mrt 9, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit

Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons ziek kunnen maken. Daarom werden antibiotica ontworpen nadat ze bij toeval ontdekt waren door Alexander Fleming. Daardoor zijn heel wat mensenlevens gered, maar ook beschadigd en vernietigd, want wat men toen niet wist en nu door de WHO volop bestreden wordt is de resistentie, zodat de middelen geen impact meer hebben en waardoor de natuurlijke immuniteit en het herstel van de gezondheid gehinderd of onmogelijk wordt gemaakt. Want de immuniteit wordt voornamelijk opgebouwd in de darmen door de darmflora en daar spelen micro-organismen zoals bacteriën een belangrijke rol in. Zo ontstond belangstelling voor het microbioom.

Anderhalve kilo bacteriën

Het menselijk lichaam bevat niet minder dan anderhalve kilo bacteriën. Dat zijn er triljoenen. In een gezond lichaam zijn die bacteriën in een natuurlijke balans die positief uitvalt voor de gezondheid. Als de goede bacteriën de darmflora in balans houden, wordt je natuurlijke weerstand beter en de immuniteit tegen ziekmakende bacteriën en virussen sterker. Op die manier vermijd je dat antibiotica de klus moeten klaren, krijg je geen resistentie en worden niet enkel de darmen, maar ook het brein, de longen beter beschermd en heb je veel minder kans ziek te worden of eraan te sterven. Ben je erg vermoeid, of slaap je slecht en herstel je moeilijk van een ziekte of krijg je gemakkelijk een verkoudheid dan is ongetwijfeld je darmflora geschonden of verstoord. Probiotica kunnen dat weer oppeppen en je immuniteit helpen herstellen. 

Een sterke immuniteit

Hoe kun je de goede bacteriën in de darmen meer kansen geven? Door gezonde voeding, pre- en probiotica. Daarom zijn voedingsvezels ontzettend belangrijk, omdat ze voedsel geven aan de bacteriën die zich moeten wapenen. Stress, ultrabewerkt voedsel, eenzijdige voeding, roken, alcohol, transvet en te weinig vitamines en antioxidanten naast vervuiling, te weinig beweging verstoren de gezondheid van de darmflora.

Probiotica kunnen hier beslist helpen zodat de communicatie met de andere delen van het lichaam weer optimaal verloopt. Ook prebiotica, zijn daarom van groot belang, want ze hebben niet enkel een invloed op de weerstand tegen ziekmakende bacteriën, maar ook op je gemoed, de kwaliteit van je slaap, het zenuwstelsel, de vertering, je longen, je vatbaarheid voor ziekten. Prebiotica komen voornamelijk uit voedsel, evenals probiotica, maar het is wijs om het lichaam in periodes van grote besmettingen te voorzien van goede bacteriën, de probiotica om minder kans op besmettingen (denk aan de covidperiode) en een sneller herstel mogelijk te maken.

Meer gezondheid

Want zoals medicatie, ongezonde voeding, te weinig beweging, stress en geraffineerde kost invloed hebben op onze gezondheid, zo kunnen probiotica heilzaam zijn niet enkel voor de weerstand en het herstel, maar ook voor een gezonde lever, een goede spijsvertering, gezonde longen en bloedsomloop, zelfs een normaal cholesterolniveau en een gezond brein en hersenactiviteit. Op die manier wordt de natuurlijke slaap gestimuleerd, de lever ondersteund, de spijsvertering bevorderd en zullen immuun gerelateerde problemen zoals allergische reacties veel minder voorkomen of milder verlopen.

Hoe kies je een geschikt product?

Probiotica die nuttig zijn bij het opbouwen van de weerstand, het herstel van een gezonde spijsvertering bevatten lactobacillen, vooral Bulgaricus, thermophilus en microbiotische stammen zoals rhamnosus. Je merkt het heel snel in geval van diarree. Daar kunnen probiotica snel wonderen verrichten.

Maar ook om ziekten te voorkomen en de weerstand op te bouwen, voor een evenwichtig zenuwstelsel en gezonde bloedvaten zijn probiotica van bijzonder nut en betekenis.

Fytobell heeft na de nodige research de beste stammen samengebracht in een aantal unieke middelen die doelgericht kunnen worden ingezet: Allobiose, Digesbiose en Frangulabiose die elk hun specifiek sterk therapeutisch gebied hebben.

Denk probiotisch vertrouw op Fytobell en je leven wordt anders, maar vooral gezonder.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer