dec 27, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kan je best verkoudheid voorkomen?

Het probleem manifesteert zich verschillende keren per jaar, maar het meest nog in de winter. Veel mensen komen er de hele winter zelfs niet van af: verkoudheid. Het kan beginnen met rillingen, zich niet lekker voelen, niezen, snotteren, nadien verstopte neus, sinusitis, om dan af te dalen naar de keel met prikkende pijn, schor en moeilijk spreken en tenslotte hoesten. Sommigen liggen er hele nachten van wakker, kunnen niet inslapen en als dat toch gebeurt zijn ze om de haverklap wakker om te hoesten. Vooral als ze op de rug slapen is het probleem het grootst. Je kent het wel: verkoudheid. Geen pretje, maar niet levensbedreigend. Tenzij je immuunsysteem niet meer zo best is, je ouder bent of zeer jong want dan kan het tot een bronchitis, of een ontsteking van de luchtpijpen leiden of zelfs een longontsteking worden en dat vraagt zeker gespecialiseerde medische hulp en behandeling.

Je hebt minder kans een verkoudheid te krijgen dankzij Echinacea en een goed probioticum. Drink ook voldoende, want dat wordt in de winter wel eens verwaarloosd. En Tussabell op basis van acaciahoning en tijm zullen je hoest verzachten.

Maar een banale verkoudheid heeft iedereen al eens te pakken. Meer dan tweehonderd rhinovirussen zijn er verantwoordelijk voor. Vandaar dat er ook geen specifiek middel tegen bestaat.

Het is zelfs een probleem dat op zo’n grote schaal voorkomt, dat een Engelse prof, namelijk prof. Dr. Eccles van de Britse universiteit van Cardiff, zich aan het “Common Cold Centre” bezighoudt met het zoeken naar een remedie tegen winterse verkoudheden. Hij weet als geen ander wat je moet doen om verkoudheden op verre afstand te houden. Zijn opzoekingen resulteerden in vijf belangrijke tips:

  • Slik regelmatig zinktabletten.
  • Zorg voor voldoende vitamine C: meer dan 2 gram per dag.
  • Ga het leven optimistisch tegemoet maar zorg er tegelijkertijd voor dat je altijd Echinacea in huis hebt. Echinacea is er voor bekend het immuunsysteem te versterken. Een verkoudheid duurt minder lang bij wie Echinacea gebruikt en je hebt 78 per cent minder kans op een verkoudheid door regelmatig Echinacea te gebruiken (telkens de letter “r” in de naam van de maand voorkomt).
  • Eet regelmatig een currymaaltijd (dit kruid opent de luchtwegen en bevordert de transpiratie en remt ontstekingen).
  • Drink, verspreid over de dag, regelmatig hete drankjes (kruidentheetjes zijn ten zeerste aan te bevelen zoals kamille en tijm).
  • Vermijd stress en spanningen.
  • Verzorg je darmen, want daar wordt het immuunsysteem opgebouwd. Een goed probioticum is aan te bevelen. Ook alles wat gefermenteerd is, werkt gunstig op het immuunsysteem (yoghurt zonder suiker, zuurkool enz.)
  • Eet gezond, maar vermijd suiker tabak en alcohol.
  • Beweeg dagelijks.

Een tip: Een prima middel op basis van Echinacea is Echinabell van Fytobell.

Je vindt Echinabell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2898-963. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

En als je toch aan het hoesten bent, denk dan aan Tussabell Forte van Fytobell. Daarvan is het CNK-bestelnummer voor de apotheek: 3079-597. . Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vis beschermt je hart

Mensen die tweemaal per week vette vis (makreel, haring, zalm, sardines) eten, hebben een veel kleinere kans op het dichtslibben van de bloedvaten en op hart- en vaatziekten. Daarnaast beschermen de aanwezige vetzuren ook tegen de ziekte van Alzheimer en een bepaalde...

Lees meer

Meer fruit eten, is langer en gezonder leven

Eet jij weinig fruit? Wanneer je dagelijks wat extra fruit gebruikt, loop je 20% minder risico om vroeg te overlijden. Hoogleraar volksgezondheid, dr. Kay-Tee Khaw van de universiteit van Cambridge onderzocht de voedingsgewoonten, chronische ziekten en sterfte van...

Lees meer

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer