreek: Naast allerlei duurzame adressen en activiteiten kan je de regio ook duurzaam en verantwoord beleven dankzij drie gloednieuwe eco-cyclo tours. Zo zijn de startlocaties makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, en leiden de routes je langs duurzame stops.

2.   Gezond de Leiestreek rond: Naast gezonde eet-, ontbijt- en zelfs gezonde taartadressen ontdek je kant-en-klare gezonde trips. Je kan de actieve kant op en – naast lekker genieten – ook zalig fietsen, wandelen, aan watersport doen, avontuur beleven … Of je kiest voor rust en harmonie met wellness, yoga, SUP, bootje varen.

3.   Het beste bier van hier: Toerisme Leiestreek vzw brengt een nieuwe bierpocket uit met ‘+50 hoppige hotspots’. Stuk voor stuk brouwerijen, biercafés en andere interessante bieradressen die je niet mag missen. Je ontdekt ze langs vijf nieuwe, bruisende fiets- en wandelroutes. Ook online kan je de beste brouwerijen, biercafés, bierroutes en meer schuimende inspiratie leren kennen.

In het najaar organiseert Toerisme Leiestreek vzw de Brouwerij Opendeurdagen in de weekends van oktober en november. Elk weekend stellen drie à zes brouwerijen hun deuren open voor bezoekers. In samenwerking met de steden, gemeenten en ondernemers uit de buurt worden telkens nog extra acties opgezet.

4.   Lokaal lekkers: De Leiestreek is een vruchtbare en creatieve voedingsbodem voor allerlei lokaal lekkers. Je ontdekt de niet te missen eet-, drink- en shopadressen. Toerisme Leiestreek vzw stippelde vier nieuwe fietsroutes uit waarbij bezoekers eigen lunch- of diner-ingrediënten bij elkaar verzamelen. Je rijdt langs de lekkerste hoeves en lokale winkels en krijgt tips over wat je best waar koopt. Met al het verzamelde lekkers kan je thuis of in je vakantiewoning aan de slag.

5.   Culinair genieten: De Leiestreek is een culinaire topregio met meer dan 60 toprestaurants (volgens Gault&Millau en Michelin). Toerisme Leiestreek vzw wijst je de weg naar de crème de la crème, de toprestaurants met logeermogelijkheden, de beste restaurants aan het water en culinaire events.

6.   Prettig picknicken: Een gezellige picknick kan niet ontbreken bij een uitstap in de Leiestreek. Dankzij de twaalf picknickkasten geniet je zonder zorgen of bagage. De picknick vol streeklekkers wordt voor je klaargezet op een mooie natuurplek, in een ecologisch gekoelde picknickkast met groendak. Of kies voor een van de unieke picknickbelevingen zoals picknicken tussen alpaca’s.

7.   Kickstart je dag met een zalig ontbijt: Ontbijten op unieke locaties? Uitgebreid brunchen? Gezond ontbijten? Voor elk wat wils, Toerisme Leiestreek vzw tipt je de beste adresjes.

8.   Zoet, zoeter, zoetst: Heb jij een zoet ‘goestje’? Toerisme Leiestreek vzw verzamelt de beste namiddag-adressen om je honger te stillen. Je kiest op basis van jouw favoriete zoete zonde: pannenkoeken, wafels, taart, gebak, … Vergeet ook niet een heerlijke zoete workshop te volgen.

9.   Koffie & thee à volonté: De Leiestreek telt enkele onvergetelijke specialty koffie- en theezaken. Of vind je koffiebars intussen oud nieuws? Wacht maar tot je de unieke locaties leert kennen. Heb je keuzestress? Dankzij een heuse ‘koffiecrawl’ rijg je de leukste koffiebars aan elkaar in één koffietastische dag.

10. Bijzondere smaakbelevingen: De Leiestreek staat bekend als creatieve smaakregio, dat merk je ook aan alle bijzondere smaakbelevingen. Denk maar aan een kunstenfestival met een culinair pop-up restaurant, een diner tussen de fruitgaarden, brunch op een boot, …Alle info vind je via www.toerisme-leiestreek.be/nl/smaak

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer