aug 20, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Langer en gelukkiger leven door versterkte immuniteit

Minder kans op besmettingen, kanker en corona

Een sterk immuunsysteem is het geheim van een lang leven. Natuurlijk zit het mee als je goede genen hebt, maar ondanks dat geschenk van moeder natuur, kan je ze zelf verbeuren of net andersom valideren of zelfs versterken. Ook omgekeerd werkt dat: als het je niet helemaal meezit met je natuurlijke eigenschappen, kan je toch door je levenswijze veel goedmaken en die leefstijl zelfs laten prevaleren op de erfelijke kwaliteiten. Zo is het al langer bekend dat mensen die in de familie heel wat hartziekten kennen, toch door hun levenswijze het probleem ver van zich kunnen houden en tot op hoge leeftijd gezond blijven. Dat is ook zo voor alles waar de immuniteit een rol in speelt: besmettelijke ziekten, corona en zelfs kanker. Wat kan je doen om gezonder te leven en je immuniteit te versterken?

De plaats waar je woont heeft uiteraard belang. Zo is het bekend dat kinderen die grootgebracht worden op het platteland minder kans hebben op allergie, astma, longaandoeningen. Daarentegen wie in de stad of industriegebied woont, krijgt daar de weerslag van: veel meer allergie in industriegebieden en langs drukke verkeerswegen.

Om lang en gezond te leven en gelukkig te zijn, moet je je immuniteit versterken en natuurlijke principes in acht nemen. Wil je die immuniteit versterken? Denk aan zink, vitamine C, vitamine D, bètaglucaan. Daarom is Immunibell uitstekend in tijden van besmettingsgevaar.

Mensen die aan een druk kruispunt op een appartement wonen, hebben meer kans op hart- en vaataandoeningen zoals hartinfarct en beroerte, maar ook longaandoeningen. Nieuwe studies in de USA hebben aangetoond dat een slechte luchtkwaliteit zoals in de stad langs kruispunten, maar ook slechte kwaliteit van drinkwater en slechte behuizing, verantwoordelijk zijn voor vermindering van de immuniteit en voor meer kankers zorgen, zowel voor mannen als vrouwen. Dat betekent een verhoging van de kans op borstkanker, maar ook prostaatkanker.

Ook de longziekten en allergieën nemen toe naarmate de lucht meer vervuild is. Je kan daar zelf ook aan meehelpen: roken, geurkaarsen, ontgeurders, maar ook uitwasemingen van meubels, vloerbekleding, tapijt, gordijnen, verf enz. zoals formaldehyde, dat samen met ozon een kankerverwekkende substantie vormt, kunnen uw gezondheid bedreigen. De werkplaats is eveneens een mogelijke oorzaak van ziekte: zo is het bekend dat arbeiders in zagerijen en houtverwerkende nijverheid gemakkelijker het slachtoffer worden van kanker. Stof van zaagmeel van eik en beuk zijn wat dat betreft erg ongezond. Als je daar als doe-het-zelver mee omgaat, gebruik dan zeker een masker en bij voorkeur bij schuren en schaven, een afzuigsysteem of desnoods een stofzuiger.

Daarnaast moet je ook voorzichtig zijn met wat je op de huid smeert: zowel cosmetica als zonnebrandcrèmes en lotions kunnen scheikundige producten bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat zijn niet enkel de hormoonverstoorders, maar ook benzofenonen. Ze beschadigen het DNA en produceren vrije radicalen. Nadelig is ook dat deze zonneproducten de invloed van de zon om in de huid vitamine D te produceren, blokkeren of fel verminderen. Daardoor ontstaat bij veel mensen een absoluut tekort aan vitamine D. Het is precies dat wat de immuniteit ondermijnt. Mensen met een tekort aan vitamine D zijn veel vatbaarder voor corona oftewel covid-19, dan diegenen die wel voldoende vitamine D hebben. Ofwel moet je het gebrek substitueren door vitaminepillen in te nemen, ofwel moet je af en toe een verstandig zonnebad inlassen, ofwel moet je roomboter en meer vis eten, wat ook vitamine D bevat. Let op: de zon kan ook huidkanker veroorzaken! Spring dus verstandig om met de zon, maar vermijd de zonnebank.

Wie te weinig vitamine D heeft, vergroot niet enkel zijn kans op corona, maar ook op borstkanker, dikke darmkanker en infectueuze problemen: verkoudheid, griep, ontstekingen van de luchtwegen.

Voldoende slapen en dagelijks bewegen zijn eveneens van groot belang voor de immuniteit. Het is bekend dat mensen die ’s nachts moeten werken een minder goede immuniteit hebben. En natuurlijk heeft het belang om gezond te eten: voldoende antioxidanten, groenten, fruit, zo weinig mogelijk suiker, of liever helemaal geen geraffineerde suiker, geen tabak, geen alcohol, geen fantasiekost, geen junkfood, maar echt eerlijk en natuurlijk eten.

Tenslotte zijn een goede filosofie of levensvisie, positieve, vrolijke gedachten, eerlijkheid en een gerust geweten van vitaal belang om lang, gelukkig en gezond te leven.

En wil je een goed hulpmiddel uit de natuur om je immuniteit te versterken? Dat is gebaseerd op bèta-glucaan, zink, vitamines C en D.  Een tip: Immunibell van Fytobell en je blijft kerngezond en springlevend.

Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Immunibell en je ervaart beslist het verschil.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer