apr 26, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Vitamines om toxische stoffen te elimineren

Niemand twijfelt nog aan het belang van vitamines voor de gezondheid. In de Middeleeuwen stierven scheepslui als gevolg van gebrek aan verse groenten en vruchten, maar ze wisten niet dat het een tekort aan vitamine C was dat hen parten speelde. Sindsdien nemen afstandszeilers, scheepslui en mensen die op expeditie vertrekken overal vitamines mee. Tegenwoordig is dat heel eenvoudig, je slikt een pilletje en je hebt je vitamines binnen.

Onze omgeving en ons voedsel zijn niet meer wat ze ooit waren. Daarom moeten we zoveel mogelijk toxische stoffen elimineren. Antioxidanten zoals vitamine C kunnen daar bij helpen.

Vroeger was dat wel anders. Maar toch verdient het aanbeveling de vitamines in zo’n natuurlijke vorm te gebruiken. Er zijn trouwens verschillen in werking tussen de natuurlijke en de synthetische vorm. Dat is bijvoorbeeld het geval met vitamine E. In de plaats van levensreddend te zijn, kwamen er door de synthetische vorm in bepaalde omstandigheden meer overlijdens. Dat bleek uit een wetenschappelijke studie onder rokers in Denemarken bijvoorbeeld. Men kan de natuur niet altijd nabootsen.

Gelukkig is dat niet het geval met een eenvoudige vitamine zoals de vitamine C, maar toch is de natuurlijke vorm: een appel, een peer, een krop sla, nog altijd best en vooral lekkerder.

Antioxidant

Linus Pauling slikte dagelijks 20 gram vitamine C. Hij was de eerste die op het belang van deze vitale stoffen als antioxidant wees om ziekten te voorkomen. Sindsdien heeft zelfs de klassieke geneeskunde het belang ervan ontdekt en onderschreven. Ook heel wat reguliere artsen schrijven hun patiënten hoge doses vitamines voor. Men heeft gezien dat enzymen, vitamines en mineralen levensreddend kunnen zijn en ook meehelpen om ernstige ziekten te voorkomen.

Er is een nieuwe tendens aan het groeien in de preventie van dodelijke ziekten. Wie er op tijd bij is, hoeft geen kanker, geen infarct, geen trombose te krijgen. Er zijn natuurlijke scheikundige wetten waaraan dit gezondheidsprincipe beantwoordt.

Ook ons lichaam heeft met scheikunde te maken, al is het maar dat het organisme zijn vitale stoffen uit het voedsel moet halen. Geven we daar die vitale stoffen met een schepje bovenop, dan maken we het organisme het misschien wat gemakkelijker.

En die antioxidanten zijn echt van belang om het lichaam te ontdoen van toxische last en die wordt met de dag groter, want niet enkel ons milieu, de lucht, het water en de bodem zijn verontreinigd, ook ons voedsel.

Men heeft het verknoeid

Mocht men koeien en varkens laten grazen op Alpenweiden waar men alle flora heeft gelaten zoals de natuur ze heeft verschaft, dan hadden we geen problemen. Men lacht je uit als je over toxische stoffen spreekt, en men refereert voortdurend naar die oneindig kleine doses. Men vergeet evenwel het element tijd plus het cumulatief effect.

Dioxine in vlees, DDT in vetweefsels, hormonen en kankerverwekkende stoffen, medicijnen in voedsel waar ze niet thuishoren… De meest giftige zijn de TCDD afkomstig van verbranding van alles waar chloor bij te pas komt. Er is zelfs migratie van stoffen uit plastic flessen, soms komen op die manier een 100-tal stoffen terecht in het water, die er niet in moeten zitten, zoals ftalaten en ftaalzuurderivaten, zeer kankerverwekkende producten.

Zenuwcellen cumuleren ftaalzuur derivaten, dioxines en PCB’s in het vet milieu, dus ook en vooral in de hersenen, zenuwweefsel en celmembranen.

Een berg toxische stoffen

Men vergeet het cumulatief effect, het synergisme en het effect en de interactie en dat alles speelt op lange termijn in ons nadeel, want het wordt zelfs ingekapseld in de gewrichten, de zaadcellen, de eicellen, de gal, de embryo’s, de moedermelk waardoor het hele mensenras op de duur uitermate belast is met toxische stoffen. Daar moeten wij zoveel mogelijk bescherming tegen zoeken. De orthomoleculaire en natuurlijke geneeskunde die de activiteit van vitamines en mineralen bestudeert, geeft daartoe een helpende hand. 

Nobelprijswinnaar

Wie herinnert zich niet de kruistocht en de ellende nadien van dokter Herman Lecomte uit Knokke die destijds als een eenzame roepende in de woestijn de theorie van Linus Pauling verdedigde. Het establishment was er niet mee opgezet, maar het werkte wel bij zijn patiënten.

Hij begon evenals verschillende natuurartsen tegenwoordig, het belang van vitamines als antioxidant te propageren, zeg maar, het werk van Linus Pauling voort te zetten, want hij was de eerste die over het belang van grote doses vitamines schreef ter voorkoming en behandeling van zware ziekten.

Linus Pauling slikte zelf tot 20 gram vitamine C per dag. Hij stierf aan kanker, maar dan wel op de leeftijd van 95 jaar.

Leerling-tovenaar

We zijn een beetje leerling-tovenaar aan het spelen. We weten nog niet wat die veelvouden van toxische stoffen op termijn zullen doen. Alle koolwaterstoffen komen uiteindelijk hoog geconcentreerd in het borstweefsel van de vrouw terecht. Vrouwen die vroeg in de menopauze terecht komen, missen de eliminatie met de maandstonden. Vandaar dat op hun leeftijd ook meer kanker voorkomt.

Mannen hebben van nature die eliminatiefactor niet… vandaar dat zij op elke leeftijd al meer vatbaar zijn voor kanker.

Het ei is voor de kip een factor van eliminatie van vergif… vandaar dat dit product bij voorrang een depot is voor dioxines. Hetzelfde voor melk. De koe is daarmee een groot deel van haar probleem kwijt, maar wij drinken het op. Vandaar het belang van gezonde producten waar zo weinig mogelijk toxische stoffen inzitten, maar ook het belang van onze eigen eliminatie. En dat kan door gezond voedsel en voldoende antioxidanten.

Jammerlijke cijfers

Het Tijdschrift voor Geneeskunde berichtte dat één kwart van de huisartsen een of andere voedingssuppletie neemt, maar ze zelf niet voorschrijft.

Het is wel erg gesteld met de gezondheid en de voedingsgewoonten van de bevolking. Want hetzelfde tijdschrift berichtte dat slechts 24 % van de Belgen voldoende fruit eet en slechts 45 % voldoende groenten eet. Veel werk voor de boeg dus, vooral omdat dit de basisstoffen van het voedselpakket moeten zijn.

Maar het is wel verstandig zelf voor een goed supplement van vitamine C te kiezen. Een preparaat op basis van calciumascorbaat bevalt zeker de mensen met een moeilijke maag.

Daarom deze tip:

Ester-C van Fytobell op basis van calciumascorbaat.

Ester-C de veilige en ideaal opneembare vitamine C van Fytobell, in de ascorbaatvorm.

Je vindt Ester-C van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4415-501.

Of je kunt Ester-C van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Een perfecte antioxidant voor een perfecte gezondheid.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer