okt 20, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Oesters kunnen je ernstige verwondingen bezorgen

Oesters zijn voor veel mensen als een echte lekkernij. Anderen beschouwen het maar als een vies gedoe: slijmerig en zout. Je kunt net zeewater drinken, vinden ze.

We willen in deze zaak geen scheidsrechter spelen, noch een oordeel vellen, maar er wel voor waarschuwen dat heel veel ongevallen gebeuren tijdens heet openen van de oesterschelpen.

Met oesters moet je echt goed uitkijken, omdat bij het openen al ontelbare fijnproevers diepe snijwonden hebben opgelopen.

Dus zijn velen verzot op dit lekkere voorgerecht, niettegenstaande het feit dat oesters gevaarlijke zeevruchten zijn. Reeds menige gastvrouw of gastheer heeft in de loop der jaren al dan niet ernstige kwetsuren aan hand, vingers of pols opgelopen tijdens het openen van die stugge oesters.

Met behulp van het volgende trucje kun je bloedige taferelen vermijden.

De veiligste manier om oesters te openen is met behulp van koude. Leg de tegenstribbelende beestjes minstens één uur in de diepvries en ze gaan vanzelf openen. Je doet er nadien wel goed aan ze binnen de eerstvolgende twee uren te verorberen.

Tot je eigen grote verrassing zal je vaststellen dat ze niets aan hun verrukkelijke smaak hebben ingeboet. Een goede raad: leg de oesters in geen geval in de microgolf om ze te ontdooien: de zeevruchten verliezen op die manier al hun sappigheid en hun versheid spelen ze zo ook helemaal kwijt.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer