sep 14, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Kinderen die yoghurt eten zijn gezonder

Het belang van een gezond microbioom wordt van langsom meer onderstreept en duidelijker. Het darmmicrobioom is verantwoordelijk voor een goede weerstand. Daarom is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat er voldoende goede bacteriën worden opgenomen die de schadelijke bacteriën een dreun kunnen verkopen. Dat doe je door antibiotica te vermijden, zeker als het niet nodig is.

Gefermenteerde melk met acidophilus blijkt de gezondheid van kinderen, maar ook van volwassenen te bevorderen. Echte yoghurt is dan ook aan te raden.

Antibiotica hebben het trouwens ook op de goede bacteriën gemunt. In feite gooi je met het badwater ook het kind weg. Dat kan best enkel in noodgevallen worden gebruikt.

Maar ook ongezond voedsel maakt het voor de schadelijke bacteriën zeer aantrekkelijk om zich in jouw darmmilieu te vermenigvuldigen en dat gebeurt razendsnel.

Besmet water en besmet voedsel kunnen daar ook een dapper handje bij helpen.

Eigenlijk moet je het omgekeerde nastreven: zorgen voor gezond voedsel waar de goede bacteriën zich tegoed aan kunnen doen zodat die de strijd kunnen aanbinden tegen de schadelijke. Een gezond microbioom realiseren, noemen we dat.

De goede bacteriën vind je in gefermenteerde voeding zoals zuurkool en echte yoghurt, of een goed supplement zoals Digesbiose.

Om over echte yoghurt te kunnen spreken moet je niet enkel verzuurde melk hebben, maar ook verschillende bacteriën: de lactobacillus Acidophilus, Bulgaricus, de thermophilus en de bifidus. Pas dan heb je yoghurt met rechtsdraaiend melkzuur dat de gezondheid bevordert, goed is voor de darmen en de spijsverteringsorganen en ook helpt in de preventie van kanker en ontstekingen.

In Finland is trouwens een vergelijkend onderzoek gebeurd bij kinderen in een crèche. Kinderen die dagelijks verzuurde melk met deze bacteriën of yoghurt gebruikten, waren minder vaak ziek, hadden minder medicijnen nodig en geen antibiotica. Ook kwamen minder complicaties voor in de yoghurt groep als er toch ziekten optraden.

Niet enkel de spijsvertering was gezonder waarbij vooral het maagdarmkanaal opviel, maar er waren ook minder ziekten van de luchtwegen.

En een tip voor goede natuurlijke bacteriën: Digesbiose van Fytobell.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Of je kunt Digesbiose van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer