nov 27, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe pak je problemen van de menopauze aan?

Voor iedereen schuift de kalender op. Je kan de natuur niet veranderen, ook het ouder worden niet. Voor velen is dat op een gegeven moment een harde noot om kraken. Daarbij komt dat je er met de jaren niet jonger op wordt en je eigen natuur grotere risico’s loopt. Breuken herstellen minder gemakkelijk, terwijl kleine ongemakken zoals griep, verkoudheid en ontstekingen allerhande wat langer kunnen duren. De risico’s verschillen uiteraard als gevolg van persoonlijke erfelijke factoren, maar ook zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen in of na de menopauze mogen niet bij de pakken gaan zitten. Ze moeten nieuwe interesses in hun leven ontwikkelen, ook op het dieet letten en de ongemakken bestrijden met een goed natuurlijk middel zoals Menobell.

Vrouwen krijgen bij de menopauze te maken met gevolgen van hormonale dysfuncties en zijn ook gemakkelijker vatbaar voor hartinfarct. De productie van oestrogene hormonen vermindert, waardoor psychisch en emotioneel maar ook fysiek heel wat verandert. De kinderen gaan het huis uit, de man is op het toppunt van zijn carrière en heeft nog weinig tijd zich met zijn gezin en vooral met zijn vrouw bezig te houden, de vrouw krijgt een zee van tijd en voelt zich door de nieuwe situatie onnuttig worden. Ze krijgt het psychisch vaak erg lastig. Ook in haar onmiddellijke omgeving wordt ze weinig begrepen. Hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, hitteopwellingen, rimpels, vetkwabbetjes, overdreven haargroei, osteoporose met brozer wordend skelet enz… geen pretje voor een vrouw. Een depressie ligt op de loer.

Deze klachten zijn geen inbeelding. De veranderingen in de hormonenbalans veroorzaken al die ongemakken. Ook hart en bloedsomloop worden in deze periode op de proef gesteld. Doordat minder oestrogenen worden geproduceerd, stijgen de bloedvetwaarden in het lichaam. Daarenboven letten patiënten in deze leeftijdsgroep ook minder op hun dieet, omdat ze zich precies zo oud voelen en in het eten van snoep, gebakjes, tussendoortjes, chocolade, pralines, ijsjes met slagroom enz… een compensatie voor hun probleem zoeken. Het compenseert het probleem evenwel niet, het verergert het alleen nog meer!

Wat doe je dan?

Wees eerlijk met jezelf: je kan de klok niet terugdraaien, zelfs niet stil zetten, maar je kan wel iets aan de gevolgen doen: bijvoorbeeld meer bewegen, een zinvolle hobby of bezigheid zoeken, op reis gaan, lekker eten, maar toch vooral weten wàt je eet: minder suiker, geen alcohol, absoluut geen tabak, minder vlees, meer vis, minder snoep, wel meer fruit, groenten en volkorenproducten.

En vergeet het vooral niet: ga niet bij de pakken zitten. Beweeg meer, ja dagelijks. Maak een wandeling, doe opnieuw aan sport, ga zwemmen, neem geregeld een korte vakantie en probeer nieuwe interessegronden te zoeken. Als je daar aan werkt, hoef je hartinfarct na de menopauze niet te vrezen.

En wil je wat hulp van de natuur om de ongemakken te kalmeren: denk aan Menobell van Fytobell, met extracten van planten om alle ongemakken van de menopauze te bedaren.

Je vindt Menobell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2223-188. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Energiedrankjes: gevaarlijk goedje

Het is belangrijk om elke dag voldoende te drinken. Water is de beste drank omdat het lichaam er zonder neveneffecten gebruik van maakt: de darmflora, de maag, de bloedsomloop, de nieren enz. Dat kan niet gezegd worden van elke soort drank. Thee is gezond, ook koffie...

Lees meer

Waarom is alcohol een harddrug?

Wat moeten we doen om vreugdevol de laatste feestmaand door te komen, maar toch gezond te blijven? Wat volgens de enen het leven verlengt, verkort het volgens de anderen. Vroeger gold wijn als een product van de duivel, volgens sommigen moeten we twee glazen per dag...

Lees meer

Wie zuurkool eet, leeft langer

Iedereen kent de voordelen van probiotica. Je kan die nemen als voedingssupplement: een pilletje met wat water. Maar als je probiotica ook als voedsel kan nemen dat bovendien heel lekker is, waarom zou je aarzelen. Zo’n superfood is zuurkool. Zeer gezond en erg lekker...

Lees meer