mrt 6, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Frangulabiose maakt je stoelgang weer vlot

De natuurlijke “ontstopper”

Een vlotte en regelmatige stoelgang staat borg voor een goede gezondheid. De frequentie hangt af van de levenswijze, de voeding, en het persoonlijke levensritme. Sommigen hebben driemaal per dag, anderen éénmaal per week stoelgang. Van het ene uiterste naar het andere. Als je minder dan driemaal per week stoelgang hebt, kan dat voor problemen zorgen en moet de oorzaak worden achterhaald.

Verstopping oftewel hardlijvigheid wordt meestal geassocieerd met voedsel. Dat klopt wel zoals ook bij diarree ongewoon of besmet voedsel als oorzaak wordt aangewezen. Maar het echte probleem is niet enkel de kwaliteit van het voedsel maar wel het bacterieel leven in de darmen, de zogenaamde darmflora. De samenstelling ervan bepaalt niet enkel voor een belangrijk deel je gezondheid, maar ook je immuniteit en op die manier de kans op een longprobleem of hersenletsel.

De darm-longbarrière evenals de darm-hersenbarrière zijn lang onder de radar gebleven, omdat men er vroeger vanuit ging dat de darmen vooral met de spijsvertering te maken hadden. Uiteraard verloopt de spijsvertering o.m. in de darmen en diarree of verstopping zijn alarmsignalen om erop te wijzen dat er iets fout gaat.

Bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel en kunnen ofwel heftige krampen maar ook verstopping en diarree veroorzaken.

Verstopping mag je niet te lang laten aanslepen. Aanpassing van dieet en er vooral op letten dat je voldoende drinkt zijn prioritaire maatregelen.

Maatregelen

Wat kun je doen om het snel te verhelpen, want door verstopping blijven toxines, dat zijn giftige stoffen, in het lichaam achter waardoor de gezondheid snel bedreigd kan worden.

  • Neem je dieet onder de loep en mijd geraffineerde kost.
  • Drink voldoende water, geen frisdrank of alcohol, wel kruidenthee om de stoelgang te “ontharden”.
  • Vermijd cafeïne, dat is diuretisch, dus liever geen koffie of cola.
  • Beweeg elke dag minstens een half uur: gym, wandelen, zwemmen.
  • Vermijd scheikundige laxeermiddelen, want ze stelen belangrijke elektrolyten.
  • Verhoog het vezelgehalte van je voeding, eet dus meer fruit en rauwkost.
  • Vermijd geraffineerde voeding en kies voor natuurlijk en volkoren.
  • Vermijd stress en spanningen, want daardoor kunnen zowel diarree als verstopping het gevolg zijn.

En in nood kun je beslist rekenen op een volkomen natuurlijk preparaat dat de darmflora weer herstelt en voor een natuurlijke ontlasting zorgt: Frangulabiose, op basis van vuilboombast, de natuurlijke vezelkampioen.

Je vindt Frangulabiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4785-416.

Of je kunt Frangulabiose van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Ideaal om in je huisapotheek te hebben en op reis mee te nemen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer