okt 16, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Gezondheid is vooral verstandige preventie

Er bestaan verschillende geneeskundige disciplines. Gelukkig heeft de patiënt nog altijd keuzevrijheid en bovendien is er nog altijd therapievrijheid. Af en toe komt die wel eens onder druk zoals we gezien hebben met de pandemie. Toen was elke dokter verplicht op toe te passen en te vertellen wat de vaccinindustrie en de profs die ermee favoriseerden uitbrachten.

Het gebruik van preventieve middelen uit de voedingssuppletie zal toenemen in de gezondheidszorg.

Dat de bevolking angst werd aangepraat was er een onderdeel van en dat is nu dezer dagen gebleken hoe men in Engeland tewerk ging. Angst verspreiden was een deel van het programma, vooral om de politiek te dienen.

Gelukkig heeft Europa nog altijd therapievrijheid voorzien en kunnen natuurlijke geneesmiddelen nog altijd worden aangeboden, hoe moeilijk het hen soms ook wordt gemaakt.

Er bestaat weliswaar nog altijd een spanningsveld tussen de klassieke geneesmiddelenindustrie met geneesmiddelen in de echte zin van het woord en de farmaceutische bedrijven die voedingssupplementen op de markt brengen, zeg maar vitamines, mineralen, enzymen, oliën enz… 

De geneeskunde zelf zal onvermijdelijk meer in de richting van preventie evolueren, waarbij de nieuwe kennis over het belang van antioxidanten, waarvan de start door Linus Pauling is gegeven, op grotere schaal zal worden toegepast. Het verschil met vroeger is wel dat de producenten moeten bewijzen dat een product veilig is, terwijl vroeger de overheid moest nagaan of er onveiligheid was.

Gelukkig voor de patiënt die in de toekomst graag zelf aan preventieve gezondheidszorg wil doen op maat van zijn eigen bevindingen en keuze van producten.

Gelukkig zijn er ook meer en meer artsen die inzien dat geneeskunde vooral op preventie moet steunen, waarbij voeding, maar ook het toedienen van de juiste stoffen zoals vitamines, mineralen, antioxidanten van bijzonder groot belang zullen zijn.

Het gebruik van preventieve voedingssuppletie zal dan ook gelukkig toenemen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer