okt 24, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Magnetron vernietigt meest vitamines

Ondanks alles en vooral de volle winkelrekken hebben we een tekort aan vitamines. De meeste mensen toch, omdat ze te weinig vers voedsel gebruiken en de bewaring ervan niet goed toepassen.

De magnetron blijkt de minst goede kookmethode te zijn in verband met het bewaren van vitamines in het voedsel.

Maar ook bij de bereiding van voedsel worden fouten gemaakt. Het is verkeerd voor zijn voeding te rekenen op junkfood oftewel fabrieksvoedsel, maar als je zelf kookt kun je ook fouten maken en niet enkel door het kiezen van de verkeerde ingrediënten.

We weten al langer dat heel wat vitamines verloren gaan door tijd, licht, lucht en temperatuur. Vitamine C is bijvoorbeeld heel gevoelig voor verhitting. Hoe verser groenten en fruit, des te meer vitamines bevatten ze. Maar door koken van groenten gaan ook heel wat waardevolle stoffen verloren. Vandaar dat het goed is dat het kookvocht gerecupereerd wordt voor soepen. Op die manier gaan een aantal vitamines en mineralen niet door de gootsteen naar de vissen.

Rauwkost blijft dus belangrijk voor wie voldoende vitamines wil opslaan. En het blijkt dat de meeste mensen een groot tekort hebben vooral ook aan vitamine C.

De kookwijze doet er ook toe. Een groep Spaanse wetenschappers nam de proef op de som. Ze kookten bonen op drie manieren: met een stoomkoker, met de hogedrukpan en met de magnetron of microgolfoven. Van deze drie methodes bleek stoomkoken de beste omdat hierdoor meest vitamines bewaard bleven: slechts 24 percent van de vitamine C ging door stoomkoken verloren.

Bij koken in de hogedrukpan ging 27 percent verloren en in de magnetron zelfs meer dan 40 percent.

Wie dagelijks in de magnetron kookt, moet dus beslist vitamine C als voedingssupplement gebruiken anders beschikt het lichaam over te weinig antioxidanten.

Een tip: Ester-C van Fytobell.

Je vindt Ester-C van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4415-501.

Of je kunt Ester-C van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer