okt 6, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kun je je beveiligen tegen hepatitis B?

Een van de gevaarlijkste besmettingen met als gevolg een leverontsteking is hepatitis. Er zijn verschillende varianten, maar hepatitis B is zeker te duchten en daar helpt eigenlijk enkel preventie, wat niet zo ingrijpend is.

Hepatitis B is een heel gevaarlijke ziekte en wordt overgebracht door contact met besmet bloed.

In de hele wereld zijn meer dan twee miljard mensen besmet met het virus van hepatitis B, een besmettelijke leverontsteking die het leven ernstig kan bekorten en de kwaliteit van het leven tot nul herleidt.

Aangezien een virus oorzaak is, helpt geen enkel geneesmiddel, ook antibiotica niet! Dat betekent dat preventie het beste is wat je kan doen.

Hepatitis B wordt overgebracht door besmet bloed, of besmette lichaamsvochten. Dus ook van een moeder op een toekomstige baby. Maar alles wat de huid doorboort of met bloed of lichaamsvocht te maken heeft waar minispoortjes bloed in zitten, kunnen een besmetting doorgeven: tatoeages, piercings, oorringetjes zetten, seksueel contact, chirurgische behandelingen, tandchirurgie enz… 

Het is een ziekte die in medische kringen erg gevreesd wordt en wordt er dus ook als een soort beroepsziekte beschouwd omdat dokters en verpleegsters vaak met besmet bloed moeten omgaan. Sommige kringen bevelen vaccinatie aan, terwijl anderen het nut ervan weerleggen en zelfs wijzen op mogelijke gevaren.

De vaccinlobby is heel machtig en dus is het heel moeilijk om de wetenschappelijke juistheid van de therapeutische veiligheid te onderscheiden van het economische aspect. In elk geval staan de koelkasten vol met vaccin… dus moet het gebruikt worden. Afwegen is dus heel belangrijk en dat kan best met kennis van zaken gebeuren.

Maar een goede beveiliging van de lever is zoveel mogelijk contact met bloed vermijden.

En de lever versterken kun je best met Carduus marianus oftewel mariadistel.

Een tip: Cardubell van Fytobell met CNK-bestelnummer: 2899-870.

Of je kunt Cardubell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer