sep 23, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop.

Daar kun je wel wat aan doen.

Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar snel iets aan doen.

Het is al langer bekend dat nuttig werk en vooral ook actief bewegen een depressieve patiënt kan helpen. In het begin kan het moeilijk zijn, maar op termijn werpt het beslist resultaten af. Vooral als mensen depressief geworden zijn in verband met hun werk, is het van belang hen een zinvolle bezigheid te geven. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van prof. dr. A. Schene, hoogleraar psychiatrie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Wie gerichte ergotherapie krijgt, maakt minder gebruik van andere behandelingen.

Schene onderzocht 62 patiënten die gemiddeld acht maanden ziek thuis zaten. Mensen die naast een behandeling voor depressie ergotherapie kregen, gingen gemiddeld negentig dagen eerder aan het werk.

Daarnaast bleek uit een Amerikaans onderzoek dat patiënten die bewegen, bijvoorbeeld dagelijks een flinke wandeling in de natuur maken, veel eerder genezen. Het heeft te maken met het serotoninegehalte dat in de hersenen gebruikt wordt als endorfine. De patiënt voelt zich beter, dat lucht op, zo gelooft hij in een mogelijke genezing en het wordt op termijn echt veel beter.

Ook het seizoen heeft er mee te maken. Zo zijn er in de zomer minder depressies dan in de winter. Het licht beïnvloedt heet serotonine gehalte. Maar daarvoor kan de natuur je ook helpen. Sint-Janskruid heeft het zonlicht opgevangen en geeft het je cadeau.

Een tip Hyperibell van Fytobell op basis van Sint-Janskruid.

Je vindt Hyperibell van Fytobell in de apotheek.

Of je kunt Hyperibell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

De toekomst lacht je weer toe.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer