Hoe weet je dat je ananas rijp is?

We moeten dagelijks meer vruchten en groenten eten. Maar hoeveel mensen volgen dit advies van de geneeskunde en van de overheid? Heel wat levensbedreigende ziekten zouden kunnen worden voorkomen, mochten we meer groenten en vooral ook vruchten eten. De vitamines zijn belangrijk, maar ook de vezels. Daarnaast zijn er talrijke cofactoren die hun invloed hebben op ons welbevinden en onze gezondheid.

Eén van die stoffen is bijvoorbeeld bromelaïne. Die is rijkelijk aanwezig in ananas. Vandaar dat deze enzymen heel nuttig zijn voor de spijsvertering en het in gang zetten van een goede stofwisseling. Eigenlijk zouden we dagelijks ananas op het menu moeten zetten. Geen ananassap, maar verse ananas. Je kan die van de schil ontdoen en in kleine partikels bij het ontbijt serveren samen met andere vruchten zoals appelen en peren die vrijwel het hele jaar rond te verkrijgen zijn. Ook kiwi past in een vruchtenmaaltijd omdat kiwi heel rijk is aan vitamine C, een belangrijke vitamine waaraan we allemaal een tekort hebben zonder het te beseffen.

Heel veel mensen hebben net voldoende om geen scheurbuik te krijgen, maar iedereen die bloedend tandvlees merkt tijdens het poetsen van de tanden zou er goed aan doen meer vitamine C en dus meer vruchten te eten.

Ananas is bijzonder gezond vanwege bromelaïne en dus een boost voor de stofwisseling.

Maar van belang zijn dus ook de ananassen. Want ananas is heel lekker en heel gezond. Het helpt o.m. hart- en vaatziekten voorkomen en heel wat stoffen zijn belangrijk in de preventie van hartinfarct.

Zet dus meer ananas op het menu.

Rijpe ananas is bovendien een weldaad, terwijl een onrijpe vrucht niet te eten is. Maar hoe weet je dat? Er is een trucje. Een ananas is rijp als aan de buitenkant de schubben beginnen te verdrogen. Als je met de vinger licht op het vruchtvlees duwt, moet het ook een beetje na-veren. Op die manier zal je je niet meer vergissen over de rijpheid van de vrucht.

Haal dus vandaag nog verse ananas in de groentewinkel en geniet van een lekkere, maar vooral ook gezonde vrucht.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer