mei 15, 2020 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Brugse Ommeland zet in op verborgen erfgoedplekken in het groen

Het Brugse Ommeland kijkt uit naar de heropstart van het toeristisch seizoen 2020. Zodra dagtrips en reizen in eigen land opnieuw toegelaten zijn, presenteert de regio een nieuw en uniek thema: ‘De verborgen kant van het Brugse Ommeland’. Centraal staan de onontdekte, rustige erfgoedplekken in het groen. De campagne biedt ook tal van inspirerende ideeën voor een vakantie in eigen land, weg van alle drukte, met oog voor de nodige maatregelen.

Het Brugse Ommeland grossiert in verborgen erfgoedplekken, badend in rust, groen en mysterie. De regio zet dit jaar achttien van die plekken in de kijker. Verschillende getuigen, die elk een bijzondere band hebben met een bepaalde plek, vertellen hun persoonlijk verhaal: Guinevere Claeys, journaliste van De Standaard, onthult bijvoorbeeld hoe ze opgroeide in het Permekehuis in Jabbeke, Peter Velle laat je kennismaken met het Spaans Tolhuisje in Oudenburg en zuster Marie-Dominique toont hoe zij het bosbeheer van Domein Groenhove in Torhout aanpakt.

“Met kernwoorden als rust, groen en mysterieuze verhalen is het Brugse Ommeland meer dan ooit een bijzonder interessante vakantiebestemming in eigen land. Gezien de omstandigheden blijven we waakzaam. Vakantiegangers worden uitgenodigd om ook minder drukke plaatsen te bezoeken. Het nieuwe thema speelt in op die boodschap. Met ‘De verborgen kant van het Brugse Ommeland’ kunnen toeristen en recreanten de schatten van de regio ontdekken”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Alle 18 verborgen plekken staan gebundeld op de website van het Brugse Ommeland: www.brugseommeland.be/verborgen. Tien gratis fiets- en wandelroutes rijgen de plekken aaneen. Met de tips in de buurt maak je er een dagje van. Je ontdekt ook waar je kan eten, drinken en logeren in bijzondere erfgoedlocaties.

Inspirerende vakantie-ideeën

Zodra meerdaagse uitstappen in eigen land terug toegestaan zijn, reikt het Brugse Ommeland inspirerende vakantie-ideeën aan via het nieuwe magazine Brugse Ommeland, een online campagne en de website. Volgende tips komen alvast aan bod:

Mini-vakanties, maxi-plezier

Dat je niet ver weg hoeft te gaan om een toffe vakantie te beleven, bewijst het online vakantiegidsje ‘mini-vakanties, maxi-plezier’. Een roadtrip, tweedaagse trekking of polderfietstochten,… Je vindt er negen volledig uitgewerkte vakantie-ideeën in terug.

Tien landschappen

Eén van de grootste troeven van de regio zijn de prachtige, iconische landschappen. Dé tien mooiste landschappen van het Brugse Ommeland ontdek je via een routeboekje met fiets- en wandelroutes. Tal van tips verklappen je vanop welke locaties je het beste uitzicht krijgt over de regio.

Kastelen en abdijen

Het Brugse Ommeland ademt geschiedenis. Meer dan honderd kastelen verstoppen zich er diep in de bossen. Authentieke abdijen maken al eeuwenlang ongestoord deel uit van het historische decor. De website bundelt alle activiteiten om dit unieke erfgoed te ontdekken.

Met de kinderen

Het Brugse Ommeland, wat kan je er doen met kinderen? De website lijst kindvriendelijke logeer- en eetadresjes op, de leukste natuurplekjes, kinderboerderijen, musea op kindermaat en tips bij regenweer.

Maatregelen COVID-19 

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan omgevingsrecreanten en (dagjes)toeristen om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer

Tijm: ideaal voor gevoelige luchtwegen

Sausen, soepen, kruidenthee: tijm leent zich daar allemaal voor. Tijm is niet enkel een prachtig heestertje dat in elke tuin past, zelfs in een bloempot kan gekweekt worden, desnoods op het keukentablet, het is vooral ook een bijzonder gewaardeerd kruid in de keuken...

Lees meer

Toerisme Leiestreek: een smaakvol jaar

Waarom het ver gaan zoeken als het zo dichtbij te vinden is: Toerisme Leiestreek vzw pakt uit met tien lekkere thema’s, veertien nieuwe fiets- en wandelroutes en tientallen unieke lekkere adressen. Ze nodigen bezoekers uit tot een uitstap naar de Leiestreek in het...

Lees meer