sep 30, 2022 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Last van hoest? Verzorg je darmen!

Het is niet zo eenvoudig meer om een hoest te onderscheiden van covid oftewel corona, een allergie, een ontsteking van de luchtwegen, een allergische reflex, of nog een erger probleem. Maar je kunt er zelf veel aan doen om zo weinig mogelijk last te krijgen van een vervelende prikkel in de keel en de luchtwegen.

Sommigen worden er zelfs uit hun slaap door gehouden en dat is zowel voor de patiënt zelf als voor de partner uiterst vervelend, kost nachtrust en bemoeilijkt daardoor ook de genezing. Maar je kunt op een eenvoudige manier toch de vervelende verschijnselen zoveel mogelijk beperken, voorkomen of zelfs behandelen en doen verdwijnen.

Probeer eens volgende raadgevingen toe te passen en je zult zien wat er gebeurt. Hopelijk ben je er spoedig van verlost. Want iedereen kan thuis zelf heel wat doen om astmatische of allergische reacties te voorkomen of te verminderen of een hoest tot bedaren te brengen.

Natuurlijk kun je zelf veel doen om problemen aan de luchtwegen te voorkomen, maar ook ze snel te genezen: de darmflora gezond maken en je merkt spoedig het verschil!

Drink meer water of thee

 • Om te beginnen is het goed dat de astmapatiënt om het uur een half tot een vol glas vloeistof drinkt om op die manier het slijm in de longen dun te houden. Zo hoeven zelfs slijm losmakende middelen niet meer.
 • Koude dranken moeten absoluut vermeden worden, omdat bij gevoelige luchtwegen daardoor de bronchiale spasmen worden bevorderd. Koude cola, koud water, maar ook dranken met zoetstoffen en kleurstoffen moeten worden vermeden.
 • Warme vloeistoffen zoals soep, of warme kruidenthee, zelfs warm water relaxeren de bronchiale spieren.
 • Emotionele rust is zeer belangrijk, want daardoor kunnen zelfs luchtpijp relaxerende middelen worden vermeden.
 • Koffie, chocolade en thee kunnen opwinding veroorzaken en zijn dus te mijden voor de astmapatiënt.
 • Daarentegen zijn alle kalmerende invloeden gunstig, dus ook relaxatieoefeningen en technieken.
 • Chromolynsodium kan gemakkelijk door vitamine C en bioflavonoïden vervangen worden.
 • Als het te koud weer is buiten, kun je beter diep inademen, maar eerst door de neus en eventueel een sjerp voor de mond slaan. De neus fungeert als voorverwarmer van de lucht en is ook de beste luchtfilter.
 • Beweging is goed, maar zorg ervoor dat je niet in ademnood komt. Stappen en diep inademen en zwemmen zijn goed.
 • Magnesium helpt de ademhalingsmoeilijkheden verlichten.

Opgelet met hormonen

 • Wees voorzichtig met corticosteroïden, ze vertragen of doen de adrenaline-aanmaak stoppen, wat de immuniteit onder druk brengt en ze vertragen trouwens de groei bij kinderen. Bovendien leidt een steroïdtherapie tot spontane breuken, catarre, en verergert daardoor diabetes en maagzweer.
 • Vermijd het om synthetische kleding, vooral synthetische onderkleding te dragen, want daardoor kan de huid niet normaal bepaalde zuren uitscheiden. Ademende kleding dragen, vooral op de huid is van belang.
 • Eczeem kan het gevolg zijn van misbruik van bepaalde stoffen, zoals ook antibiotica. Hier kunnen multivitaminen, thymusconcentraat, teunisbloemolie (want vaak ontbreekt het aan essentiële vetzuren), vitamine B6, nicotinezuur, biotine, paba, zinkcitraat en vitamine A, vitamine C en betaïne Hcl hulp verschaffen.

Optimaliseer je darmflora

Omdat immuniteit en gezonde darmen met elkaar iets te maken hebben, is het nuttig de darmfunctie te optimaliseren, en de darmtransit weer gezond te maken. Een betere stoelgang kan bevorderd worden met gezond voedsel eventueel in de vegetarische richting, aangevuld met vis, gedissocieerde voeding, waarbij zo weinig mogelijk producten samen worden gegeten en vooral ook minder eiwitten. Meervoudige suikers zijn beter dan enkelvoudige suikers. Geraffineerde suikers zijn dus uit den boze. Ook meer essentiële vetzuren zoals Omega-3 en Omega-6. Bij voedingsallergie kan het nuttig zijn een hoge darmspoeling toe te passen om de darm weer te saneren en ook de darmflora te herstellen o.a. met kefir, acidophilus, en bifidus. Een therapeutische vastenkuur kan ook helpen, maar ze kan wel best onder leiding van een arts die bekend is met deze procedures, worden toegepast, want niet iedereen is in staat om profijt te halen uit een strenge vastenkuur.

Gezond voedsel

 • Een goede darmfunctie kan ook bevorderd worden met geregeld gebruik van look, abrikozenpitten, acidophilus en een anti-Candidadieet.
 • Omdat allergie een zeer belangrijke begeleidende pathologie is voor veel ziektebeelden kan het histamine best in toom worden gehouden met vitamine C, vitamine E en bioflavonoïden. Vandaar ook de aanbeveling gezond en natuurlijk voedsel te gebruiken: veel fruit en gezonde groenten, volkorenproducten, ook vanwege de bioflavonoïden.
 • Stelselmatige inenting van kinderen tegen alles en nog wat, moet niet systematisch worden nagestreefd. Sterk gevaccineerde kinderen krijgen een overgevoeligheid van de alvleesklier zodat de pancreas meer insuline zal afgeven op de minste hoeveelheid suikers of koolhydraten die binnenkomen.

Prof. Vincent toonde trouwens aan dat bij vaccinaties alle 9 parameters die gebruikt worden bij zijn metingen op bloed, urine en speeksel, alle blijvend verslechteren. De pH wordt alkalischer door vaccinaties.

Niet eenvoudig

 • Het is niet altijd gemakkelijk een voedselallergie te ontmaskeren. Soms is het een ontsteking, soms een allergie, soms is er meer aan de hand. Bespreek het met je arts.
 • Jonge moeders moeten zo lang mogelijk borstvoeding geven en zeker de eerste zes maanden. Op die manier leveren ze een belangrijke bijdrage om allergie bij hun baby te voorkomen.
 • Vermijd om aan de baby te vroeg vast voedsel te geven en zeker geen vreemde eiwitten.
 • Als je zelf last hebt van een allergie, kies dan gezond voedsel, liefst zo onbehandeld mogelijk en bij voorkeur van biologische herkomst. Talloze additieven worden in het voedsel gebruikt, zowel bij de productie als voor de bewaring en de bereiding. Hoe minder kleurstoffen, bewaarmiddelen en smaakversterkers, des te beter.
 • Sigarettenrook versterkt de problemen van allergische personen.
 • Biogene aminen kunnen niet enkel verantwoordelijk zijn voor sterke hoofdpijn, maar ook voor allergie.
 • Allergie veroorzaakt door junkfood, veroorzaakt bij kinderen vaak een zeer agressief gedrag. Daardoor kunnen veel jeugdzonden en uitspattingen verklaard worden.
 • Aspirine-intolerantie is goed bekend. Sommige fruitsoorten uit Afrika worden met aspirine bestoven voor de bewaring en tegen schimmels.

Maar bovenal: saneer je darmflora en je zal merken dat heel veel problemen vanzelf gaan verdwijnen.

Een tip: Digesbiose van Fytobell, met miljarden goede bacteriën die essentieel zijn om je darmflora weer gezond te maken.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Of je kunt Digesbiose van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of via www.boverte.com. Je darmflora gezond: je brein en je luchtwegen ook weer gezond!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer