nov 27, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe pak je problemen van de menopauze aan?

Voor iedereen schuift de kalender op. Je kan de natuur niet veranderen, ook het ouder worden niet. Voor velen is dat op een gegeven moment een harde noot om kraken. Daarbij komt dat je er met de jaren niet jonger op wordt en je eigen natuur grotere risico’s loopt. Breuken herstellen minder gemakkelijk, terwijl kleine ongemakken zoals griep, verkoudheid en ontstekingen allerhande wat langer kunnen duren. De risico’s verschillen uiteraard als gevolg van persoonlijke erfelijke factoren, maar ook zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen in of na de menopauze mogen niet bij de pakken gaan zitten. Ze moeten nieuwe interesses in hun leven ontwikkelen, ook op het dieet letten en de ongemakken bestrijden met een goed natuurlijk middel zoals Menobell.

Vrouwen krijgen bij de menopauze te maken met gevolgen van hormonale dysfuncties en zijn ook gemakkelijker vatbaar voor hartinfarct. De productie van oestrogene hormonen vermindert, waardoor psychisch en emotioneel maar ook fysiek heel wat verandert. De kinderen gaan het huis uit, de man is op het toppunt van zijn carrière en heeft nog weinig tijd zich met zijn gezin en vooral met zijn vrouw bezig te houden, de vrouw krijgt een zee van tijd en voelt zich door de nieuwe situatie onnuttig worden. Ze krijgt het psychisch vaak erg lastig. Ook in haar onmiddellijke omgeving wordt ze weinig begrepen. Hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, hitteopwellingen, rimpels, vetkwabbetjes, overdreven haargroei, osteoporose met brozer wordend skelet enz… geen pretje voor een vrouw. Een depressie ligt op de loer.

Deze klachten zijn geen inbeelding. De veranderingen in de hormonenbalans veroorzaken al die ongemakken. Ook hart en bloedsomloop worden in deze periode op de proef gesteld. Doordat minder oestrogenen worden geproduceerd, stijgen de bloedvetwaarden in het lichaam. Daarenboven letten patiënten in deze leeftijdsgroep ook minder op hun dieet, omdat ze zich precies zo oud voelen en in het eten van snoep, gebakjes, tussendoortjes, chocolade, pralines, ijsjes met slagroom enz… een compensatie voor hun probleem zoeken. Het compenseert het probleem evenwel niet, het verergert het alleen nog meer!

Wat doe je dan?

Wees eerlijk met jezelf: je kan de klok niet terugdraaien, zelfs niet stil zetten, maar je kan wel iets aan de gevolgen doen: bijvoorbeeld meer bewegen, een zinvolle hobby of bezigheid zoeken, op reis gaan, lekker eten, maar toch vooral weten wàt je eet: minder suiker, geen alcohol, absoluut geen tabak, minder vlees, meer vis, minder snoep, wel meer fruit, groenten en volkorenproducten.

En vergeet het vooral niet: ga niet bij de pakken zitten. Beweeg meer, ja dagelijks. Maak een wandeling, doe opnieuw aan sport, ga zwemmen, neem geregeld een korte vakantie en probeer nieuwe interessegronden te zoeken. Als je daar aan werkt, hoef je hartinfarct na de menopauze niet te vrezen.

En wil je wat hulp van de natuur om de ongemakken te kalmeren: denk aan Menobell van Fytobell, met extracten van planten om alle ongemakken van de menopauze te bedaren.

Je vindt Menobell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2223-188. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is joggen wel gezond?

Je ziet ze elke dag langs de weg lopen: mannen met een hoogrood gezicht, bijna apathisch voor zich uitkijkend, de diep leegte in, want hun inspanning maakt hen bijna tot een robot: de jogger. Vaak gaan sommige mannen er tot op zeer hoge leeftijd mee door en dat is van...

Lees meer

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer

Hartinfarct door lawaai

Stel je even voor dat onze overgrootvaders zouden terugkeren in de maatschappij van vandaag. Ze zouden hun ogen niet geloven, maar vooral ook hun oren niet. Want lawaai is overal aanwezig: op straat, op kantoor, tijdens de ontspanning in de disco, op vakantie, in de...

Lees meer

Vrouwen hebben meer last van galstenen dan mannen

Zowel lente als herfst zijn twee seizoenen waarbij sommige organen wat last kunnen veroorzaken. Lever en gal luisteren meer dan andere organen naar de wisseling van de seizoenen. Het zenuwstelsel mengt er zich trouwens ook in: parasympatisch en sympathisch...

Lees meer