Hoe weet je dat je ananas rijp is?

We moeten dagelijks meer vruchten en groenten eten. Maar hoeveel mensen volgen dit advies van de geneeskunde en van de overheid? Heel wat levensbedreigende ziekten zouden kunnen worden voorkomen, mochten we meer groenten en vooral ook vruchten eten. De vitamines zijn belangrijk, maar ook de vezels. Daarnaast zijn er talrijke cofactoren die hun invloed hebben op ons welbevinden en onze gezondheid.

Eén van die stoffen is bijvoorbeeld bromelaïne. Die is rijkelijk aanwezig in ananas. Vandaar dat deze enzymen heel nuttig zijn voor de spijsvertering en het in gang zetten van een goede stofwisseling. Eigenlijk zouden we dagelijks ananas op het menu moeten zetten. Geen ananassap, maar verse ananas. Je kan die van de schil ontdoen en in kleine partikels bij het ontbijt serveren samen met andere vruchten zoals appelen en peren die vrijwel het hele jaar rond te verkrijgen zijn. Ook kiwi past in een vruchtenmaaltijd omdat kiwi heel rijk is aan vitamine C, een belangrijke vitamine waaraan we allemaal een tekort hebben zonder het te beseffen.

Heel veel mensen hebben net voldoende om geen scheurbuik te krijgen, maar iedereen die bloedend tandvlees merkt tijdens het poetsen van de tanden zou er goed aan doen meer vitamine C en dus meer vruchten te eten.

Ananas is bijzonder gezond vanwege bromelaïne en dus een boost voor de stofwisseling.

Maar van belang zijn dus ook de ananassen. Want ananas is heel lekker en heel gezond. Het helpt o.m. hart- en vaatziekten voorkomen en heel wat stoffen zijn belangrijk in de preventie van hartinfarct.

Zet dus meer ananas op het menu.

Rijpe ananas is bovendien een weldaad, terwijl een onrijpe vrucht niet te eten is. Maar hoe weet je dat? Er is een trucje. Een ananas is rijp als aan de buitenkant de schubben beginnen te verdrogen. Als je met de vinger licht op het vruchtvlees duwt, moet het ook een beetje na-veren. Op die manier zal je je niet meer vergissen over de rijpheid van de vrucht.

Haal dus vandaag nog verse ananas in de groentewinkel en geniet van een lekkere, maar vooral ook gezonde vrucht.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Ajuin: tegen hoest en tegen roest

Ajuin, beter bekend als ui, vooral bij onze noorderburen is niet enkel lekker als smaakmaker in allerlei gerechten, ook in rauwkost, soepen, sausen, fijn gesnipperd en ideaal om te verwerken in de meeste schotels. Bovendien is ajuin oftewel ui een gezonde groente en...

Lees meer