nov 14, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Sterker hart met noten

Hart- en vaatziekten zijn samen meet kanker de belangrijkste oorzaak van ziekte en dood in onze geïndustrialiseerde wereld.

Dat hangt nauw samen met onze levenswijze. Japanners die een hogere levensverwachting hebben dan wij, ontsnappen er evenmin aan als ze verhuizen naar de USA en onze leefstijl overnemen. Blijven ze daarentegen gehecht aan hun traditionele voeding, dan ontsnappen ze er wel aan.

Noten zijn uitstekende voeding voor het hart vanwege de Omega-3 vetzuren.

Voeding en beweging zijn dus essentieel.

Daartoe behoren een gezond dieet met 

  • vis en visolie
  • groenten en vruchten
  • bewegen
  • olijfolie en het mediterrane dieet
  • noten

Noten bevatten trouwens Omega-3 vetzuren die ook worden aangetroffen in vette vissoorten. Jammer genoeg dat weinig mensen gebruik maken van deze gezonde lekkernij. Dat komt voor een deel omdat ze met het ouder worden een slechter gebit ontwikkelen. Met een kunstgebit is het al helemaal moeilijk, omdat de fijne korreltjes achter het gebit blijven kleven.

Maar dat neemt niet weg dat noten zeer gezond zijn.

Wie een gezond hart wil, moet noten eten. De bekende Zwitserse arts Bircher Benner raadde dit tientallen jaren geleden al aan, maar het werd bevestigd door onderzoeker Penny Kris-Etherton van de Amerikaanse Penn State Universiteit. Zij adviseert vijf keer per week een handvol noten of pinda’s te verorberen. Dat lijkt veel, maar is het eigenlijk niet. Dus de portie niet verminderen.

Dat komt neer op ongeveer een vijftal noten voor een handjevol. Daarmee verminder je het risico op hart- en vaatklachten met 35 tot 39%.

En een tip: Omega-3 vetzuren vind je in de visolie van Nutribell met CNK-bestelnummer: 2751-485 voor de apotheek.

Je kunt Omega-3 visolie van Nutribell ook, online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer