sep 23, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop.

Daar kun je wel wat aan doen.

Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar snel iets aan doen.

Het is al langer bekend dat nuttig werk en vooral ook actief bewegen een depressieve patiënt kan helpen. In het begin kan het moeilijk zijn, maar op termijn werpt het beslist resultaten af. Vooral als mensen depressief geworden zijn in verband met hun werk, is het van belang hen een zinvolle bezigheid te geven. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van prof. dr. A. Schene, hoogleraar psychiatrie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Wie gerichte ergotherapie krijgt, maakt minder gebruik van andere behandelingen.

Schene onderzocht 62 patiënten die gemiddeld acht maanden ziek thuis zaten. Mensen die naast een behandeling voor depressie ergotherapie kregen, gingen gemiddeld negentig dagen eerder aan het werk.

Daarnaast bleek uit een Amerikaans onderzoek dat patiënten die bewegen, bijvoorbeeld dagelijks een flinke wandeling in de natuur maken, veel eerder genezen. Het heeft te maken met het serotoninegehalte dat in de hersenen gebruikt wordt als endorfine. De patiënt voelt zich beter, dat lucht op, zo gelooft hij in een mogelijke genezing en het wordt op termijn echt veel beter.

Ook het seizoen heeft er mee te maken. Zo zijn er in de zomer minder depressies dan in de winter. Het licht beïnvloedt heet serotonine gehalte. Maar daarvoor kan de natuur je ook helpen. Sint-Janskruid heeft het zonlicht opgevangen en geeft het je cadeau.

Een tip Hyperibell van Fytobell op basis van Sint-Janskruid.

Je vindt Hyperibell van Fytobell in de apotheek.

Of je kunt Hyperibell van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

De toekomst lacht je weer toe.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer