sep 9, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Minder borstkanker met meer soja

Wat prostaatkanker voor mannen betekent, is borstkanker voor vrouwen: steeds meer mensen worden het er slachtoffer van.

Bij vrouwen is dat al 1 op 9 en dat aantal breidt nog uit. Onze levensstijl heeft er natuurlijk mee te maken en het feit dat zowel in onze voeding, maar ook in medicijnen, lucht, bodem, water, cosmetica, producten, van langsom meer hormoonverstoorders te vinden zijn.

In de westerse wereld krijgt nu al 1 vrouw op 9 te maken met borstkanker, maar elke vrouw krijgt ook vroeg of laat – liefst zo laat mogelijk – te maken met de gevolgen van de menopauze.

Soja heeft een beschermende werking tegenover borstkanker en osteoporose, maar helpt ook tegen klachten van de menopauze.

Opvliegers, depressieve stemmingen, slaapstoornissen, broze botten, verhoogd risico op hart- en vaatziekten… het zijn allemaal negatieve gevolgen van een verandering in het hormonaal evenwicht. Oestrogenen krijgen overwicht tegen progesteron. Daarnaast zijn er de xeno-oestrogenen die het lichaam binnendringen via de voeding en lucht: luchtvervuiling door intensieve scheikundige landbouw en pesticiden en herbiciden bij fruit- groenten- en boomkweek. Ze zijn ook kankerverwekkend.

Ook in vlees zitten residuen die een schadelijke invloed hebben. Opvallend daarbij is dat in Oosterse landen zoals Japan vrouwen veel minder last hebben zowel van borstkanker als van menopauzale klachten. Dat komt door een hogere inname van fyto-oestrogenen zoals aanwezig in soja. De fyto-oestrogenen bezetten de receptoren van de xeno-oestrogenen zodat die geen schade kunnen aanrichten.

Minder vlees en meer soja, sojasaus en sojakaas zijn oplossingen. Ook kan men in de natuurgeneeskunde soja-iso-flavonen vinden die de receptoren van xeno-oestrogenen bezetten zodat geen nadelige invloed van deze stoffen kan uitgaan. Gevolg: minder kans op borstkanker, minder nachtelijke transpiratie, minder prikkelbaarheid, minder kans op broze armen en benen.

Een tip Menobell van Fytobell met CNK-bestelnummer: 2223-188.

Ook, te bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Maar ook de voeding aanpassen is al een hele stap vooruit. Wie tweemaal in de week sojaproducten eet, heeft al een belangrijke stap voorwaarts gezet in de preventie van gevaarlijke ziekten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer