jun 18, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe herken je overgevoeligheid?

Iedereen heeft al eens een verkoudheid en dat passeert vrij vlug: na een dag of tien is alle leed geleden. Maar een allergie is van een heel andere orde. Hoe herken je een allergie eigenlijk?

Allergie kan de vreemdste vormen aannemen en aangezien er heel wat allergiepatiënten zijn, zijn er ook vele vormen: jeuken, krabben, niezen, hoesten, naar adem snakken, rode vlekken in het aangezicht of op het hele lichaam, puistjes, diarree, lopende neus, buikpijn… er zijn trouwens van langsom meer mensen die er last van hebben.

Steeds meer mensen worden allergisch, en dat niet alleen in de lente. Gezonde darmflora kan de last verhinderen of beperken.

Die reacties kunnen erg uiteenlopend zijn, terwijl de allergenen dat ook kunnen zijn. Allergieën komen niet alleen in de lente of de zomer voor, ze zijn geen privilege meer van mensen die op het platteland de geur van vers gemaaid gras, stuivende hooikorrels of pollen meer kunnen verdragen. Ook in de huiskamer, zelfs bij de meest hygiënische personen kunnen allergieën de kop opsteken.

Van langsom meer jonge mensen worden er het slachtoffer van, terwijl de oudere generatie van boven de vijftig nog enigszins gespaard wordt. De vervuilde lucht op straat, de industriële vervuiling van de lucht, allerhande toevoegingen aan voeding, kleurstoffen en bewaarmiddelen in alles wat we koken en eten, smaakversterkers, of zelfs kleurstoffen in kleding, in verven voor de woning, oplosmiddelen in houten panelen, bestrijdingsmiddelen in meubelen enz… het is niet altijd erg milieuvriendelijk en ook niet altijd even lief voor onze gezondheid.

Ons lichaam verzet zich. Het bouwt verdedigingsstoffen op tegen wat het als schadelijke indringers ervaart. Het is niet gemakkelijk met deze problemen te leven, je wordt er continu mee geconfronteerd. Je bent wel niet de enige, maar toch is het geen plezierige ervaring, steeds met jeukende huid, of een gesloten of lopende neus te worden geconfronteerd. En toch moet je niet bij de pakken gaan zitten.

Je kan namelijk je immuunsysteem versterken. Dat doe je door gezonde voeding met voldoende fruit en groenten, wel volkorenproducten maar junkfood vermijden! Bij voorkeur geen suiker of industrieel bewerkt voedsel.

Probiotica versterken het immuunsysteem door de darmflora te saneren. Je kan ook een preparaat met miljarden goede bacteriën aanwenden ten bate van gezonde darmflora. Denk daarbij aan Allobiose van Fytobell.

Op die manier heb je minder kans op een reactie van overgevoeligheid.

Je vindt Allobiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2121-226. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hondenbaasjes leven langer en gezonder

Olifanten hebben de reputatie over een geweldig geheugen te beschikken. Vandaar de uitdrukking: hij onthoudt alles, hij heeft een olifantengeheugen. Er klopt wel iets van, want het is bekend dat een olifant zijn vijanden na twintig jaar nog kan herkennen. Gooi dus...

Lees meer

Herfst in zicht: weerstand te licht?

Het is weer hetzelfde scenario: eerst warm, op sommige plaatsen te heet en dan weer regen, miezerweer zoals nu. Ideaal weer voor virussen en bacteriën, tenminste als de weerstand niet op scherp staat. Want bacteriën en virussen vermogen niets bij mensen met een sterke...

Lees meer