mei 23, 2022 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze verrassingen.

Een zestigtal cafés in de Westhoek en een twintigtal in Frans-Vlaanderen zetten hun deur nog iets meer dan anders open. Naast een schouderklopje en een duw in de rug na een paar moeilijke jaren, verdienen de cafés meer dan ooit de titel van toeristische ambassadeur van de Westhoek en Frans-Vlaanderen.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De Westhoek onderscheidt zich meer dan ooit door authenticiteit. Streekbewoners vertellen unieke verhalen. Bijzondere plekken onderstrepen de sfeer in de regio. Tijdloze tradities zorgen voor een unieke uitstraling. Het Weekend van het Volkscafé plaatst de typische joie de vivre van de Westhoek in de kijker”.

Volkscafés zijn van iedereen

Niet alleen zijn de volkscafés sociale ontmoetingsplaatsen, het zijn ook toeristische trekpleisters. Ze zorgen voor pure onversneden beleving in de grensoverschrijdende regio. Jong en oud, sportfreak of levensgenieter, inwoner en toerist: iedereen is welkom in het volkscafé. Gastvrijheid is een van dé kenmerken van de volkscafés en dat komt tijdens het Weekend van het Volkscafé duidelijk tot uiting.

Muziek, volksspelen, streekbieren, Picon en… veel verrassingen!

Het Weekend van het Volkscafé zet de cafés in de kijker met een mix van evenementen die zorgen voor authentieke beleving. Van volkssport tot rommelmarkt, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de ‘Picon Maison’ die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Ook bieren en wijnen uit de Westhoek zorgen voor een extra dimensie.

Ooit gestart in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren waait het weekend uit over de hele Westhoek tot in Noord-Frankrijk waar dezelfde ‘convivialité’ met een extra zuiderse Franse flair wordt gepresenteerd.

Praktisch: www.weekendvanhetvolkscafe.be

Vanaf begin juni zijn de brochures met deelnemende cafés en hun programma beschikbaar in de toerismekantoren van de regio.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De middeleeuwen op je bord

Proeven rond de Verdwenen Zwinhavens zoals onze voorouders Vakantie in eigen land? Waarom niet? Het heeft zoveel te bieden voor elke voorkeur: wandelen, fietsen en prachtige natuurgebieden en steden ontdekken. Ook zo in de Westhoek. En het is dubbel plezierig als dit...

Lees meer

Zonnige vakantie: liever in de schaduw

Een beetje zon kan deugd doen. Maar te veel zon kan schadelijk zijn, erg schadelijk zelfs, waardoor het aantal huidkankers op een paar jaar tijd met meer dan driehonderd percent is toegenomen. Het is vooral de vorige generatie die de tol betaalt: we wisten van niet...

Lees meer

Hoe reageer je alert bij reisproblemen?

Zomer-EHBO: deel 2 Je mag je nog zo goed voorbereiden en voorzichtig zijn, toch kan het toeval je parten spelen en je vakantie een beetje onaangenaam of vervelend maken als er een ongelukje gebeurt. Dat hoeft niet erg te zijn om toch te moeten ingrijpen of een arts te...

Lees meer