nov 21, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Je immuniteit bepaalt of je ziek wordt van Corona of niet

Wie zal het tegenspreken: het is van het allergrootste belang om je lichaam in de beste conditie te houden. Dat blijkt nu trouwens meer dan ooit: want amper vijf percent van de patiënten die op de intensive care van het ziekenhuis met Corona terecht komen, hebben geen onderliggend probleem. Dat betekent dat 95 percent wel een onderliggend probleem heeft en dat is best wel gigantisch. Artsen die meer oorzakelijk dan symptomatisch tewerk gaan en onderzoek doen naar de oorzaak van de Corona uitbraak bij hun patiënten, merken dat vooral de leefstijl er mee te maken heeft. Een Engelse krant kopte een paar weken geleden: de coronacrisis is een lifestyle crisis en dat blijkt meer en meer zo te zijn.

Kapers van onze gezondheid

Onze gezondheid wordt van langsom meer gekaapt door de industrie: de obesitasindustrie, de diabetesindustrie, de ontstekingsindustrie met antibiotica, de operatie-industrie, de ziekenhuisindustrie en nu ook de vaccinindustrie waarbij de verschillende farmaceutische giganten elkaar de loef proberen af te steken door elkaar in snelheid te pakken en in de beloftes: “mijn vaccin is 90 percent doeltreffend, tegenover: neen, mijn vaccin is 98 percent doeltreffend. En daar ben je dan als patiënt op aangewezen, terwijl eigenlijk niets gedaan wordt door de geneeskunde aan de oorzaak. Zelfs bladen, ook in ons land doen dit af als flauwekul, terwijl ze zelf verkocht zijn aan de farmaceuten die voor dure advertenties ruimte kopen en dus eigenlijk het publiek verlakken. Trek je die werkwijze in twijfel, of leg je de vinger op de wonde, wordt dat door de overheid en door instanties afgedaan als fakenews. Sommige “respectabele” bladen willen zelfs vaccinatie verplicht stellen, net alsof dat de heilige graal is die alleen het probleem kan oplossen, terwijl het virus muteert, en herbesmetting bij mensen die al antistoffen hadden, optreedt.

De commandopost van je immuniteit bevindt zich in de darmflora. Als je die gezond maakt, heb je alle kansen gezond te blijven, ook in deze moeilijke coronatijd.

Waar zit het probleem?

Heel wat artsen hebben twijfels bij die tactiek en verwijzen naar de beste garantie om geen Covid-19 te krijgen: een sterk immuunsysteem, een gezond microbioom, dat wil zeggen gezonde darmflora waar de immuniteit wordt opgebouwd, geen fratsen uithalen en besmettingsgroepen uit de weg gaan en gezond leven, met gezonde voeding, gezonde lucht, voldoende beweging en ontspanning, voldoende vitamines en mineralen en voldoende slaap. Het is volgens hen veel beter en dringend nodig om de onderliggende kwalen te behandelen, zeg maar de lifestyle problemen, dan te hopen op een goed werkend vaccin zonder neveneffecten. Want op die manier zullen we ook de kinderen beter kunnen beschermen. Er werd te lang en te veel gedacht dat kinderen buiten schot bleven, maar deze week is zowel in Nederland als in Noorwegen een kind en een puber overleden aan Covid-19. Ja, er waren onderliggende problemen, maar die moeten dan ook aangepakt worden.

Als 95 percent van de patiënten op de Intensive Care een onderliggend probleem heeft, dan is het logisch dat we daar iets aan doen, zegden heel wat artsen in de artsenkrant. We hebben al te lang de lifestyle problemen gemedicaliseerd: diabetes: een pilletje of een insulinespuit. Obesitas: een maagring, hartziekten: een vaatverwijder en een cholesterolpil. Maar vitamines en gezonde voeding worden als flauwekul afgedaan en wie het propageert als een fakenews verspreider. Terwijl ettelijke studies in Amerika, Engeland en Scandinavië verwijzen naar tekorten van vitamine D bij Covid-patiënten als een gemeenschappelijk kenmerk, werd dit ook in sommige Vlaamse bladen als fakenews beschouwd. Is het onkunde, manipulatie of misleiding, in elk geval heeft de bevolking recht op goede informatie voor zijn gezondheid en niet om bepaalde industrie nog rijker te maken.

In Nederland werd onderzoek gedaan bij huisartsen en de haarden van besmetting en de densiteit ervan in kaart gebracht. Stedelijke gebieden hadden een veel grotere besmetting dan het platteland. Niet enkel het feit dat mensen er dichter op elkaar wonen in de stad speelt een rol, maar ook de gezonde lucht, het vaak in de buitenlucht vertoeven en licht “tanken”, zonlicht dus, vanwege de vitamine D, gezondere voeding en meer beweging.

Het profiel van de immuniteit was snel geschetst. Zoals Dr. Peter Aelbrecht maanden geleden al waarschuwde: doe iets aan je immuniteit, verzorg je darmflora, dan heb je veel minder kans ziek te worden, want het is je immuunsysteem dat bepaalt of je ziek wordt en of overleeft.

Darmflora zijn commandopost van je immuniteit

Hippocrates wist het duizenden jaren geleden al: “Laat uw voeding uw medicijnen zijn, en uw medicijn uw voeding”. Je kan het lachwekkend vinden wat de industrie ongetwijfeld doet, tenzij je volkorenproducten enkel nog in de apotheek wil doen verkopen, maar onze levenswijze bepaalt de kwaliteit van de darmflora en dat is de commandopost van de immuniteit. Ernstige ziekten zoals darmkanker, maar ook hart- en vaatziekten, obesitas, virale en bacteriële aandoeningen en infecties, zelfs reuma en huidziekten vinden hun oorsprong in een verziekt darmmilieu. Zieke darmen kunnen ook niet voldoende voedingsstoffen opnemen waardoor het lichaam tekorten krijgt aan vitale elementen, vitamines en mineralen. Om de afweerkrachten te mobiliseren en te versterken is het van belang de darmbacteriën gezond te maken en te houden en dat kan enkel door gezonde vitale voeding w.o. ballaststoffen en goede bacteriën.

Wat staat ons te doen?

Als je kelder onder water staat ga je toch ook je proviand dat er in opgeslagen is niet op een vlot zetten, je gaat de kelder leegpompen en hem dicht maken zodat het niet meer kan gebeuren. Doe dat ook met je immuunsysteem en doe iets aan de onderliggende kwalen. Diabetes moet oorzakelijk worden aangepakt, niet symptomatisch, leef en eet anders, mijd geraffineerde suikers en geraffineerde granen, vermijd bewerkte producten, eet oorspronkelijk en essentieel. Het is veel beter een gezond dieet na te streven dan op een insulinepilletje te rekenen. Doe iets aan je zwaarlijvigheid. Niet minder dan 22 medische studies hebben aangetoond dat het risico op overlijden 48 percent hoger was bij zwaarlijvigen en de besmettingsgraad 74 percent hoger. Men vreesde in medische kringen ervoor dat de lockdown en het feit dat veel mensen thuis werken of minder inkomsten hebben, zullen resulteren in de aanschaf van goedkoper en dus minder gezond voedsel. Zwaarlijvigheid correleert zeer zeker met een hogere besmettingsgraad voor corona en een veel hoger risico op ziekenhuisopname: 2,13 maal meer zwaarlijvigen dan anderen.

Daarom wordt door de oorzakelijke geneeskunde gepleit voor een gezondere levensstijl om een adequaat immuunsysteem te creëren:  disbalans oplossen en het reguleringssysteem in orde brengen via de darmflora zodat de prostaglandines hun werk naar behoren kunnen doen:

Versterk je immuniteit

Er kan niet genoeg onderstreept worden hoe belangrijk de darmflora zijn voor een perfect immuunsysteem.

  • Eet gezonder: meer onverteerbare vezels, meer wateroplosbare vezels, dus meer groeten en fruit.
  • Meer darmvriendelijke bacteriën: dus meer gefermenteerde voeding zoals zuurkool, yoghurt, kefir probiotische bacteriën.
  • Meer vitaminerijke kost waaronder vitamine C en D: alweer groente, fruit en zonlicht plus vis, levertraan, roomboter. De meeste mensen hebben tien- tot twintigmaal te weinig vitamine C.
  • Geen suiker, geen frisdrank, geen alcohol, echt geen druppel, maar ook geen tabak en bewerkte kost, oftewel junkfood.
  • Dagelijkse ontspanning en een positieve geest, plus voldoende slaap.

De natuur kan je natuurlijk helpen met probiotische bacteriën om de sanering van het darmilieu op gang te trekken: Denk aan Digesbiose van Fytobell.

Ook vitamine D kan je in deze moeilijke periode goede hulp verschaffen, niet enkel met betrekking tot Corona, maar ook om osteoporose te voorkomen.

Je vindt Digesbiose in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

En vitamine D heeft het CNK-bestelnummer: 3091-527.

Je kan zowel Digesbiose als vitamine D online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com. Op die manier heb je het beste gedaan voor wat je lichaam nodig heeft om Corona het hoofd te bieden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft niet enkel invloed om het presteren, het werk en het geluk, maar...

Lees meer