sep 14, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Kinderen die yoghurt eten zijn gezonder

Het belang van een gezond microbioom wordt van langsom meer onderstreept en duidelijker. Het darmmicrobioom is verantwoordelijk voor een goede weerstand. Daarom is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat er voldoende goede bacteriën worden opgenomen die de schadelijke bacteriën een dreun kunnen verkopen. Dat doe je door antibiotica te vermijden, zeker als het niet nodig is.

Gefermenteerde melk met acidophilus blijkt de gezondheid van kinderen, maar ook van volwassenen te bevorderen. Echte yoghurt is dan ook aan te raden.

Antibiotica hebben het trouwens ook op de goede bacteriën gemunt. In feite gooi je met het badwater ook het kind weg. Dat kan best enkel in noodgevallen worden gebruikt.

Maar ook ongezond voedsel maakt het voor de schadelijke bacteriën zeer aantrekkelijk om zich in jouw darmmilieu te vermenigvuldigen en dat gebeurt razendsnel.

Besmet water en besmet voedsel kunnen daar ook een dapper handje bij helpen.

Eigenlijk moet je het omgekeerde nastreven: zorgen voor gezond voedsel waar de goede bacteriën zich tegoed aan kunnen doen zodat die de strijd kunnen aanbinden tegen de schadelijke. Een gezond microbioom realiseren, noemen we dat.

De goede bacteriën vind je in gefermenteerde voeding zoals zuurkool en echte yoghurt, of een goed supplement zoals Digesbiose.

Om over echte yoghurt te kunnen spreken moet je niet enkel verzuurde melk hebben, maar ook verschillende bacteriën: de lactobacillus Acidophilus, Bulgaricus, de thermophilus en de bifidus. Pas dan heb je yoghurt met rechtsdraaiend melkzuur dat de gezondheid bevordert, goed is voor de darmen en de spijsverteringsorganen en ook helpt in de preventie van kanker en ontstekingen.

In Finland is trouwens een vergelijkend onderzoek gebeurd bij kinderen in een crèche. Kinderen die dagelijks verzuurde melk met deze bacteriën of yoghurt gebruikten, waren minder vaak ziek, hadden minder medicijnen nodig en geen antibiotica. Ook kwamen minder complicaties voor in de yoghurt groep als er toch ziekten optraden.

Niet enkel de spijsvertering was gezonder waarbij vooral het maagdarmkanaal opviel, maar er waren ook minder ziekten van de luchtwegen.

En een tip voor goede natuurlijke bacteriën: Digesbiose van Fytobell.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Of je kunt Digesbiose van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer