nov 22, 2023 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure verloning van sommige politiekers, of het is de energieprijs, of de pandemie, of de aardbevingen of de oorlogen, of de stakingen in de buurlanden enzoverder enzovoort.

Meer dan anderhalf miljoen mensen, in België alleen, lijden aan depressies. Verontrustende cijfers.

Neen heel vrolijk gaat het er op de planeet niet aan toe. Het is dus begrijpelijk dat de mensen er een beetje triestig van worden en sommigen zelfs heel erg depressief van worden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de persoonlijke problemen waar ze vaak geen uitkomst voor zien. En soms is er ziekte of dood van een gezinslid, een vriend of vriendin.

Maar Belgen zijn wel depressieve luitjes. We kunnen moeilijk tot een ander besluit komen als we de cijfers van de Belgische Liga van de Depressie nader onder de loep nemen. Want volgens deze liga lijden in ons land bijna twee miljoen mensen aan een depressie.

In één jaar tijd ontving zij zo maar eventjes 4000 oproepen en 1000 mails of brieven: zeventig procent van die hulpverzoeken kwamen van de depressieve personen in kwestie; de rest van mensen uit hun directe omgeving.

Zestig procent van de meldingen waren afkomstig van vrouwen, veertig procent van mannen. Omdat een ernstige depressie tragische gevolgen kan hebben (denk bijvoorbeeld aan gezinsproblemen, job verlies, financiële en sociale moeilijkheden, in de ergste gevallen het gevaar voor zelfmoord), is het belangrijk een arts of een vertrouwenspersoon in te lichten als je ergens gevaar ziet of vermoedt.

En een helpende hand is altijd belangrijk, want in nood kent men zijn vrienden. En aan die vrienden hebben mensen met een depressie zeker nood.

En een tip om het wat rustiger te krijgen in het hoofd en zich beter te voelen: Hyperibell van Fytobell op basis van Hypericum of Sint-Janskruid.

Je vindt Hyperibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-938.

Of je kunt Hyperibell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer