mrt 13, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders.

Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat stoer en de groepsdruk of het voorbeeld van leeftijdgenoten slaat elk goede voornemen aan diggelen. Men wil erbij horen en niet apart opvallen.

Jongeren moeten zoveel mogelijk ontmoedigd worden om te beginnen met roken. Een belangrijk argument is dat tabak impotentie veroorzaakt.

Dat legt de kiem voor slechte gewoonten die een paar tientallen jaren later, soms zelfs vroeger, fataal kunnen zijn voor de gezondheid.

Roken van sigaretten oftewel tabak legt ook een spoor naar druggebruik: men voelt zich beter, men voelt zich een held in de groep en… men verdient er een centje en soms fortuinen aan.

Dat het maar niet opgelost geraakt is compleet toe te schrijven aan de onwil van de overheid. Onwil inderdaad, men wil het niet oplossen, omdat er te veel geld mee gemoeid is en / of omdat men er zelf van profiteert.

Slechte seks

Dat tabak slecht is voor de gezondheid, weet iedereen, behalve de jongeren die het niet willen horen en de prefrontale cortex hen nog niet helemaal in staat stelt nuchter te oordelen. Argumenten als: je krijgt kanker, hart- en vaatziekten, slaapt slechter, vernauwt de bloedvaten naar de hersenen en dus behaal je slechtere schoolresultaten zijn volgens hen niet relevant en geen reden om niet te roken of ermee op te houden.

Misschien helpt deze wetenschappelijke informatie wel: opgepast, want roken maakt impotent. Anders gezegd: je hebt slechte seks, kunt er niet van genieten en het tast ook je welbevinden aan, je zelfvertrouwen en je kunt er zelfs psychisch onderdoor gaan.

Maar het ergste is het stijgende aantal dodelijke slachtoffers.

Ieder jaar sterven in de Europese Unie meer dan een half miljoen mensen aan de gevolgen van tabaksgebruik. Tabak bevat meer dan 400 verschillende kankerverwekkende stoffen. Ondanks het feit dat de voorkant van een pakje sigaretten moet ingenomen worden door een algemene waarschuwing tegen de gevolgen van roken en de achterkant moet voor minstens de helft bedekt moet zijn met een hardere waarschuwing: „door roken sterven jaarlijks een half miljoen mensen in de Europese Unie”, blijven vooral jonge mensen roken.

En ook: „roken veroorzaakt hartkwalen en beroertes.” En „roken veroorzaakt kanker” en „roken bij zwangerschap schaadt het ongeboren kind” Lidstaten kunnen ook nog kiezen uit andere slogans, zoals „roken veroorzaakt impotentie” of „begin niet te roken, één sigaret kan al verslavend zijn” en „tabaksrook bevat kankerverwekkende stoffen”. Deze maatregelen zullen ook gelden voor fabricage die bestemd is voor de export, want een kankerverwekkend product in de Europese Unie is ook kankerverwekkend als het naar de derde wereld wordt geëxporteerd.

Maar waarom verloopt het zo moeizaam? Het is duidelijk dat grof geld bepaalde beslissingen tegenhoudt, vertraagt of onmogelijk maakt. Want in sommige landen is de tabaksverkoop een regie in handen van de staat.

Wil je stoppen?

En wil je graag stoppen, maar lukt het niet of moeilijk, kies dan voor een natuurlijk middel dat de rookhonger verhindert.

Een tip: Xantipex van Fytobell in een handige mondspray die je op zak kunt meenemen en even kunt sprayen als de drang te groot wordt. Compleet op natuurlijke basis.

Je vindt Xantipex van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 3271-459.

Of je kunt Xantipex van Fytobell ook online bestellen via www.boverte.com of www.fytobell.be.

Laat je leven dus niet langer vergallen door tabak.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer