nov 14, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Sterker hart met noten

Hart- en vaatziekten zijn samen meet kanker de belangrijkste oorzaak van ziekte en dood in onze geïndustrialiseerde wereld.

Dat hangt nauw samen met onze levenswijze. Japanners die een hogere levensverwachting hebben dan wij, ontsnappen er evenmin aan als ze verhuizen naar de USA en onze leefstijl overnemen. Blijven ze daarentegen gehecht aan hun traditionele voeding, dan ontsnappen ze er wel aan.

Noten zijn uitstekende voeding voor het hart vanwege de Omega-3 vetzuren.

Voeding en beweging zijn dus essentieel.

Daartoe behoren een gezond dieet met 

  • vis en visolie
  • groenten en vruchten
  • bewegen
  • olijfolie en het mediterrane dieet
  • noten

Noten bevatten trouwens Omega-3 vetzuren die ook worden aangetroffen in vette vissoorten. Jammer genoeg dat weinig mensen gebruik maken van deze gezonde lekkernij. Dat komt voor een deel omdat ze met het ouder worden een slechter gebit ontwikkelen. Met een kunstgebit is het al helemaal moeilijk, omdat de fijne korreltjes achter het gebit blijven kleven.

Maar dat neemt niet weg dat noten zeer gezond zijn.

Wie een gezond hart wil, moet noten eten. De bekende Zwitserse arts Bircher Benner raadde dit tientallen jaren geleden al aan, maar het werd bevestigd door onderzoeker Penny Kris-Etherton van de Amerikaanse Penn State Universiteit. Zij adviseert vijf keer per week een handvol noten of pinda’s te verorberen. Dat lijkt veel, maar is het eigenlijk niet. Dus de portie niet verminderen.

Dat komt neer op ongeveer een vijftal noten voor een handjevol. Daarmee verminder je het risico op hart- en vaatklachten met 35 tot 39%.

En een tip: Omega-3 vetzuren vind je in de visolie van Nutribell met CNK-bestelnummer: 2751-485 voor de apotheek.

Je kunt Omega-3 visolie van Nutribell ook, online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde