aug 20, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Langer en gelukkiger leven door versterkte immuniteit

Minder kans op besmettingen, kanker en corona

Een sterk immuunsysteem is het geheim van een lang leven. Natuurlijk zit het mee als je goede genen hebt, maar ondanks dat geschenk van moeder natuur, kan je ze zelf verbeuren of net andersom valideren of zelfs versterken. Ook omgekeerd werkt dat: als het je niet helemaal meezit met je natuurlijke eigenschappen, kan je toch door je levenswijze veel goedmaken en die leefstijl zelfs laten prevaleren op de erfelijke kwaliteiten. Zo is het al langer bekend dat mensen die in de familie heel wat hartziekten kennen, toch door hun levenswijze het probleem ver van zich kunnen houden en tot op hoge leeftijd gezond blijven. Dat is ook zo voor alles waar de immuniteit een rol in speelt: besmettelijke ziekten, corona en zelfs kanker. Wat kan je doen om gezonder te leven en je immuniteit te versterken?

De plaats waar je woont heeft uiteraard belang. Zo is het bekend dat kinderen die grootgebracht worden op het platteland minder kans hebben op allergie, astma, longaandoeningen. Daarentegen wie in de stad of industriegebied woont, krijgt daar de weerslag van: veel meer allergie in industriegebieden en langs drukke verkeerswegen.

Om lang en gezond te leven en gelukkig te zijn, moet je je immuniteit versterken en natuurlijke principes in acht nemen. Wil je die immuniteit versterken? Denk aan zink, vitamine C, vitamine D, bètaglucaan. Daarom is Immunibell uitstekend in tijden van besmettingsgevaar.

Mensen die aan een druk kruispunt op een appartement wonen, hebben meer kans op hart- en vaataandoeningen zoals hartinfarct en beroerte, maar ook longaandoeningen. Nieuwe studies in de USA hebben aangetoond dat een slechte luchtkwaliteit zoals in de stad langs kruispunten, maar ook slechte kwaliteit van drinkwater en slechte behuizing, verantwoordelijk zijn voor vermindering van de immuniteit en voor meer kankers zorgen, zowel voor mannen als vrouwen. Dat betekent een verhoging van de kans op borstkanker, maar ook prostaatkanker.

Ook de longziekten en allergieën nemen toe naarmate de lucht meer vervuild is. Je kan daar zelf ook aan meehelpen: roken, geurkaarsen, ontgeurders, maar ook uitwasemingen van meubels, vloerbekleding, tapijt, gordijnen, verf enz. zoals formaldehyde, dat samen met ozon een kankerverwekkende substantie vormt, kunnen uw gezondheid bedreigen. De werkplaats is eveneens een mogelijke oorzaak van ziekte: zo is het bekend dat arbeiders in zagerijen en houtverwerkende nijverheid gemakkelijker het slachtoffer worden van kanker. Stof van zaagmeel van eik en beuk zijn wat dat betreft erg ongezond. Als je daar als doe-het-zelver mee omgaat, gebruik dan zeker een masker en bij voorkeur bij schuren en schaven, een afzuigsysteem of desnoods een stofzuiger.

Daarnaast moet je ook voorzichtig zijn met wat je op de huid smeert: zowel cosmetica als zonnebrandcrèmes en lotions kunnen scheikundige producten bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat zijn niet enkel de hormoonverstoorders, maar ook benzofenonen. Ze beschadigen het DNA en produceren vrije radicalen. Nadelig is ook dat deze zonneproducten de invloed van de zon om in de huid vitamine D te produceren, blokkeren of fel verminderen. Daardoor ontstaat bij veel mensen een absoluut tekort aan vitamine D. Het is precies dat wat de immuniteit ondermijnt. Mensen met een tekort aan vitamine D zijn veel vatbaarder voor corona oftewel covid-19, dan diegenen die wel voldoende vitamine D hebben. Ofwel moet je het gebrek substitueren door vitaminepillen in te nemen, ofwel moet je af en toe een verstandig zonnebad inlassen, ofwel moet je roomboter en meer vis eten, wat ook vitamine D bevat. Let op: de zon kan ook huidkanker veroorzaken! Spring dus verstandig om met de zon, maar vermijd de zonnebank.

Wie te weinig vitamine D heeft, vergroot niet enkel zijn kans op corona, maar ook op borstkanker, dikke darmkanker en infectueuze problemen: verkoudheid, griep, ontstekingen van de luchtwegen.

Voldoende slapen en dagelijks bewegen zijn eveneens van groot belang voor de immuniteit. Het is bekend dat mensen die ’s nachts moeten werken een minder goede immuniteit hebben. En natuurlijk heeft het belang om gezond te eten: voldoende antioxidanten, groenten, fruit, zo weinig mogelijk suiker, of liever helemaal geen geraffineerde suiker, geen tabak, geen alcohol, geen fantasiekost, geen junkfood, maar echt eerlijk en natuurlijk eten.

Tenslotte zijn een goede filosofie of levensvisie, positieve, vrolijke gedachten, eerlijkheid en een gerust geweten van vitaal belang om lang, gelukkig en gezond te leven.

En wil je een goed hulpmiddel uit de natuur om je immuniteit te versterken? Dat is gebaseerd op bèta-glucaan, zink, vitamines C en D.  Een tip: Immunibell van Fytobell en je blijft kerngezond en springlevend.

Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4197-968.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Immunibell en je ervaart beslist het verschil.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer