okt 6, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kun je je beveiligen tegen hepatitis B?

Een van de gevaarlijkste besmettingen met als gevolg een leverontsteking is hepatitis. Er zijn verschillende varianten, maar hepatitis B is zeker te duchten en daar helpt eigenlijk enkel preventie, wat niet zo ingrijpend is.

Hepatitis B is een heel gevaarlijke ziekte en wordt overgebracht door contact met besmet bloed.

In de hele wereld zijn meer dan twee miljard mensen besmet met het virus van hepatitis B, een besmettelijke leverontsteking die het leven ernstig kan bekorten en de kwaliteit van het leven tot nul herleidt.

Aangezien een virus oorzaak is, helpt geen enkel geneesmiddel, ook antibiotica niet! Dat betekent dat preventie het beste is wat je kan doen.

Hepatitis B wordt overgebracht door besmet bloed, of besmette lichaamsvochten. Dus ook van een moeder op een toekomstige baby. Maar alles wat de huid doorboort of met bloed of lichaamsvocht te maken heeft waar minispoortjes bloed in zitten, kunnen een besmetting doorgeven: tatoeages, piercings, oorringetjes zetten, seksueel contact, chirurgische behandelingen, tandchirurgie enz… 

Het is een ziekte die in medische kringen erg gevreesd wordt en wordt er dus ook als een soort beroepsziekte beschouwd omdat dokters en verpleegsters vaak met besmet bloed moeten omgaan. Sommige kringen bevelen vaccinatie aan, terwijl anderen het nut ervan weerleggen en zelfs wijzen op mogelijke gevaren.

De vaccinlobby is heel machtig en dus is het heel moeilijk om de wetenschappelijke juistheid van de therapeutische veiligheid te onderscheiden van het economische aspect. In elk geval staan de koelkasten vol met vaccin… dus moet het gebruikt worden. Afwegen is dus heel belangrijk en dat kan best met kennis van zaken gebeuren.

Maar een goede beveiliging van de lever is zoveel mogelijk contact met bloed vermijden.

En de lever versterken kun je best met Carduus marianus oftewel mariadistel.

Een tip: Cardubell van Fytobell met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Of je kunt Cardubell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer