nov 27, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe pak je problemen van de menopauze aan?

Voor iedereen schuift de kalender op. Je kan de natuur niet veranderen, ook het ouder worden niet. Voor velen is dat op een gegeven moment een harde noot om kraken. Daarbij komt dat je er met de jaren niet jonger op wordt en je eigen natuur grotere risico’s loopt. Breuken herstellen minder gemakkelijk, terwijl kleine ongemakken zoals griep, verkoudheid en ontstekingen allerhande wat langer kunnen duren. De risico’s verschillen uiteraard als gevolg van persoonlijke erfelijke factoren, maar ook zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen in of na de menopauze mogen niet bij de pakken gaan zitten. Ze moeten nieuwe interesses in hun leven ontwikkelen, ook op het dieet letten en de ongemakken bestrijden met een goed natuurlijk middel zoals Menobell.

Vrouwen krijgen bij de menopauze te maken met gevolgen van hormonale dysfuncties en zijn ook gemakkelijker vatbaar voor hartinfarct. De productie van oestrogene hormonen vermindert, waardoor psychisch en emotioneel maar ook fysiek heel wat verandert. De kinderen gaan het huis uit, de man is op het toppunt van zijn carrière en heeft nog weinig tijd zich met zijn gezin en vooral met zijn vrouw bezig te houden, de vrouw krijgt een zee van tijd en voelt zich door de nieuwe situatie onnuttig worden. Ze krijgt het psychisch vaak erg lastig. Ook in haar onmiddellijke omgeving wordt ze weinig begrepen. Hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, hitteopwellingen, rimpels, vetkwabbetjes, overdreven haargroei, osteoporose met brozer wordend skelet enz… geen pretje voor een vrouw. Een depressie ligt op de loer.

Deze klachten zijn geen inbeelding. De veranderingen in de hormonenbalans veroorzaken al die ongemakken. Ook hart en bloedsomloop worden in deze periode op de proef gesteld. Doordat minder oestrogenen worden geproduceerd, stijgen de bloedvetwaarden in het lichaam. Daarenboven letten patiënten in deze leeftijdsgroep ook minder op hun dieet, omdat ze zich precies zo oud voelen en in het eten van snoep, gebakjes, tussendoortjes, chocolade, pralines, ijsjes met slagroom enz… een compensatie voor hun probleem zoeken. Het compenseert het probleem evenwel niet, het verergert het alleen nog meer!

Wat doe je dan?

Wees eerlijk met jezelf: je kan de klok niet terugdraaien, zelfs niet stil zetten, maar je kan wel iets aan de gevolgen doen: bijvoorbeeld meer bewegen, een zinvolle hobby of bezigheid zoeken, op reis gaan, lekker eten, maar toch vooral weten wàt je eet: minder suiker, geen alcohol, absoluut geen tabak, minder vlees, meer vis, minder snoep, wel meer fruit, groenten en volkorenproducten.

En vergeet het vooral niet: ga niet bij de pakken zitten. Beweeg meer, ja dagelijks. Maak een wandeling, doe opnieuw aan sport, ga zwemmen, neem geregeld een korte vakantie en probeer nieuwe interessegronden te zoeken. Als je daar aan werkt, hoef je hartinfarct na de menopauze niet te vrezen.

En wil je wat hulp van de natuur om de ongemakken te kalmeren: denk aan Menobell van Fytobell, met extracten van planten om alle ongemakken van de menopauze te bedaren.

Je vindt Menobell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2223-188. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer

Nieuwe pandemie op komst door antibiotica?

Het wordt koud, mistig, regenachtig, winderig, grijs, triestig, kortom een weerbeeld dat al aan de winter doet denken en veel mensen landerig, depressief en zelfs ziek maakt. Antibiotica zijn verantwoordelijk voor een nieuwe, stille, maar dodelijke pandemie. Door je...

Lees meer

Hoe kun je er jonger uitzien dan je bent?

We kennen allemaal de uitdrukking en bovendien waarderen we ze ook enorm: “Je ziet er goed uit”. Waaraan kun je dat merken? Natuurlijk aan je houding, je gedrag, je reacties, maar vooral aan je huid, je gezicht. Je merkt het zelf meestal ook wel in de spiegel al je je...

Lees meer

Amandel: gezonde (valse) noot

Het is de tijd van de noten. Allerlei soorten noten worden nu in overvloed aangeboden. Gelukkig voor wie nu een notelaar in zijn tuin heeft staan. Het is een uitstekende bron van eiwit en gezonde vetten (Omega-3), laat zich in veel recepten gebruiken, maar kan ook...

Lees meer