sep 9, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Minder borstkanker met meer soja

Wat prostaatkanker voor mannen betekent, is borstkanker voor vrouwen: steeds meer mensen worden het er slachtoffer van.

Bij vrouwen is dat al 1 op 9 en dat aantal breidt nog uit. Onze levensstijl heeft er natuurlijk mee te maken en het feit dat zowel in onze voeding, maar ook in medicijnen, lucht, bodem, water, cosmetica, producten, van langsom meer hormoonverstoorders te vinden zijn.

In de westerse wereld krijgt nu al 1 vrouw op 9 te maken met borstkanker, maar elke vrouw krijgt ook vroeg of laat – liefst zo laat mogelijk – te maken met de gevolgen van de menopauze.

Soja heeft een beschermende werking tegenover borstkanker en osteoporose, maar helpt ook tegen klachten van de menopauze.

Opvliegers, depressieve stemmingen, slaapstoornissen, broze botten, verhoogd risico op hart- en vaatziekten… het zijn allemaal negatieve gevolgen van een verandering in het hormonaal evenwicht. Oestrogenen krijgen overwicht tegen progesteron. Daarnaast zijn er de xeno-oestrogenen die het lichaam binnendringen via de voeding en lucht: luchtvervuiling door intensieve scheikundige landbouw en pesticiden en herbiciden bij fruit- groenten- en boomkweek. Ze zijn ook kankerverwekkend.

Ook in vlees zitten residuen die een schadelijke invloed hebben. Opvallend daarbij is dat in Oosterse landen zoals Japan vrouwen veel minder last hebben zowel van borstkanker als van menopauzale klachten. Dat komt door een hogere inname van fyto-oestrogenen zoals aanwezig in soja. De fyto-oestrogenen bezetten de receptoren van de xeno-oestrogenen zodat die geen schade kunnen aanrichten.

Minder vlees en meer soja, sojasaus en sojakaas zijn oplossingen. Ook kan men in de natuurgeneeskunde soja-iso-flavonen vinden die de receptoren van xeno-oestrogenen bezetten zodat geen nadelige invloed van deze stoffen kan uitgaan. Gevolg: minder kans op borstkanker, minder nachtelijke transpiratie, minder prikkelbaarheid, minder kans op broze armen en benen.

Een tip Menobell van Fytobell met CNK-bestelnummer: 2223-188.

Ook, te bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Maar ook de voeding aanpassen is al een hele stap vooruit. Wie tweemaal in de week sojaproducten eet, heeft al een belangrijke stap voorwaarts gezet in de preventie van gevaarlijke ziekten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer