okt 20, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Oesters kunnen je ernstige verwondingen bezorgen

Oesters zijn voor veel mensen als een echte lekkernij. Anderen beschouwen het maar als een vies gedoe: slijmerig en zout. Je kunt net zeewater drinken, vinden ze.

We willen in deze zaak geen scheidsrechter spelen, noch een oordeel vellen, maar er wel voor waarschuwen dat heel veel ongevallen gebeuren tijdens heet openen van de oesterschelpen.

Met oesters moet je echt goed uitkijken, omdat bij het openen al ontelbare fijnproevers diepe snijwonden hebben opgelopen.

Dus zijn velen verzot op dit lekkere voorgerecht, niettegenstaande het feit dat oesters gevaarlijke zeevruchten zijn. Reeds menige gastvrouw of gastheer heeft in de loop der jaren al dan niet ernstige kwetsuren aan hand, vingers of pols opgelopen tijdens het openen van die stugge oesters.

Met behulp van het volgende trucje kun je bloedige taferelen vermijden.

De veiligste manier om oesters te openen is met behulp van koude. Leg de tegenstribbelende beestjes minstens één uur in de diepvries en ze gaan vanzelf openen. Je doet er nadien wel goed aan ze binnen de eerstvolgende twee uren te verorberen.

Tot je eigen grote verrassing zal je vaststellen dat ze niets aan hun verrukkelijke smaak hebben ingeboet. Een goede raad: leg de oesters in geen geval in de microgolf om ze te ontdooien: de zeevruchten verliezen op die manier al hun sappigheid en hun versheid spelen ze zo ook helemaal kwijt.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer