sep 27, 2021 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

De beste manier om je voor te bereiden op de winter: Echinacea en vitamine C

Het is niet zo eenvoudig om door het bos de bomen nog te zien als het op gezondheid aankomt. Er circuleren zoveel berichten dat je als leek gemakkelijk het noorden verliest. Bovendien wordt het kompas voortdurend ontregeld door allerlei instanties, zelfs de officiële. En ze zeggen allemaal: “wij hebben het bij het rechte eind”. Denk maar aan de cardiologen die ons veertig jaar lang tendentieuze berichten hebben gegeven in verband met cholesterol en de kans op hart- en vaatziekten. De wetenschappelijke informatie was ingegeven door profs die omgekocht waren door de farmaceutische lobby.

Wie kan je nog vertrouwen?

Zo zijn er nu ook weer studies die moeten aantonen dat vitamine C helemaal geen zin heeft in de preventie van winterse aandoeningen. Geld in het water, heet dat. Maar het was wel de Nobelprijswinnaar Linus Pauling die geponeerd had dat vitamine C van essentieel belang was voor de immuniteit, niet enkel om scheurbuik te voorkomen, maar ook tandvleesaandoeningen, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. Verkoudheid was maar een klein onderdeel daarvan. De big lobby heeft natuurlijk alle belang bij het onderschatten van de waarde van natuurlijke middelen en probeert zelfs via politieke beïnvloeding het aantal natuurlijke preparaten terug te dringen of zelfs te verbieden. Iets wat jarenlang zijn waarde bewezen heeft, wordt door zogenaamde wetenschappelijke rapporten van tafel geveegd.

Een sterke immuniteit is de frontsoldaat van je gezondheid. Die komt zeker van pas nu de winter in aantocht is en daarop kan je je best voorbereiden met voldoende vitamine C en de weerstandskracht van Echinacea.

De waarde van vitamine C

De theorie van Linus Pauling, die nu door sommige belanghebbenden als nonsens wordt afgedaan, vermeldde dat vitamine C van essentieel belang was voor de opbouw van collageen, noodzakelijk voor het spierweefsel, voor de bloedvaten, voor de immuniteit, voor de opbouw van de weerstand, en bleek volgens hem in staat zelfs atherosclerose te kunnen verminderen. Dat werd ook aangetoond door de Duits-Amerikaanse cardioloog Dr. Rath die door middel van röntgenopnamen het verschil aantoonde van plaques in de bloedvaten voor en na een behandeling met hoge doses vitamine C. Merkwaardig genoeg waren de plaques fel verminderd, ofwel verdwenen. Er kwam geen reactie.

Linus Pauling had tevoren de proef op de som genomen door de suggestie van de biochemicus Irwin Stone te volgen en hoge doses vitamine C in te nemen ter preventie van verkoudheidsziekten.

Telkens hij een verkoudheid of griep voelde aankomen nam hij om het uur 1,5 à 2 gram vitamine C. Het werkte. De therapeutische dosis van 10 mg per dag (dat is ongeveer een kwart sinaasappel) is net genoeg om geen scheurbuik te krijgen, iets waaraan de zeelieden ten tijde van Christoffel Columbus overleden, bij gebrek aan kennis en vooral vers fruit.

Linus Pauling schreef er een boek over “Vitamine C and the common Cold” oftewel: vitamine C en verkoudheid. De academische wereld was uiteraard niet gelukkig, omdat vitamine C uit vruchten en groenten niet te patenteren valt. Met andere woorden, er kon geen geld worden aan verdiend. Ze bestreden dan ook zijn theorie en deden het af als wetenschappelijke nonsens. Die trend zie je nog altijd de dag van vandaag, daarin geholpen door gerenommeerde tijdschriften, ook in ons land, die gedirigeerd worden door de lobby, waar artsen en politiekers mee verbonden zijn en dus belang bij hebben.

Invloed en macht zijn dus belangrijker dan gezondheid en neutraal onderzoek.

Uit verder onderzoek kwam aan het licht dat een tekort aan vitamine C niet enkel scheurbuik veroorzaakte, maar dat deze gebrekziekte ook verbonden was met andere infectieziekten zoals longaandoeningen. Het bleek ook dat de vatbaarheid voor bacteriële en virale infecties toenam naarmate er een tekort aan vitamine C ontstond. Slecht genezende wonden werden ook toegeschreven aan een tekort aan vitamine C. Zowel virologen als infectiologen minimaliseren de impact van vitamine C. Antibiotica is nu eenmaal lucratiever. Dat heeft ongetwijfeld mensenlevens gered, maar ook gekost. Nu begint men stilaan te beseffen dat MRSA, door de bacteriële resistentie tegen antibiotica, dodelijke slachtoffers maakt. België is trouwens het land waar het meest antibiotica ter wereld wordt voorgeschreven. De cadeautjes van de farmaceutische industrie zijn er niet vreemd aan.

Er wordt ook geregeld gewag gemaakt van “dure urine” dankzij vitamine C. Alles meer dan 75 mg zou worden geëlimineerd via de urine, zogenaamd.

Dr. Gert Schuitemaker zegt daarover dat dit gebaseerd is op amper twee onderzoeken bij zeven gezonde jonge mensen. Als het lichaam het niet nodig heeft, maakt het er geen gebruik van. Hetzelfde met een referentie naar een onderzoek dat intussen waardeloos gebleken is, als zou vitamine C nierstenen veroorzaken. Er was bij duizend patiënten één geval van een niersteen en de vraag mag eerlijk worden gesteld of dit wel de oorzaak kon zijn. Nadien bleek dat het eerder efficiënt was om nierstenen te voorkomen.

Ook om verkoudheid en griep te verkorten. Onderzoeken hebben uitgewezen dat in hogere doses vitamine C zowel verkoudheid als griep met een kwart van de tijd kan verkorten en bij kinderen zelfs meer. Dierproeven hebben trouwens aangetoond dat ratten die tetanosvergif kregen, overleefden als ze eerst hoge doses vitamine C kregen.

Immuniteit versterken

Het is interessant om ziekte gemakkelijker te kunnen overwinnen, maar het is nog beter als je de ziekte op afstand kunt houden. Ook daar komt de natuur te hulp. Je kan de immuniteit versterken door middel van Echinacea purpurea, oftewel de Rode zonnehoed, een prachtige plant die immuun versterkende eigenschappen heeft dankzij verschillende nuttige bestanddelen.

De witte bloedlichaampjes worden gestimuleerd door de polysachariden zodat virussen en bacteriën dankzij de macrofagen actief kunnen worden bestreden. Echinacea bevat ook antioxidanten die samen met vitamine C de strijd aanbinden tegen winterse indringers, n.l. bacteriën en virussen. Zelfs schimmels zijn niet veilig voor Echinacea dankzij de aanwezigheid van polyacetylenen.

In combinatie met vitamine C is Echinacea een echte frontsoldaat in de strijd tegen winterse aandoeningen.

Je vindt deze ideale combinatie bijvoorbeeld in Echinabell + vitamine C.

Maar je kan nog meer doen voor je immuniteit:

  • Darmflora verzorgen en saneren door gezonde voeding met lactobacillus zoals in gefermenteerde groenten en echte natuuryoghurt.
  • Gezond voedsel met fruit en groenten en volkoren.
  • Suiker mijden, want het is een ontstekingstrigger.
  • Beslist niet roken en geen alcohol gebruiken.
  • Dagelijks een wandeling maken van een half uurtje ofwel regelmatig voor lichaamsbeweging zorgen.
  • Stress vermijden, want dat vreet aan je immuniteit.
  • Wisseldouches nemen om de bloedsomloop een zweepslag te geven.
  • Voldoende slapen.
  • Schermtijd beperken, vooral ’s avonds voor het slapen gaan.
  • Je omringen met positieve vriendelijke mensen.
  • Een goede, gezonde levensfilosofie nastreven.
  • Regelmatig een sauna nemen. Eventueel zelf thuis een infra-roodsauna laten installeren.
  • Denk eraan regelmatig te ontspannen.
  • Vermijd zieke mensen.

Een tip: Echinabell met vitamine C van Fytobell.

Je vindt Echinabell met vitamine C van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2595-791.

Of je kan Echinabell met vitamine C ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Dat zal je immuniteit een boost geven en de winterse ongemakken op afstand houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer