apr 11, 2022 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kunnen negatieve gedachten allergie uitlokken?

De lente is er, tenminste op de kalender. We hebben een tijd geleden al een aantal mooie dagen gehad, maar die verstoppen zich nu wel een beetje. Hopelijk komen ze binnenkort weer piepen, want het mooie weer en de warmte zijn nu meer dan welkom gezien de stijgende energieprijzen en de sombere gedachten die zowel de economie, de pandemie en de oorlog hebben meegebracht.

Wat heeft dat met allergie te maken zul je je afvragen? Wel behoorlijk veel, want zijn er natuurlijk fysische elementen die een rol spelen bij een allergie, ook fysieke natuurlijk, en daar hebben ook emoties mee te maken.

Gedachten zijn krachten en dat ervaart iedereen elke dag. Niet altijd even duidelijk, maar dat gedachten invloed hebben, op ons welbevinden zal niemand ontkennen.

Zo werd in de medische literatuur een voorval beschreven met een dame die allergisch was aan bloemen. Ze kwam een kamer binnen waar plastic rozen waren neergezet. Ze waren zo levensecht gemaakt dat verwarring mogelijk was. Wat raad je? De dame in kwestie krijgt plots een allergieaanval, begint te niezen en te hoesten, krijgt tranende ogen en moet weer naar buiten om de aanval te bekorten.

Toen haar werd verteld dat de rozen niet echt waren, maar van plastic, kon ze het amper geloven.

Zo zie je maar dat emoties, gedachten, overtuigingen wel degelijk een rol kunnen spelen in onze gezondheid en zelfs heel snel reacties kunnen oproepen.

Het ondermijnt je immuunsysteem

Gedachten blijven krachten en we kunnen die ook ombuigen: negatieve denkwijze omzetten naar iets positiefs. Dat is belangrijk omdat zwarte gedachten en negatief denken het immuunsysteem ondermijnen. Dat gaat ook op voor ernstige aandoeningen. Het is geen proces met onmiddellijk resultaat dat snel kan afgelezen worden, maar het kan jarenlang aan de ziel knagen en zich uiteindelijk openbaren met een fysieke reactie, soms zelfs met kanker.

Daarop is trouwens de therapie van Dr. Simonton gebaseerd. Leer positief denken, haal het beste in jezelf, de anderen en de wereld naar boven en daar zal je lichaam profijt uit halen, ook in het geval van een vervelende “alledaagse” aandoening als allergie.

Angst en bezorgdheid

Veel mensen hebben er geen flauw vermoeden van, met welke problemen een allergische antagonist te maken kan krijgen. Dat begint met aambeien, zelfs alcoholisme, artritis, astma, coeliakie, dikke darmontsteking of colitis, eczeem, hyperkinetisch syndroom, maagzweer, migraine, netelroos, neusverkoudheid (als die het hele jaar door duurt en nooit eens ophoudt), polyartritis nodosa, vetzucht, ziekte van Crohn, ziekte van Ménière, maar ook emotionele problemen kunnen hun grond hebben in allergie: angst, bezorgdheid, maar ook ziekten waar je zeker geen link met allergie zou verwachten: depressie, diabetes, epilepsie, gedragsstoornissen, psoriasis, zelfs schizofrenie.

Maart en april: “gevoelige” geboortemaanden

Merkwaardig genoeg lijken personen die in maart of april geboren zijn, gevoeliger te zijn voor allergie, vanwege de aanwezigheid van graspollen kort na de geboorte, op een moment dat het immuunsysteem van de baby nog moet worden opgebouwd.

Baby’s en heel jonge kinderen komen in hun vroege levensjaren met allerlei ziekmakende stoffen in contact. Doordat hun cellulaire immuniteit de eerste vijf jaren van hun leven nog niet op volle toeren draait, krijgen ze ook allerlei kinderziekten. Dat is precies ook het moment dat ze in contact komen met antigene stoffen die een cellulaire immuniteitsreactie kunnen opwekken. De thymus is daarvoor nodig. Van zodra ze haar belangrijkste werk gedaan heeft na de puberteit begint ze te verkleinen.

Negatieve gedachten bevorderen allergie

Volwassenen hebben er daarom ook alle belang bij dat dit verschrompelingsproces van de thymus vertraagd wordt. Dat kan beïnvloed worden door een aantal gedragingen en procedures.

Zo moeten negatieve gedachten worden omgezet in positieve krachten, dat heeft een gunstige invloed op de thymus. Op het borstbeen kloppen met de vingertoppen en met de punt van de tong tegen het verhemelte duwen, is goed. Flinke wandelingen, met stevige ademhaling werken positief, ook op de gedachten. Hartelijk lachen, luisteren naar rustgevende muziek en het lezen van poëzie, naast het beluisteren van de hartslag, het spinnen van een poes, kabbelende beekjes en watervallen en het gebruiken van propolis, zijn interessant voor de verlenging van de activiteiten van de thymus.

Rockmuziek werkt negatief

Daarentegen hebben onnatuurlijke harde geluiden (rockconcerten, opstijgende vliegtuigen, houtzagerijen een negatieve invloed. Ook stress, angst en jaloezie, haat, negatief nieuws, stress, synthetische kleding, ijsgekoelde dranken, fluorescerend licht, roken en uitlaatgassen, röntgenstralen, microgolfovens, hoogspanningskabels, geraffineerd voedsel, zelfs bepaalde vormen van meditatie hebben een negatieve invloed op de thymus.

Een extract van thymus dat eventueel subcutaan (onderhuids) kan worden toegediend door de arts, of oraal kan worden genomen is een krachtig werkende immuun stimulans. Het effect ervan is zelfs al na twee weken merkbaar.

En natuurlijk de darmen

Ongeveer tachtig percent van de immuniteit wordt opgebouwd door de darmflora. Dat betekent dat als de darmen gezond zijn, we over een sterke immuniteit kunnen beschikken. Aangezien de darmflora worden versterkt door gezond voedsel, hebben we er alle belang bij daar op te letten:

  • Geen suiker.
  • Geen alcohol.
  • Volwaardige kost.
  • Geen junkfood.
  • Niet roken.
  • Voldoende vezels en plantaardige kost.
  • Opgepast met rood vlees.
  • Gezonde oliën zoals olijfolie.
  • Yoghurt en gefermenteerde kost zoals zuurkool.

En zoals bekend kun je de immuniteit ondersteunen door goede bacteriën aan je darmflora te schenken. Die maken het ziekmakende bacteriën knap lastig zodat de goede de bovenhand halen en de “oorlog” in de darmen winnen, met een dankbaar immuunsysteem als gevolg. Dat kan door gezond te eten en junkfood, suiker, bewerkt voedsel te vermijden en gezonder te gaan eten. Maar je kan de darmflora ook helpen met een goed supplement.

Een tip: Allobiose van Fytobell met miljarden goede bacteriën. Die zijn meer dan welkom in geval van allergische problemen.

En om de heftige reacties wat af te blokken is er nog een interessant natuurlijk preparaat: Smilabell van Fytobell dat de histamine-opstoot in toom houdt.

Je vindt zowel Allobiose als Smilabell in de apotheek met volgende CNK-bestelnummers:

Allobiose met CNK: 2121-226.

Smilabell met CNK: 2991-487.

Je kan zowel Smilabell als Allobiose online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde