Olijven zijn heel gezond. Ze passen in een mediterraan dieet en dat staat ervoor bekend dat het hart- en vaatziekten op afstand houdt. In zo’n dieet is geen plaats voor kant-en-klaar-voedsel, het zogenaamde microgolfeten, fastfood, of hoe je die rommel ook zou willen noemen. Daar blijf je best zo ver mogelijk van af. Het is geen voedsel meer, maar een conglomeraat van smaakstoffen en bewaarmiddelen die alleen de smaak bevredigen en vooral de kassa van de fabrikant aanvullen. Fastfood mag beslist verantwoordelijk gesteld worden voor de toenamen van cardiovasculaire problemen zoals hartinfarct en beroerte, obesitas, suikerziekte en kanker, om van psychische problemen maar te zwijgen, concentratiestoornissen bij de jeugd, hyperkinetisch gedrag en zelfs agressie en nadien lust in drugs.

Daarentegen kan je beter zoveel mogelijk natuurlijk eten: meer groenten en fruit, geen geraffineerde producten enz. lees de etiketten en vermijd bewaarmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen, smaakversterkers, geraffineerde suikers enz. Om helemaal gezond te eten, kies dan voor het mediterrane dieet en daar passen veel vruchten en groenten in, olijfolie, noten en zaden, volkoren, vis en kwarkkaas, maar vooral ook olijven.

Olijven zijn heel gezond, want ze komen ook uit het mediterrane dieet. Jammer dat ze snel minder vers worden als je het bokaaltje hebt geopend. Dat hoeft niet zo te zijn, want je kan ze met een trucje langer vers houden.

Olijven zijn heel lekker, hoewel meer mannen dan vrouwen ze lekker vinden. Veel vrouwen hebben er geen zin in, maar ze hebben ongelijk want olijven zijn echte gezondheidsboosters.

Hoewel de meeste mannen dol zijn op olijven en de meeste vrouwen niet, is toch in elke koelkast wel één of meerdere bokaaltjes olijven te vinden, kwestie van de man te plezieren als hij op een eenzame nacht plots trek krijgt in wat olijven.

Vervelend is dan wel als de bokaaltjes half aangebroken blijven staan om dan een paar weken later te moeten vaststellen dat de olijven minder vers zijn geworden. Daar kan je voortaan wat aan doen. Je moet namelijk in het bokaaltje met de olijven een schijfje citroen leggen en dan het dekseltje erop vooraleer je het in de koelkast terug opbergt. Op die manier blijven de olijven veel langer vers en kan je er ook langer van genieten. Trouwens: waarom zou je het zo ver laten komen? Je kan toch ook in rauwkostschotels olijven gebruiken, of met kerstomaatjes, blokjes kaas lekker op een spies met olijven daarbij? Heerlijk en gezond. En… nu ken je ook de truc om ze langer vers te houden.