mei 23, 2022 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze verrassingen.

Een zestigtal cafés in de Westhoek en een twintigtal in Frans-Vlaanderen zetten hun deur nog iets meer dan anders open. Naast een schouderklopje en een duw in de rug na een paar moeilijke jaren, verdienen de cafés meer dan ooit de titel van toeristische ambassadeur van de Westhoek en Frans-Vlaanderen.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De Westhoek onderscheidt zich meer dan ooit door authenticiteit. Streekbewoners vertellen unieke verhalen. Bijzondere plekken onderstrepen de sfeer in de regio. Tijdloze tradities zorgen voor een unieke uitstraling. Het Weekend van het Volkscafé plaatst de typische joie de vivre van de Westhoek in de kijker”.

Volkscafés zijn van iedereen

Niet alleen zijn de volkscafés sociale ontmoetingsplaatsen, het zijn ook toeristische trekpleisters. Ze zorgen voor pure onversneden beleving in de grensoverschrijdende regio. Jong en oud, sportfreak of levensgenieter, inwoner en toerist: iedereen is welkom in het volkscafé. Gastvrijheid is een van dé kenmerken van de volkscafés en dat komt tijdens het Weekend van het Volkscafé duidelijk tot uiting.

Muziek, volksspelen, streekbieren, Picon en… veel verrassingen!

Het Weekend van het Volkscafé zet de cafés in de kijker met een mix van evenementen die zorgen voor authentieke beleving. Van volkssport tot rommelmarkt, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de ‘Picon Maison’ die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Ook bieren en wijnen uit de Westhoek zorgen voor een extra dimensie.

Ooit gestart in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren waait het weekend uit over de hele Westhoek tot in Noord-Frankrijk waar dezelfde ‘convivialité’ met een extra zuiderse Franse flair wordt gepresenteerd.

Praktisch: www.weekendvanhetvolkscafe.be

Vanaf begin juni zijn de brochures met deelnemende cafés en hun programma beschikbaar in de toerismekantoren van de regio.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer

Meerderheid schooljeugd heeft slechte rug

Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zelfs jonge mensen of van middelbare leeftijd, al last krijgen met de rug. Doorgaans is het gewoon spierpijn door houdingsfouten die al een aanvang hebben genomen in de schooltijd, maar het kan ook ernstiger worden met bijvoorbeeld...

Lees meer

Vet vergif: Je lever viert geen feest

Hopelijk hebben we de feesttijd zonder al te veel last aan maag en lever doorgemaakt. Jammer genoeg is dat niet bij iedereen het geval. We zijn weinig kieskeurig met wat op tafel komt en wat we in de mond stoppen en wat dat betreft houden we meer van tradities dan van...

Lees meer