Hoe kan je olijven langer vers houden?

Olijven zijn heel gezond. Ze passen in een mediterraan dieet en dat staat ervoor bekend dat het hart- en vaatziekten op afstand houdt. In zo’n dieet is geen plaats voor kant-en-klaar-voedsel, het zogenaamde microgolfeten, fastfood, of hoe je die rommel ook zou willen noemen. Daar blijf je best zo ver mogelijk van af. Het is geen voedsel meer, maar een conglomeraat van smaakstoffen en bewaarmiddelen die alleen de smaak bevredigen en vooral de kassa van de fabrikant aanvullen. Fastfood mag beslist verantwoordelijk gesteld worden voor de toenamen van cardiovasculaire problemen zoals hartinfarct en beroerte, obesitas, suikerziekte en kanker, om van psychische problemen maar te zwijgen, concentratiestoornissen bij de jeugd, hyperkinetisch gedrag en zelfs agressie en nadien lust in drugs.

Daarentegen kan je beter zoveel mogelijk natuurlijk eten: meer groenten en fruit, geen geraffineerde producten enz. lees de etiketten en vermijd bewaarmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen, smaakversterkers, geraffineerde suikers enz. Om helemaal gezond te eten, kies dan voor het mediterrane dieet en daar passen veel vruchten en groenten in, olijfolie, noten en zaden, volkoren, vis en kwarkkaas, maar vooral ook olijven.

Olijven zijn heel gezond, want ze komen ook uit het mediterrane dieet. Jammer dat ze snel minder vers worden als je het bokaaltje hebt geopend. Dat hoeft niet zo te zijn, want je kan ze met een trucje langer vers houden.

Olijven zijn heel lekker, hoewel meer mannen dan vrouwen ze lekker vinden. Veel vrouwen hebben er geen zin in, maar ze hebben ongelijk want olijven zijn echte gezondheidsboosters.

Hoewel de meeste mannen dol zijn op olijven en de meeste vrouwen niet, is toch in elke koelkast wel één of meerdere bokaaltjes olijven te vinden, kwestie van de man te plezieren als hij op een eenzame nacht plots trek krijgt in wat olijven.

Vervelend is dan wel als de bokaaltjes half aangebroken blijven staan om dan een paar weken later te moeten vaststellen dat de olijven minder vers zijn geworden. Daar kan je voortaan wat aan doen. Je moet namelijk in het bokaaltje met de olijven een schijfje citroen leggen en dan het dekseltje erop vooraleer je het in de koelkast terug opbergt. Op die manier blijven de olijven veel langer vers en kan je er ook langer van genieten. Trouwens: waarom zou je het zo ver laten komen? Je kan toch ook in rauwkostschotels olijven gebruiken, of met kerstomaatjes, blokjes kaas lekker op een spies met olijven daarbij? Heerlijk en gezond. En… nu ken je ook de truc om ze langer vers te houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer