okt 12, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zit je in de put of last van een dipje: Sint-Janskruid helpt je!

Het is niet gemakkelijk nu, want veel mensen zien het niet meer zitten. Wenen, zich niet kunnen concentreren, voor de minste onnozelheid geprikkeld, ruzie maken, geheugenproblemen, geen uitzicht meer vanwege het dagelijkse slechte nieuws, slecht slapen, geen belangstelling voor de hobby’s.

De maatschappij wordt met de dag depressiever. Maar het is niet omdat het eens wat tegenzit, dat je ook echt een depressie hebt. Er zijn zo van die dagen. Dat is geen depressie! Niet elke zielenood, niet elk probleem, niet elke droefheid is een depressie.

Het is heel normaal dat er in ons leven en van de ene op de andere dag stemmingswisselingen optreden. Soms zijn we opgeruimd, soms wat neerslachtig. Als je evenwel geheel geremd bent, een angstige stemming hebt en je je bedrukt voelt, dan gaat het wellicht om een depressie. Met een echte depressie kan een behoorlijk aantal verschijnselen gepaard gaan. Er kan zelfs complete uitputting bij zijn als gevolg van een langdurig aanslepend probleem, een ziekte, een verwaarlozing.

Veel mensen raken over hun toeren door stress, en dat is in deze coronatijd niet te verwonderen. Ontspanning is broodnodig om een depressie te vermijden: wandelen, aan sport doen, kan wonderen doen voor depressieve mensen. Maar een krachtig steuntje uit de natuur kan ook fel helpen: Sint-Janskruid… en het leven wordt veel aangenamer, zelfs in moeilijke tijden. Een tip: Hyperibell van Fytobell.

Hoe kan je nu weten of je echt het slachtoffer bent van een depressie? Er is een groot verschil tussen depressieve stemming en een wat triestig humeur of gewoon verdriet. Bij verdriet en humeurigheid is er meestal een directie oorzaak, terwijl die bij depressieve stemming niet meteen te vinden is.

 • Depressieve patiënten kunnen zich bijvoorbeeld niet zo goed meer over iets verheugen. Ze zijn nooit meer blij. Ze kennen geen vreugde.
 • Ze kunnen zich moeilijk concentreren, beginnen niet aan hun werk, slaan de handen niet aan de ploeg en zijn niet in staat beslissingen te nemen. Ze slenteren en sleuren de hele dag doelloos rond.
 • Ze morren, zeuren, zaniken over alles en nog wat en zijn niet meer in staat tot helder denken, kunnen niet relativeren en bemoeilijken daardoor ook elk sociaal en zakelijk contact. Ze raken op den duur geïsoleerd.
 • Ze missen de hartelijkheid en de vreugde, de gemotiveerdheid om van hun leven iets te maken. Ze vinden het leven zinloos en kunnen die zin er zelf ook niet aan geven.
 • Ze missen vitaliteit, hun ogen staan donker en dof, hun gezicht straalt niet, hun mondhoeken hangen, de veerkracht is gebroken zowel in de blik als in de geest en dat merk je duidelijk aan hun manier van stappen, van praten, de toon van het gesprek, de kracht van de woorden. Kortom een uitgeblust persoon.
 • Deze patiënten hebben ook slaapstoornissen. Ofwel raken ze moeilijk in slaap, ofwel worden ze te vroeg wakker onder de morgen en kunnen nadien de slaap niet meer vatten.
 • Ze kunnen zich niet ontspannen, verlangen er ook niet naar, kunnen geen beslissing nemen om op vakantie te gaan. Ze blijven maar kniezen. Vaak grijpen ze naar allerhande pillen en als dit niet gecontroleerd gebeurt dan komen er vroeg of laat desastreuze gevolgen.
 • Soms wisselt het gewicht fel: ofwel vermagert de patiënt sterk, ofwel neemt het gewicht snel toe.
 • De gebaren, de stap, de reacties van iemand die in een depressie zit, zijn ook veel trager.
 • Deze patiënten verliezen ook hun belangstelling voor seks, ofwel krijgen ze er precies een extreme belangstelling voor.
 • Een depressiepatiënt voelt zich direct bekeken en betrekt elk discussiepunt naar zijn eigen persoon en voelt zich meteen aangevallen.
 • Er zijn dikwijls ook lichamelijke klachten: rugpijn, hoofdpijn, migraine, hartkloppingen, hyperventilatie, misselijkheid, braken, maagstoornissen, brandend maagzuur.
 • Vaak zijn er angsten en angstige dromen. De patiënt voelt zich in een situatie zonder uitweg.
 • Hobby’s en vrije tijd zeggen de patiënt niets meer. Hij of zij komt niet meer aan zichzelf toe.

Wat doe je er aan? Maak een onderscheid en van zodra je de omstandigheden aan je gemoed voelt knagen, schiet dan in actie. Bij twijfel zoek je best professionele hulp. Verder: naar buiten, bewegen, aan sport doen, DAGELIJKS! Je moet elke dag een paar uur gaan stappen, fors doorstappen en niet slenteren. Geen moeilijke therapie misschien, maar de beslissing nemen is wat anders. Op die manier zal je merken dat je langzaam uit de put komt. Sport of beweging in de natuur heeft al veel depressieve mensen geholpen. Neem de moed in je handen en je stapschoenen aan je voeten. Je zal merken dat het helpt.

Verder gezonde voeding: verwaarloos de vitamine B niet! Volkorenbrood, geen suiker, voldoende groenten en vruchten en doe iets aan je zenuwstelsel door goed te slapen en te bewegen. Motiveer je zelf en betrek daar je omgeving bij.

Tenslotte moet de oplossing van de patiënt zelf komen. Hij kan wel een helpende hand nodig hebben, een schouder, een zalvende ziel. Vandaar:… zoek aangenaam gezelschap op. Weldra gaat het beter. Volgens onderzoek zijn trouwens 20 op 100 mensen in ons land depressief. Dat betekent dat er in ons land 1,5 miljoen depressieve mensen rondlopen dat is in deze coronatijd niet te verwonderen. Stress leidt automatisch naar depressie.

En voel je je wat landerig en depressief? De natuur heeft daar een uitstekende oplossing voor, een steuntje dat zeker helpt en geen gewenning veroorzaakt: Sint-Janskruid. Neem het niet samen met andere middelen!

Een tip: Hyperibell van Fytobell zal je in deze moeilijke tijd zeker helpen.

Je vindt Hyperibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-938.

Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com. Wedden dat je snel uit de put klimt!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop. Daar kun je wel wat aan doen. Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar...

Lees meer