mrt 7, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Allobiose maakt van je niesbuien, lachbuien

Saneer je darmflora en voorkom overgevoeligheid

Er zijn weinig mensen gelukkig als het regent of miezert, behalve de allergiepatiënten. De pollen worden uit de lucht gespoeld zodat er minder gehoest, geniesd en getraand wordt. De oorzaak moet je niet bij de pollen zoeken, maar bij de darmflora. Want het lichaam beschouwt pollen als gevaarlijk voor de gezondheid en gaat in de verdediging met heftige reacties tot gevolg. Je kunt de pollen, de allergenen niet veranderen, je kunt wel de overgevoeligheid behandelen door te zorgen voor gezonde darmflora, een microbioom dat het lichaam enkel in noodgevallen verdedigt en niet als er geen gevaar dreigt.

Het zijn trouwens niet enkel de pollen die een aanval uitlokken, ook huismijt, nieuwe producten in de woning, de bouw, additieven in de voeding, medicijnen, schimmels enz.

Als het lichaam zich bedreigd voelt, maakt het histamine aan, waardoor patiënten beginnen te niezen, hoesten, gekweld worden door tranende ogen, last hebben met de adem.

Wat kun je eraan doen? Er is beslist een relatie tussen de voeding en het microbioom. Niet enkel de darmflora worden erdoor bepaald, maar ook het soort voedsel en de wijze van telen hebben een invloed. De micro-organismen van de bodem spelen hierbij een rol omdat die via de vruchten en groenten opgenomen worden door de darmen.

Sterke immuniteit

Hoe meer verscheiden de microflora, des te meer kans op een sterke immuniteit en vooral gezondere darmflora en dus minder last van heftige reacties zoals allergie. Vandaar ook het belang van verschillende soorten vezels in de voeding, die als voedsel dienen voor het bacterieel leven in de darmen. Daardoor kunnen de goede bacteriën de strijd aan tegen de ziekmakende bacteriën. Voldoende water drinken en gezond eten is daarom essentieel om allergieën te behandelen en te voorkomen en de darmflora weer gezond te maken met als cadeau een sterke immuniteit.

Heel wat problemen worden in verband gebracht met zieke darmflora: fibromyalgie, avitaminose, spierpijn, hoofdpijn, slapeloosheid, ook leveraandoeningen en uiteraard gebrek aan levenslust, geen concentratie en algehele moeheid of malaise met allergische reacties aan de top.

Er bestaan antihistaminica die de heftige reacties in toom houden, zelfs natuurlijke histamineremmers op basis van Salsaparilla, maar het is beter het probleem bij de oorsprong aan te pakken: de darmflora gezond maken door de juiste micro-organismen.

Dat kan met Allobiose van Fytobell op basis van de juiste lactobacillen die de weerstand en de flora een boost zullen geven.

Je vindt Allobiose van Fytobell in de apotheek meet CNK-bestelnummer: 4785-374.

Of je kunt Allobiose van Fytobell ook online bestellen via www.boverte.com of www.fytobell.be.

Je niesbuien worden weer lachbuien.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer