jul 6, 2022 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Eet weer zoals je grootmoeder: zonder gif

Er gebeurt van alles met ons voedsel, maar niet om ons te voeden in de echte zin van het woord en ook niet om onze gezondheid in stand te houden, wel in tegendeel. De voeding die we voorgezet krijgen of die we aanschaffen in de warenhuizen is eigenlijk een cocktail van smaakstoffen, smaakverbeteraars, suikers, bewaarmiddelen, verdikkingsmiddelen. We weten eigenlijk niet goed meer wat we aan het eten zijn. Het is lekker en we blijven er door in leven. Voorlopig althans. Hetzelfde met medicijnen. Ze moeten bedoeld zijn om ons te genezen maar deze week sloeg een farmacoloog alarm omdat de meeste geneesmiddelen ofwel niet werken, ofwel de oorzaak zijn van ziekte en dood.

Waar kun je nog op vertrouwen. Zeker op de industrie niet. Je zal maar op de Antwerpse linkeroever wonen, of in de nabijheid van een asbestfabriek, of in de buurt van een verbrandingsoven. Op de overheid rekenen is vermetel, want de lobbygroepen hebben eigenlijk virtueel het bestuur van het land en de wereld overgenomen.

We worden bedot

Pas jaren later blijkt hoe we bedot zijn, zowel financieel als qua gezondheid. Er wordt geëxperimenteerd, gelobbyd, geld verdiend. Maar de bevolking moet er het beste zien van te maken door zelf kritisch op onderzoek te gaan en te elimineren wat men zelf vindt dat niet door de beugel kan.

Grootmoeders keuken was nog zo slecht niet en er kwamen veel minder beschavingsziekten voor zoals hart- en vaataandoeningen, diabetes, obesitas, leverziekten en kanker.

En wat is de oplossing?

Weer voedsel kiezen en zelf klaar maken zoals onze grootouders deden. Het zou een hele winst opleveren, wat bevestigd werd door een experiment van een maand met een aantal journalisten. Ze aten weer zoals vroeger en de resultaten waren verbluffend.

Vers fruit en verse groenten helpen de lever te ontgiften. In vetten en rood vlees kunnen zich gifstoffen opstapelen zoals dioxine en zware metalen. Peulvruchten en vooral soja zijn een rijke bron van iso-flavonen, zodat de xeno-oestrogenen geen plaats meer krijgen in het organisme.

Tips die je gezondheid kunnen verbeteren

Belangrijk is te weten hoe gifstoffen in ons lichaam terecht komen en als ze er (per ongeluk) toch zijn, hoe ze kunnen worden geëlimineerd.

 • Eet minder dierlijk voedsel (boter, vlees, zuivel), want dieren accumuleren dioxine en PCB’s uit de voedselketen, terwijl de mens deze vergiften opstapelt in zijn vetweefsel.
 • Vermijd zoveel mogelijk rood en vet vlees omdat deze voedingsmiddelen zelf een hogere besmetting kunnen vertonen. Vermageringskuren zijn in deze periode ook niet aangewezen omdat gifstoffen zoals dioxines opgestapeld zijn in het vetweefsel en bij het vermageren kunnen vrijkomen, waarbij de giftigheid voor het lichaam toeneemt.
 • Koop biologische producten, ze bevatten minder gifstoffen, antibiotica en hormonen.
 • Aangezien moeders die borstvoeding geven de eerste bron van vervuiling zijn voor de baby’s, kunnen zogende moeders best een mediterrane, vegetarische voeding tot zich nemen.
 • Drink veel water, minimaal 2 liter per dag, dat is één glas per uur. De oplosbare toxines worden op die manier door de nieren geëlimineerd.
 • Drink Japanse Groene thee, die is rijk aan polyfenolen, bioflavonoïden en anti-mutagene stoffen. Hij helpt kanker te voorkomen.
 • Vers fruit en verse groenten van biologische oorsprong helpen de lever permanent te ontgiften. Je kan best kiezen voor een voeding met hoge dichtheid aan lipotrope stoffen zoals cysteïne, methionine, choline en taurine. Deze stoffen beschermen de lever. Ze zitten vooral in noten, zaden, pitten, rode pepers, eidooier (biologisch) en groene groenten.
 • Eet voldoende peulvruchten, vooral soja is een rijke bron van iso-flavonen, waardoor de xeno-oestrogenen (erg schadelijk) geen plaats meer krijgen op de receptoren van de levercellen. Uiteraard moeten de sojaproducten van niet-genetische-gemanipuleerde cultuur komen, want uit onderzoek bleek dat vlinders en wormen die genetisch gemanipuleerde soja aten stierven.
 • Vitamine A verhindert dat toxische stoffen zich binden met de DNA in de kern van de cel. Vooral boter, zuivel, vis en vlees is er rijk aan. Omdat deze producten tegelijk een grote bron van besmetting kunnen zijn, is het beter bio-producten te gebruiken. Omdat wortelen provitamine A bevatten, een voorloper van vitamine A, is dit een heel goede leverancier die tegelijk veilig is. Zwangere vrouwen moeten voorzichtig zijn met het slikken van vitamine A, want een overdosis is toxisch. Een orthomoleculair bevoegd arts kan dit becijferen. Ofwel moet je wortelen eten en vers geperst wortelsap drinken, dan ben je veiliger.
 • Voedingsmiddelen waarin glutathion zit zoals asperges, knoflook, meloen, en avocado’s en ook producten waarin glutathionprecursoren zitten (cysteïne, methionine, choline en taurine) zijn erg aan te bevelen zoals tarwekiemen, havervlokken, noten, zaden, uien, peulvruchten en avocado’s.  De spil van het eliminatiesysteem van dioxines is het stofje glutathion, een tripeptide eiwit. Bovenstaande voedingsmiddelen helpen daarbij.
 • Aangezien PCB’s, dioxines en Xenobiotica massa’s vrije radicalen produceren, en daardoor de cellen kunnen beschadigen is een goede antioxidant noodzakelijk. Goede antioxidanten zijn: vitamine C (1000 mg/dag), bètacaroteen (10000 mg/dag), vitamine E (400 IU/dag), zink 30 à 50 mg/dag), glutathion (500 mg/dag), acetylcysteïne 600 mg/dag), megavitamine B-complex en selenium (200 mg/dag), liponzuur (200mg/dag), co-enzym Q10 (50 mg/dag). Deze antioxidantia moeten uiteraard in hun natuurlijke context gebonden zijn, zodat goede werking met uitsluiting van negatieve werking gegarandeerd is.
 • De Xenobiotica die mutageen zijn, moeten buiten werking worden gesteld door vitamine A en Japanse groene thee.
 • Een lever-detoxificatie bekomt men vooral door gereduceerd glutathion (500 m/dag of acetylcysteïne 600 mg/dag. Ook Silymarine 280mg/dag, een extract uit de Mariadistel, dat bijzonder gunstig werkt op de regenerering of herstel van de levercellen. Je vindt dat in Cardubell van Fytobell.
 • De immuniteit kan ook ondersteund worden door een Multi vitaminepreparaat en voldoende mineralen in hun organische context gebonden, zodat ze kunnen worden opgenomen zonder schade.
 • Goede biologische voeding , dagelijks verstandige beweging, zuurstof tanken in de plaats van benzinelucht, en een natuurlijke benadering van het probleem, zullen het risico tot een minimum beperken.

Een tip: Cardubell van Fytobell voor de ontgifting van de lever, op basis van mariadistel, artisjok, kurkuma, Andrographis, Chelidonium enz… allemaal levervriendelijke kruiden en planten.Cardubell van Fytobell kun je bestellen in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-870. Of ook online www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde