apr 8, 2022 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Nieuwe Tiegembergfietsroute tussen Leie en Schelde

Fietsen is “in”. Het is gezond, goedkoop, je ziet meer dan met de auto, je bent in de natuur en de gezonde lucht en je ontdekt mooie plekjes in eigen streek. Niets dan voordelen dus. Je moet enkel nog weten waar het mooi is en waar je wordt geholpen om te fietsen.

Dan is er goed nieuws: Westtoer lanceert de nieuwe Tiegembergfietsroute. Deze lusvormige route is 48,8 kilometer lang en loodst de fietser door het glooiend landschap tussen Leie en Schelde.

De Tiegemberg is niet de enige kuitenbijter op deze best wel pittige route. Op het Horizon 2025-uitkijkplatform in Gijzelbrechtegem en onderweg naar Kaster wachten prachtige panorama’s. Onderweg ontdekken fietsers enkele van de creatieve Leiespots, lokale brouwers én kan je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum HIPPO.WAR.

Scheldemeersen

“Deze route laat fietsers uitgebreid kennismaken met het landschap tussen Leie en Schelde. De West-Vlaamse Scheldemeersen vormen dan ook elk seizoen een ander decor. Voor liefhebbers van het betere fietswerk is dit een ontdekkingstocht door een glooiend landschap. Het Sint-Arnolduspark in Tiegem is voor jong en oud een pleisterplek. Net als de verschillende hotspots waar je bij creatieve ondernemers in een prachtig kader even kan verpozen. Het vakantiegevoel is nooit ver weg op deze fietstocht,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter Westtoer.

Lekkere stops met prachtige uitzichten

Tiegemberg is een gekende scherprechter in de vele voorjaars-wielerklassiekers, en in die zin een route voor fietsers die houden van wat uitdaging. Op de Tiegembergfietsroute liggen meerdere stops met prachtige vergezichten. Je kan er even uitrusten, maar ook lekker eten. Aan het Vital Moreelsplein op de helling van de berg is een camperzone ingericht. Boven op de ligweide van het Sint-Arnolduspark staan een picknickkast en -tafels. Wie wil, kan vooraf een picknick bestellen bij een lokale producent uit de buurt. De picknick wordt in een vergrendelde kast klaargezet. Een unieke formule, met zicht op Anzegem.

“De Leiestreek pakt ook elk jaar uit met 101 Leiespots, creatieve hotspots waar lokale ondernemers op een innoverende wijze aan de slag zijn. Langs de Tiegembergfietsroute liggen er meerdere Leiespots waar je even kunt uitblazen en genieten van lekkers,” vertelt Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek vzw.

Koffie- en theeschuur

Zo is er Achiel en Hector, een koffie- en theeschuur met heuse kinderboerderij. In d’Halve Maan in Ingooigem vind je een gezonde keuken en uitgebreide drankenlijst. In Koffiehuis Mokka & Meer in Deerlijk komen zoetebekken uitgebreid aan hun trekken. Of je vlijt je neer in de binnentuin van de beschermde kasteelhoeve Goed te Nieuwenhove, waar Brouwerij/brasserie ’t Gaverhopke z’n locatie heeft. Je kan er proeven van eigen bieren, en gerechten die samengesteld zijn met streekproducten. En in het centrum van Waregem kan je uiteraard ook terecht bij één van de vele horecazaken.

Op zoek naar een plek om af te koelen onderweg, dan is De Geestige Put in Waregem je beste stopplaats. Een aquapark midden tussen weiden en akkers, met een hoogteparcours en beachbar. Wie niet meer naar huis wil, kan er ook overnachten.

Praktisch

De Tiegembergfietsroute is bewegwijzerd en kent vijf startpunten:

•           Expo Waregem, Zuiderlaan 26, 8790 Waregem

•           Kloron Yachthaven Avelgem – Kerkhove,

•           Scheldekaai – Kaaistraat z.n., 8581 Avelgem

•           Parking Sint-Arnolduspark, Vital Moreelsplein z.n., 8573 Anzegem

•           Parking Kapelstraat – Kerkstraat, Kapelstraat z.n., 8540 Deerlijk

De nieuwe Tiegembergfietsroute kan je vanaf nu gaan ontdekken. De routekaart is online te verkrijgen via shop.westtoer.be, bij Westtoer of in de toeristische diensten van Anzegem, Avelgem, Deerlijk en Waregem.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer