okt 16, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Gezondheid is vooral verstandige preventie

Er bestaan verschillende geneeskundige disciplines. Gelukkig heeft de patiënt nog altijd keuzevrijheid en bovendien is er nog altijd therapievrijheid. Af en toe komt die wel eens onder druk zoals we gezien hebben met de pandemie. Toen was elke dokter verplicht op toe te passen en te vertellen wat de vaccinindustrie en de profs die ermee favoriseerden uitbrachten.

Het gebruik van preventieve middelen uit de voedingssuppletie zal toenemen in de gezondheidszorg.

Dat de bevolking angst werd aangepraat was er een onderdeel van en dat is nu dezer dagen gebleken hoe men in Engeland tewerk ging. Angst verspreiden was een deel van het programma, vooral om de politiek te dienen.

Gelukkig heeft Europa nog altijd therapievrijheid voorzien en kunnen natuurlijke geneesmiddelen nog altijd worden aangeboden, hoe moeilijk het hen soms ook wordt gemaakt.

Er bestaat weliswaar nog altijd een spanningsveld tussen de klassieke geneesmiddelenindustrie met geneesmiddelen in de echte zin van het woord en de farmaceutische bedrijven die voedingssupplementen op de markt brengen, zeg maar vitamines, mineralen, enzymen, oliën enz… 

De geneeskunde zelf zal onvermijdelijk meer in de richting van preventie evolueren, waarbij de nieuwe kennis over het belang van antioxidanten, waarvan de start door Linus Pauling is gegeven, op grotere schaal zal worden toegepast. Het verschil met vroeger is wel dat de producenten moeten bewijzen dat een product veilig is, terwijl vroeger de overheid moest nagaan of er onveiligheid was.

Gelukkig voor de patiënt die in de toekomst graag zelf aan preventieve gezondheidszorg wil doen op maat van zijn eigen bevindingen en keuze van producten.

Gelukkig zijn er ook meer en meer artsen die inzien dat geneeskunde vooral op preventie moet steunen, waarbij voeding, maar ook het toedienen van de juiste stoffen zoals vitamines, mineralen, antioxidanten van bijzonder groot belang zullen zijn.

Het gebruik van preventieve voedingssuppletie zal dan ook gelukkig toenemen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer

Zeven zonden veroorzaken aderverkalking

We weten het wel allemaal een beetje, maar we zetten ze nu toch eens op een rijtje: de top zeven die leidt naar aderverkalking. Roken, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn de belangrijkste oorzaak van aderverkalking. Om te beginnen hoge bloeddruk, die vooral...

Lees meer