jul 1, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Verraad in de liefde: Vrouwen praten, mannen niet

Stel je de volgende scène voor: je zit op het terrasje van een café als je plotseling aan een naburig tafeltje de man van je beste vriendin ziet zitten in het gezelschap van een onbekende, knappe vrouw die hij hartstochtelijk zit te kussen en te knuffelen. Wat doe je? Vergeet je wat je gezien hebt of breng je je beste vriendin van het gebeurde op de hoogte? Deze vraag stelden psychologen aan vijftig Amerikaanse mannen en evenveel vrouwen.

Vrouwen nemen vriendschap zeer ernstig en hebben altijd het beste met hun vriendin voor, zelfs als ze het risico lopen die vriendschap te verliezen als gevolg van hun oprechtheid.

De resultaten waren verrassend. Slechts achtendertig procent van de mannen zouden het gebeurde opbiechten aan hun vriend. Daarentegen zouden maar liefst achtenzestig procent van de vrouwen hun vriendin van het incident meteen op de hoogte brengen.

Welke conclusie kunnen we hieruit trekken?

Volgens de Amerikaanse psychologe dokter Joyce Brothers zijn vrouwen loyaler tegenover hun vriendinnen dan mannen dat zijn. Vrouwen nemen vriendschap zeer ernstig en hebben altijd het beste met hun vriendin voor, zelfs als ze het risico lopen die vriendschap te verliezen als gevolg van hun oprechtheid. Mannenvriendschappen zijn lang zo stevig niet. Een man heeft het al over een „vriend”’ als hij het heeft over een sekse-genoot met wie hij kan praten over voetbal en over het werk. Daarom zal hij niet gauw geneigd zijn een van die zogenaamde vrienden te vertellen dat diens vrouw hem bedot.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer